04. новембар – Срби подигли барикаду високу пет метара

БРЊАК – Срби са севера Косова су данас око 16,30 сати завршили са утврђивањем барикаде која је висока око пет метара а коју су поставили код админстративног прелаза Брњак на путу Зубин Поток – Рибариће уз саму административну линију са стране централне Србије.
Барикада је постављена на свега пар метара од места на коме се налазила претходна коју је КФор уклонио у акцији раније данас. Најновија барикада од земље и дрва која је висока око пет метара повезана је са остацима барикаде коју су немачки војници КФора уклонили са магистралног пута.

Након што су јутрос око осам сати војници КФора почели да уклањају барикаду тако што су лопатама склањали земљу с пута а моторним тестерама уклањали дрва, одмах је кренула да “ниче” ова нова препрека. Од раних јутарњих сати није престајао да ради багер који је на пут утоварао земљу. Иза барикаде се налази десетак Француских војника окупљених око логорске ватре.
КФор је претходно око 14 часова завршио акцију уклањања барикаде код административног прелаза Брњак, који је и даље блокиран. У току дана неколико војних хеликоптера је слетело на Брњак а неки од њих су надлетали ову зону.
Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *