02. новембар – Оперативци ФБИ у Београду

БЕОГРАД – Оперативци америчког Федералног истражног бироа (ФБИ) допутовали су у Београд и радиће, заједно са припадницима српске полиције, на истражним радњама везаним за напад припадника радиканог вехабијског покрета Мелвида Јашаревића на зграду амбасаде САД у Сарајеву, потврђено је Танјугу у МУП-у.
Јашаревић, који је у петак на зграду амбасаде САД испалио више од 100 метака из аутоматске пушке, држављанин је Србије који је већ извесно време заједно са супругом боравио у вехабијском упоришту Горња Маоча, у Брчко Дистркту, БиХ.
Оперативци ФБИ неће, како су то пренели неки медији, ићи у Нови Пазар где је, непосредно након напада у Сарајеву, на инФормативни разговор приведено 17 припадника вехабијског покрета од којих је један био држављанин БиХ.
Приведенима су тада одузета комуникативна средства и литература, а очекује се да ће “федералци” српским колегама пружити помоћ у вештачењу заплењеног материјала.
У МУП-у подсећају да Србија има веома добру сарадњу са америчким ФБИ и да то није први пут да две земље сарађују, и да је та сарадња увек била успешна.

3 коментара

  1. Da,da,dosla nazovi gospoda da nas “uce”onome sto smo im mi govorili poodavno,i zbog onih zbog kojih su okupirali Srbiju!!Jadna nam majka sa ovakvima kako domacim tako stranim!!Vazno je samo da ne dodje Ruska policija i agenti,a ovo sto lacmani rovare po svakom pitanju u okupiranoj Srbiji to nema veze!Verovatno slave sada Canak.prasak Jovanovic,Hijena Draskovic,i sve NVO predvodjene Liht-ovicama,Kandickama,Bisrcicima i “perjanicama” evro-americke demosratije!!!FUUUUUJ !!

  2. Da li je moguce da u nasoj Srbiji ima i jedna jedina osoba koja misli da su ovi agenti iz zlocinacke i okupacione drzave dosli u Srbiju da “saradjuju”sa nama? Dragi narode dosli su oni da licno provere kako su se vehabije i mudzahedini rasporedili da mogu zajedno delovati protiv Srba isto kao sto su delovali dok je vrsen egzodus nad srpskim narodom u Bosni,pa im ni to nije bilo dovoljno nego su jos i bombardovali Srbe!!Mislite li da su one nazovi “izbeglice” u Banji Koviljaci pali sa neba??Po direktivi su oni dosli u Srbiju isto kao sto su i Siptari “bezali” iz Albanije posle Drugog svetskog rata,a ne prodje dugo shvatismo da su slati sa zadatkom!Sta su radili carinski organi na drzavnim granicama?Ocigledno propustali naravno po naredjenju sopstvenih vlasti te “izbeglice”,a po naredjenju americkih zlikovaca!Nikada se zavedeni i naivni Srbi opametiti nece!! To su ti dvolicni evro-americki lacmani,a onaj ko njima veruje gori je od njih samih!!

  3. Da se radi o planiranoj, nameštenoj akciji, koja ima sasvim drugačiji cilj od onog koji se na prvi pogled nameće,vidi se iz činjenice da je ovaj vehabija neometan došao do ambasade sa puškom, pa pripucao na ambasadu, za koju sam sigurna da je bila dobro čuvana. Sada imamo FBI u Beogradu, a ne u Novom Pazaru a ni u Sarajevu što bi bilo logičnije! Ne čudi me baš mnogo ta informacija, jer ne verujem da su zbog ovog vehabije i došli. On im je samo poslužio kao pokriće.Naime, svima je poznato da su islamističke i terorističke grupe saveznici i partneri SAD, da zajedno učestvuju u destabilizaciji nekih zemalja, u zločinačkim akcijama poput one u Libiji, ili kod nas, da su bili i ostali saveznici Alije Izetbegovića i mudžahedina u Bosni, pa nije verovatno da su došli da se zajedno sa našom policijom bore protiv svojih štićenika. Protiv koga će se to boriti strana policija na našoj teritoriji?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *