02. новембар – Додик: Циљ вехабија у БиХ муслиманска држава

БЕОГРАД – Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је вечерас да је циљ вехабија у Босни и Херцеговини муслиманска држава која је заснована на шеријату и да њихово деловање има везе са политиком коју води члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић.
“Његова политика је политика Алије избетбеговица која је успела да подвали свету одређене ствари и мотивисана је Исламском декларацијом”, казао је Додик за TВ Б 92.
Према речима Додика, Бакир је био главна веза Алије Изетбеговића са иранским, наводно, хуманитарним организацијама.
Говорећи о Мевлиду Јашаревићу и његовом нападу на америчку амбасаду у Сарајеву прошле недеље, Додик је рекао да је он припадник вехабијског покрета који је обучаван у Маочи, где нема српских безбедносних служби.
“Зашто је потребно да се успостави веза Јашаревића са спрским обавештајним службама”, запитао се Додик истичући да се ради о стереотипу и о томе да су Срби по многим питањима негативно одређени.
На питање како коментарише изјаву Бакира Изетбеговића да је он (Додик) својом реториком зауставио позитивне процесе у БиХ, Додик је казао “да је питање шта је за њега прогрес” и да је то што је зауставио пренос надлежности са Републике Српске на БиХ урађено у складу са Уставом и Дејтонским споразумом.
“Ја сам за Дејтонску Босну и Херцеговину, а не неку имагинарну коју неко прави “, казао је Додик додајући да од “његове реторике нико није заплакао”.
Он је казао и да се неће одустати од реФередума о статусу Републике Српске и да ће за његово одржавање пажљиво бити изабран тренутак.

Извор: Танјуг

3 коментара

  1. Pa to im je cilj vec vise od 6 vekova dragi Dodiku!!I cukundedovi nam su se borili protiv njih!!I sta tu ima novo? To samo budalama nije jasno i moze biti neka nazovi novost!!

  2. Znaju Srbi Republike srpske koga su izabrali za predsenika.
    Mudrom politikom stabilizuje stanje posle ratnih dejstava u BIH.
    Napadi su podmujkli od onih snaga koji ne žele videti novu srpsku
    državu.Nisu samo u pitanju Bošnjaci tu je imperija koja je kumovla raspadu Jugoslavije.Mi srbi netreda da ronimo suze za
    Jugoslavijom,jer ta tvorevina nas Srbe je podelila,jer smo
    počeli i svoje časno ime da gubimo zbog veličine države u kojoj
    smo mislili da je naša dok dva rata su pokazali našu utopiju.
    Časni gospodine Dodik krmari brod srpski u mirne vode razvoja i
    tešnjesa

  3. Dodik nije niti iz bliza za onog za kojeg se pretstavlja. Kad bih okrenuo drugu stranicu imale bi posla sve beznedbosne agencije i policija. Nije tajna da se je enormno obogatio, da zivi kao kralj, da se razbacuje parama i sve to ne moze da opravda. Dakle kao takav on je sljam, ali postoji i druga strana medalje gde se vidi da se on bori za svoj narod, za svoju drzavu, da ne prihvaca ultimatume nikoga bez razlike od kuda dolaze i zato ga i cene. Kad bi se mene pitalo koga bi zelio za predsednika Dodika ili tadicija jasno da bi izbor pao na srbina Dodika, jer i tadic opljacka sve ali ne ucini nista za narod i tu je ta razlika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *