01. новембар – Неприхватљив недолазак представника владе

БЕОГРАД – Посланик Демократске странке Србије Слободан Самарџић изјавио је данас да је неприхватљив недолазак представника владе на седницу Одбора за Косово и Метохију, на којој је требало да се расправља о извештају који је Влада Србије поднела парламенту о активностима на стабилизовању ситуације у Покрајини.
Самарџић је новинарима после седнице, коју је прекинуо председник Одбора Лјубомир Краговић и наставак заказао за сутра у 14 часова, рекао да је предложио прекид седнице због недоласка представника владе после скоро два сата расправе јер је „поштовао пословник о раду и процедуру“.
Он је прецизирао да је расправа почела захтевом за проширење дневног реда, и да је тек потом отворено питање о, како је нагласио, стварима које су пословнички проблематичне, а то је да се седница Одбора о једном акту владе не може одржати без присуства представника владе.
Самарџић је додао да је после двадесет минута кренула дискусија на ту тему, и да су сви посланици, без обзира којој странци припадају, јединствено говорили да не може да се одржи седница без представника владе.
Према његовом мишљењу, седници мора да присуствује министар, а не неко техничко лице.
Захтев за одлагање седнице за 24 сата заједно су предложили чланови Одбора из ДСС и СНС, док је заменик председника Одбора Дејан Раденковић сматрао да би председник парламента требало влади да упути захтев да скупштини достави обавезујући акт о којем би се посланици изјашњавали.
Tоком седнице посланици владајуће коалиције и опозиције негодовали су што седници Одбора не присуствују шеф преговарачког тима Београда у дијалогу са Приштином Борислав Стефановић и министар за Косово и Метохију Горан Богдановић.
Председник Одбора Љубомир Краговић обавестио је чланове тог тела да је позив влади да на седници учествују њени представници упутио у петак, када је заказао седницу.
Влада Србије извештај о активностима на стабилизовању ситуације у Покрајини поднела је Скупштини крајем прошле седмице.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *