01. novembar – Del: Kosovska vlast je neodgovorna

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu i Metohiji Kristofer Del ocenio je da je kosovska politika neodgovorna, jer “ide iz krize u krizu” što je postalo način vladavine.

Del je to rekao na raspravi koja je juče vođena u organizaciji Britanskog saveta u Prištini.

Na istom skupu šef Međunarodne civilne kancelarije na Kosmetu Piter Fejt kazao je da ga Hašim Tači nije poslušao u nekoliko navrata, dok je zamenik šefa Euleksa Endi Sparks govorio o neuspesima te misije. Oni su istovremeno pozvali zemlje Evropske unije koje nisu priznale Kosovo da to učine.

“Kosovo je test i ostaje test da li je EU u stanju da stvara zajedničku spoljnu i bezbednosnu politiku”, kazao je Del.

Američki ambasador je ocenio da je međunarodna zajednica u pojedinim situacijama tretirala Kosovo i Metohiju kao u doba vlasti Miloševića.

“To se dogodilo tako što je Kosovarima slala nerealnu sliku njihove vladavine. Ovde govorim o neuspesima UNMIK-a u stvaranju privremenih institucija. Te su institucije stvorene, ali je Specijalni predstavnik generalnog sekretara UN zadržao sve odgovornosti. To je stvaralo neodgovornost kod političke klase Kosova”, kazao je Del.

2 komentara

  1. To nedonosce od nazovi “drzave”sto ste porodili pre vremena treba u inkubator na poduze vreme,”gospodo”americka,ili bolje reci gospodo okupatorska!!

  2. Zamislite koliko morala imaju politicari zemalja koje su priznale kosovo kad kao clanice UN koje su prihvatile i izglasale rezoluciju 1244 sada tu Rezoluciju ne priznaju. Kad EU putem Euleksa sprovodi plan Ahtisarija iako zna da je taj plan sest puta rusen i nije prihvacen u SBUN. Dali neko pamwetan moze da mi prevede na srpski sta to znaci. Dali to znaci zaista da cxe NATO sada bez dopustanja SBUN napadati gde ga je volja i dali to znaci da SBUN cvise ne postoji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *