01. новембар – Дел: Косовска власт је неодговорна

Амбасадор Сједињених Америчких Држава на Косову и Метохији Кристофер Дел оценио је да је косовска политика неодговорна, јер “иде из кризе у кризу” што је постало начин владавине.

Дел је то рекао на расправи која је јуче вођена у организацији Британског савета у Приштини.

На истом скупу шеф Међународне цивилне канцеларије на Космету Питер Фејт казао је да га Хашим Тачи није послушао у неколико наврата, док је заменик шефа Еулекса Енди Спаркс говорио о неуспесима те мисије. Они су истовремено позвали земље Европске уније које нису признале Косово да то учине.

“Косово је тест и остаје тест да ли је ЕУ у стању да ствара заједничку спољну и безбедносну политику”, казао је Дел.

Амерички амбасадор је оценио да је међународна заједница у појединим ситуацијама третирала Косово и Метохију као у доба власти Милошевића.

“То се догодило тако што је Косоварима слала нереалну слику њихове владавине. Овде говорим о неуспесима УНМИК-а у стварању привремених институција. Те су институције створене, али је Специјални представник генералног секретара УН задржао све одговорности. То је стварало неодговорност код политичке класе Косова”, казао је Дел.

2 коментара

  1. To nedonosce od nazovi “drzave”sto ste porodili pre vremena treba u inkubator na poduze vreme,”gospodo”americka,ili bolje reci gospodo okupatorska!!

  2. Zamislite koliko morala imaju politicari zemalja koje su priznale kosovo kad kao clanice UN koje su prihvatile i izglasale rezoluciju 1244 sada tu Rezoluciju ne priznaju. Kad EU putem Euleksa sprovodi plan Ahtisarija iako zna da je taj plan sest puta rusen i nije prihvacen u SBUN. Dali neko pamwetan moze da mi prevede na srpski sta to znaci. Dali to znaci zaista da cxe NATO sada bez dopustanja SBUN napadati gde ga je volja i dali to znaci da SBUN cvise ne postoji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *