Zapad sprema Putinu revoluciju

Piše Bogdan Đurović

Rokada u državnom vrhu Rusije dočekana je na nož u vodećim zapadnim medijima, a Vladimiru Putinu otvoreno prete nasilnim scenarijom, po receptu američkog potpredsednika Džozefa Bajdena

Posle objavljenog dogovora da Vladimir Putin i Dmitrij Medvedev zamene mesta na najvišim državnim funkcijama – predsedničkoj i premijerskoj – protiv ruskog vladajućeg tandema pokrenula se prava lavina uvreda, optužbi i neuvijenih pretnji sa „demokratskog“ Zapada. Na najvećem udaru, naravno, našao se Putin, ali je svoju „porciju blata“ dobio i Medvedev, doskora hvaljen kao moderan, mlad, reformski orijentisan političar, voljan da se suprotstavi svom političkom mentoru. Sada se jasno vidi: medijska barutna punjenja bila su odavno spremna za ovu situaciju, a navodne pohvale Medvedevu služile su samo za kreiranje slike u kojoj treba pokazati da se u Rusiji ne može ništa promeniti.
(Pro)zapadni mediji su jednoglasni: Putinov povratak u Kremlj dovešće do pogoršanja odnosa Moskve sa SAD-om i Evropom, do pada investicija u Rusiju, porasta protestnog raspoloženja građana, poziva na demonstracije preko socijalnih mreža i na kraju do revolucije koja navodno spontano sazreva… A pojedini među njima već su opisali i scenario novog hladnog rata Rusije i Amerike! Ono što je zajedničko svim ovim komentatorima, međutim, jeste činjenica da niko od njih ne troši dragoceno vreme da napravi ozbiljnu i nepristrasnu analizu i objasni banalnu stvar – zašto je Putin toliko loš za svoj narod? A zašto za Zapad?

ZAŠTO (NE) VOLIM PUTINA
U pljuvanju Putina (i ruskog naroda) naročito se ističe britanska i američka tradicionalna štampa. Recimo, londonski „Fajnenšel tajms“ ne propušta gotovo ni dan da ovoj temi ne posveti komentar. Ovaj londonski dnevnik ocenjuje da „Rusi svejedno nemaju izbora“ i da je „rusko biračko telo, koje čini jedan čovek, odlučilo da se Putin vraća u predsedničku fotelju“. Kako tvrdi „Fajnenšel tajms“, Putin nikada nije želeo reforme, ali sada navodno, pritisnut ekonomskom krizom, može odlučiti da „sruši sistem koji je sam stvorio“.
Ali ipak, upozorava FT, Putin mora više pažnje da obrati na Internet, kako se „snaga socijalnih mreža ne bi izlila na ulicu, kao u slučaju arapskih država“! Jer, kako navodi komentator ovog lista Čarls Klover, „Putin javno demonstrira prezir prema demokratskim pravilima, njegova Rusija je mesto gde nekažnjeno ubijaju novinare i zaštitnike ljudskih prava, gde bacaju u zatvor političke i poslovne protivnike, gde vlada zastrašuje ili kontroliše medije“. Pa zaključuje da Rusija više nije zemlja kojoj je „muka od demokratskih reformi“. A „Njujork tajms“ na sve to dodaje da se ekonomsko klatno Rusije, pri Medvedevu „zanjihalo u stranu reformi“. Sve ove tvrdnje anglo-američkih medija zaslužuju ipak malo dublji osvrt.
U ovim komentarima uočljivo je, pre svega, vređanje i nipodaštavanje ruskog naroda i njegovih institucija, a ne samo Putina. Kada jedan od najuticajnijih zapadnih listova nonšalantno oceni da je ruski premijer „jedini birač“ u svojoj zemlji, onda time želi da poruči bar dve stvari. Da je ruski narod samo slepa gomila, koja ni o čemu ne razmišlja, a da su, nasuprot tome, ljudi sa Zapada, koji u jednom danu pohapse 700 mirnih demonstranata na Bruklinskom mostu – duboko prosvećeni i civilizovani, pa stoga imaju pravo da drugima propisuju svoju „demokratsku šok terapiju“. A zapravo, u ovim Kloverovim rečima se najbolje vidi sva histerija i nervoza, kao odraz nemoćnog besa, koji su zahvatili Zapad povodom Putinovog povratka. Svesni da neće skoro u Kremlju videti predsednike poput Mihaila Gorbačova ili Borisa Jeljcina, spremnih bukvalno na sve kako bi isprosili još neki zapadni kredit, sada na sve načine prizivaju duhove revolucije. Što je, uostalom, potpredsednik SAD-a Džozef Bajden još u martu drsko poručio Putinu usred Moskve.
I upravo Putinova reakcija da se ponovo kandiduje uprkos otvorenim pretnjama, i činjenica da ga je za predsednika predložio navodni miljenik Zapada Medvedev, više nego jasno ukazuju da se Rusija odavno podigla sa kolena, a da ruski narod ubedljivom većinom podržava i glasa za svoje nacionalne lidere. Takva demonstracija suverenosti, međutim, ima svoju cenu. Raznorazni „analitičari“, „blogeri“, „komentatori“ već su u stanju pune bojeve gotovosti, a naslove tipa „Zašto ne volim Putina“ – nemoguće je prebrojati po ruskojezičnom Internetu! Krupnim medijskim kalibrom puca se i u štampanim izdanjima, kao i na radiju i televiziji. Da nije veoma ozbiljno, bilo bi zabavno posmatrati lažne analitičare i nesuđene državnike koji iz toplih fotelja danonoćno rešetaju iz svih oružja, žaleći se na cenzuru i diktaturu u Rusiji. To je i najbolji pokazatelj da je Zapad veoma blizu da u Rusiji zaigra na sve ili ništa. A možda je ta granica već i pređena.
Sa druge strane, ističe se da je Putin protivnik reformi, ali, eto, ni on neće moći da ih spreči, jer je Rusija (zemlja sa najvećim privrednim rastom u Evropi!) u „dubokoj ekonomskoj krizi“. Ispada da je Putin 1999. godine zatekao med i mleko i da je 12 godina proveo čuvajući to dragoceno nasleđe Jeljcina i Gorbačova. A stvari, kao što je dobro poznato, stoje upravo suprotno. Ne računajući Staljina, Putin je sproveo najveće i najsveobuhvatnije reforme u Rusiji još od Petra Velikog, menjajući iz korena svaki segment društva. I upravo opozicija bi morala da mu podigne spomenik, jer u vreme Jeljcina protivnici vlasti nisu mogli ni da sanjaju o stepenu slobode koji uživaju danas.

SPASIOCI NACIJE
U to doba „procvata demokratije“, opozicija nije imala pristup nijednoj radio ili televizijskoj stanici, nije bilo čak ni skupštinskih prenosa. A jedine opozicione novine tokom devedesetih „Denj“, brzo su sudskim putem zabranjene. Kada je Jeljcin i pored svega 1993. godine izgubio skupštinsku većinu, protivustavno je raspustio Parlament u strahu od impičmenta. A pošto deputati nisu želeli da napuste svoja legalna radna mesta, Jeljcin ih je razjurio tenkovskim granatama. Zapad je oduševljeno aplaudirao, zaštitnici ljudskih prava su ćutali, a podršku Vašingtona i Brisela Jeljcin je potom godinama otplaćivao najvrednijim ruskim bogatstvima. Da promene u poniženoj Rusiji nisu sazrele iznutra, u redovima samog režima, one se nikada ne bi ni dogodile.
Zapad je jasno pokazao zašto hoće da ruši Putina i po cenu revolucije. Isti taj „Fajnenšel tajms“ objavio je „analizu“, u kojoj tvrdi da Putin želi da ostvari „stari san i obnovi Sovjetski Savez“. Sve kockice su se složile. Imamo autokratu, diktatora koji hoće da obnovi SSSR. Pojedini komentatori već su predvideli novi hladni rat, u slučaju da revolucionarni scenario u Rusiji ne uspe. Za to će se pobrinuti Rik Peri, radikalni neokonzervativac, republikanski guverner Teksasa i ozbiljan kandidat za novog šefa Bele kuće. Agresivni Peri, pulen porodice Buš, koji nosi pištolj i kad ide na džoging, posle debakla Baraka Obame na svim frontovima, sada se nameće kao „spasilac nacije“. Obama lako može postati žrtveni jarac, a Peri, čovek sa pištoljem, biće taj koji će „neprijatelje“ postaviti na mesto i vratiti Americi izgubljenu poziciju u svetu. Po svemu sudeći, to će biti dobitna retorika za predstojeće predsedničke izbore u SAD-u. I uvod u rat. Za početak, hladni…
Otuda ne treba da čudi što ruska vojska uvežbava scenario ratnog sukoba na dva fronta, istočnom i zapadnom, što je pokazala serija nedavnih vojnih manevara, uključujući i zajedničke vežbe sa Belorusijom. I umesto da posle potpisivanja sporazuma START-3 Moskva počne sa smanjenjem atomskog arsenala, ruska Raketna vojska strateške namene ubrzano se oprema nuklearnim sistemima „Jars“ poslednje generacije koji probijaju svaku antiraketnu odbranu. Prema rečima zamenika ministra odbrane Anatolija Antonova, Rusija „razrađuje ceo spektar vojno-tehničkih mera“, jer „američki partneri nastavljaju realizaciju svojih planova za stvaranje evropskog segmenta američkog PRO“.
I na sve to, vraća se Putin. Obnavlja nekadašnju državu, jača armiju, Ratnu mornaricu, privredu. I pri tom ne sluša nikakve naloge sa Zapada, već vodi suverenu politiku zasnovanu na nacionalnim interesima Rusije. Kako to u praksi izgleda, ovih dana je pokazao veliki ratni brod „Severomorsk“, demonstrativno je uplovio u rusku pomorsku bazu u sirijskom gradu Tartusu, bez obzira na to što je u Siriji u toku krvava revolucija finansirana sa Zapada. Sigurno je da će Rusija sa Putinom i nadalje tako činiti, da će njena vojska stajati svuda gde treba braniti državne interese i njene građane. A to se ne može tolerisati.

16 коментара

 1. Независна и јака Русија изазива нападе хистерије ”демократског запада”,зашто? Све приче о ”комунистичкој претњи” и сличним оправдањима, о русофобији изазваној ”војном претњом”, давно су пале у воду. ”Запад” жели да влада руским ресурсима, жели роба, а не партнера и то нису у стању да прикрију, тако да су оркестрирани напади на све руско све бесмисленији и јаднији.Некад су мислили да ће луди Хитлер и његова солдатеска за ”декократски запад” одрадити посао – они ће међусобно да се униште, а ”демократски запад” ће да ушета и газдује.Ништа од тога.Напори за покоравање Русије не јењавају од Тевтонских витезова,преко Наполеона, до данас (трудили су се, својски) – некада су то били (наводни) верски разлози (као срамотни ”крсташки” ратови”), некад идеолошки, а суштина је у простој, једноставној пљачки.Паралела са Србијом, Либијом, Ираком…боде очи. ”Запад” режи на Русију од другог светског рата и спрема се на инвазију, али никако да стисне петљу. И даље су вољни за напад, ал’ не смеју.Напад НАТО-а на руску војску, звани ”Грузија”, и његов резултат их је само додатно испрепадао.Да је Јељцина заменио ”Јељцин”, питање окупације Русије се сада неби постављало – већ би била готова ствар, а овако и Русију и Путина могу само да мрзе и да хистеришу.

 2. Kad evro-ameri pricaju o demosratiji to dodje isto kao kad prostitutka prica o postenju!Njihove demosratije smo se nagledali pocev od Vijetnama pa do Libije!Nego se vi nazovi gospodo pozabavite sa tom sirotinjom koja vam je okupirala gradove,jer im je verovatno toliko “dobro” da su se poceli buniti od viska “dobra”!!Putin vama smeta jer sa njime ne mozete manipulisati kao sa ostalim dupolizcima mozete,i sto Putin ne da naftu i gas kao sto ste je opljackali od Iraka,Libije i sa svih mesta gde je vasa bolesna i degradirana noga krocila!!A ostalim slovenskim narodima bih posebno skrenuo paznju zbog toga sto su im vlade, kao i uvek do sada izdajnicke i u sluzbi evro-amera,zapocele opasnu igru jer misle da mogu nesto nauditi Rusiji!Ne zaboravite gospodo da su svi oni koji su napadali na Rusiju bili jaki u to vreme,a kako su prosli na kraju svi znamo,ali ste vi zaboravili!Mislite da ce vam ti navodni “stitovi” pomoci nesto?Varate se!!Nisu to stitovi nego rakete koje treba da se ispale na Rusiju u datom momentu!!A kad dobijete po nosu onda se nemojte zaliti nikome,jer sto ste trazili to cete i dobiti!!Vidite i sami kako se povlace evro-ameri iz Avganistana BEZANIJA na delu!Sa citavom silom i snagom ne mogase Talibanima nista i nece proci jos dugo opet ce ti isti Talibani da uspostave vlast u svojoj zemlji,a vi “gospodo” evro-americka ne uvozite drogu u svoje zemlje i ne trujte svoj narod pa kad ne bude potraznje nece biti ni proizvodnje,mada svi koji ne pasu znaju da vi namerno hocete drogu u svojim zemljama jer je unosan biznis,pogotovo kad trujes one koji nisu tvoje krvi!! Evro-ameri,veliki Gospod Bog vam bio u pomoc jer samo On od vas moze napraviti ljude pod uslovom da se iskreno pokajete u sta sumnjam jer ste ipak duboko ogrezli u neljudskim stvarima i zato ne bih voleo biti jedan od vas !! Ali se nadam dace Bog da budete bolji i ljudi pre svega!!

 3. Светлост и топлина

  Тај исти запад нам сада отима КОСМЕТ уз помоћ “ДС кловна”
  кога је поставио на државни врх Србије.Од нас гледају да
  направе робове. Ми смо својом несмотреношћу довели такве
  особе сумњивог морала на врх власти.Нас стално и свесно такви
  деле како би лакше владали.Будимо као наши људи на северу
  КОСМЕТА.Не требају нам западне вредности типа “Завади,па
  владај у ДС маниру”.ДС стално инсистира на ДЕОБАМА.Они су за
  то плаћени као и НВО г-де БИСЕРКО,КАНДИЋ,ДЕРЕТЕ.Њима покраденог НИКАД ДОСТА.Крађа-похлепа-нова крађа,су зачарани
  кругови из којих је тешко изаћи.Треба мало дуже време за то.
  У том пакленом кругу се налази наша врховна власт.За фотељу
  ће све нас продати,побити,и урадити доста тога,за шта би се
  здрав и нормалан човек касније стидео.Део цркве нам је такав.
  Али ипак ће на крају бити наша “победа”.Себе победисмо.

 4. “A zapravo, u ovim Kloverovim rečima se najbolje vidi sva histerija i nervoza, kao odraz nemoćnog besa…”
  Potpuno se slažem sa ovom konstatacijom.

  Uskoro će i naš Boris tragom imenjaka Jeljcina otići tamo gde mu je mesto.
  Gde? U galeriju klovnova.

  Savetujem Miši Sakašviliju da ne ide u Kaliforniju, neće to još dugo biti SAD, moraće i ona da plati svoje dugove.
  Grci ostvima i Solunom, a oni Kalifornijom i Aljaskom.
  Nisu Kinezi pre par godina zaludu gađali svoj satelit.
  Pokazali su da znaju.

  A Boris, Božo, Nešo i Čedica žure u EU i onda kad svi iz nje gledaju kako da uteknu.
  Nije Nemcima zgodno.
  Ali polako.

  Da ispratimo mi našeg Borisa.
  A nećemo to činiti uz pomoć neke gospode Legija.
  Te posle pošalju, oni isti koji su ih poslali da organizuju prevrat, da pobiju ortake koje su prevratom doveli na vlast a ne poštuju dogovor.
  Ne, takve protuve samo protuve uzimaju za ortake.
  Uostalom ni Putin nije sa takvima nikada pravio ortakluk.

  A šta je ono sa Vol stritom?
  Izgleda da je režim SAD džaba organizovao 11 septembar.
  Džaba su krečili.

 5. Zna baćuška kako su prošli svi od Napoleon pa do Hitlera Imperije
  Zapada kada dođu u ekonomsku krizu izazivaju ratni pohod na
  Istok.To sad pokušava nova inperija koja nezna da čita star
  knjige jer se umislila da je naj pametnija,imaju oni pametnih
  glava koje inperator nesluša i tu je kraj inperiji.Ustanak koji
  je krenuo u Njurjku i zahvatio sve velike gradove Amerikeili će
  promeniti sileđijsko shvatanje.Verujem u pamet i snagu pokreta koji je zahvatio Ameriku da će se preneti i u Evropu koja je
  bolesna da će pronaći lek a ne kataklizmu koju propagira Bajden.
  Nije on toliko jak koliko mu govore.Ovi naši treba da se uzmu u
  pamet da je Istok ivor svetlosti,u ovom mračnom tunelu gde su
  zaveli crven-žuti svetlos je jedino na Istoku i oltar u Bogomlji
  je na Istoku.Zdravo živo do svetlosti!

 6. Nek se talas obojenih revolucija siri Amerikom a posle i Evropom.
  Na nihovim razvalinama neka niknu praveda drustva i zemlje koje nece sejati zlo po svetu.

 7. Zivela Rusija,ziveo Putin.Samo tako brate Vladimire nedaj se,pokazi im da se Rusija ne boji demokratskog zapada.

 8. Sto se tice Balkana zna se da koja god sila tamo kako dodje tako i propadne pa dobro dosli porobljivaci necete jos dugo.
  Necu nikada zaboraviti lice Tadicevo kada je sav pun sebe i nadmeno rekao kako je on siguran da nikada vise Koustunicnini nece dobiti vlast. Tada su mu glavu i dzepove napuvali zapadnjaci. Nesto je oronuo ovih dana a i to samopuzdanje se pretvorilo u grimasu i lici mi na grcku banku.
  Putin jos nije reka svoje.

 9. Ovo je jedna od najboljih analiza trenutnih odnosa na relaciji Rusija-Zapad.
  Inače smo vrlo površni u analizi Ruske politike (Putinove) kao pravog strategijskog remek dela, koje vraća Ruskoj Imperiji staru slavu. Dolazkom Putina, napravljena je jaka strategija koja je osnova za razvoj Rusije. Prošlost je studiozno analizirana, pomireni su komunisti, staljinisti i globalisti, pravoslavni i muslimani, sa tezom da je jedinstvena Rusija uslov za opstanak. Obećenja data čečenima se ispunjavaju, te Grozni počinje da liči na poslovni moderan grad sa neboderima. Stvari u politici se postavljaju na svoje mesto na najbolji mogući način tj. bez ugnjetavanja stanovništva (što je bio Staljinov metod). Biznismenima se stalno upućuje poruka da učestvuju u razvoju svoje zemlje ali i da ulažu kapital u druge zemlje a pre svega slovenske. Često se može čuti teza: “Naš najbolji prijatelj je naša armija i flota”. Krajnji cilj Rusije je objedinjenje slovenskih zemalja a ne pravoslavnih kako se to kod nas često tumači. Naravno, tu će biti mesta i za istorijske saveznike neslovenskih korena. Mi moramo shvatiti, da nas Srbe, Rusi ne odvajaju u velikoj meri od Bosanaca, Crnogoraca, Makedonaca, Bugara ili Hrvata. Nevolja je u tome što mi neznamo istoriju, često zaboravljamo svoje korene i ističemo u prvi plan veroispovest.

 10. Nemojte tako o Amerima…Nisu oni krivi sto nemaju NACIJU-ISTORIJU.Amerikananci su INDIJANCI a ovi SLJAM.Kad nemas svoje neznas ni tudje da cenis.Sto rece HIJENA-stariji je SRPSKI PLOT ili taraba od AMERIKE.Sad vise tako ne misli…Mani…Maniiii.GOVNO dOSLJACKO.A Sto se tice RUSIJE-nebrinite.Dosli su Rusi na vlas-NECE DATI SVOJU DEDOVINU-NEZNABOSCIMA.Bog je svima dao po zaslugi.A saveznici AMERIKE dobice porciju pre njih.ZASTO.Nedajte svoje teritorije…Izgorecete za noc.Nije ovo RISIJA IZ 90.Sad je nesto sasvim drugo…Pcele smo mi…ONI MATICA-PRAV.VERE.Ne verujte nasim-IZDAJNICIMA oni su jos malo-mora da odrade stipendiju koju su dobili-POGANU OD ZAPADA.pitam se imaju li oni oceve-dede sta ljudi [ako su uopste ljudi]misle o njima.ILI im je dika sto im je sin-unuk…IZROD SRBPSKI.Trebalo bi napraviti anketu pre izbora….

 11. Gospodin PUTIN je noćna mora za London siti. Od vajkada su vampirske porodice, što iz Londona, što iz Njujork sitja sanjali Sibir. Imena tih porodica stara su preko 300 godina. Dakle vampiri bi ponovo na istok do Mogolije, odakle su i potekli. Džingis Kan bi ponovo da se vrati. Veliki izvoznici revolucija i ratova ovaj put će ostati kratkih rukava.Živela postojbina Romanovih, a njeno veličanstvo ,baba kraljica Engleske bi mogla da vrati pokradeni nakit Romanovih i da se više ne kiti tudjim perjem. Kad bi se to desilo, Britanija bi bankrotirala.

 12. Tesko da ce vise da vide oni Jeljcina ili njemu slicnom na celu Rusije! Dosta su oni vrsili pritisak sa Rusijom , komunizam te nazovi kapitalizam te ovo te ono. Gotovo je vise…

 13. Lun Kralj Ponoci

  Ne bih se mnogo uzbudjivao na zlobne i neukusne insinuacije stranih medija -u prvom redu britanskih i americkih, jer im ocigledno smeta da se neko javlja u svetu ko moze da im pomrsi racune u pljacki i otimicini bez kazne koju vrse po svetu danas.Naravno da svet nije glup i slep mi da vratolomije sa twiterima i drugim govnarijama i skalamerijame nece proci-barem ne ove noci ( kod Vladuske Putina).Putin ima za sve njih badalo, pa po onoj narodnoj, svatujem ih da se ne igraju vatrom jer ce se posrati( ovaj opeci).ZIVELA BRATSKA I AGROMNAJA ROSSIA I NJEN BUDUCI PRESIDENT VLADIMIR VLADIMIROVICH PUTIN NAJVECI PRIJATELJ SRBA I SRPSKOG NARODA!STA BI SADA TRT I ZORT????

 14. Живео ти нама дуго председниче Путин.

 15. Sanjam da Putin (i njegovi sledbenici) dugo vodi Rusiju.
  Zelim da idim Rusiju sve jacu, brojniju i Ruse sve srecnije.
  Zelim da svet postane hrabar, svestan, …da kaze-“popu pop, a bobu, bob”.
  Zelim da pravo vazi za ceo svet i da kriminalci izadju pred
  lice pravdea pre svih zactnici tolikioh zala-americki politicari.
  [Joe Bajden, danasnji potpresednik, u proslosti, sta sve ne u CIA,
  “kumovao” je Americko-Albanskoj Civilnoj (“gradjanskoj”) Ligi
  koju je organizovao ex senator Dio Guardia (poreklom iz Albanije)
  Agencija je povezala zvanicnike americke administracije i Albance
  KiM & SAD u biznisu sa drogom i usputnom teroristickom borbom u
  Srbiji. Ova agencija imala je kljucnu ulogu u oporezivanju svih
  Albanaca-stvaranju fonda za placanje americke pomoci UCK. Takodje
  je odigrala ulogu prenosa -“sub-leasing”-a narko biznisa sa Siciijanske na Albansku mafiju (“pod-izvodjac”). Kako je sav taj
  “biznis” pod kontrolom CIA (koja iz njega izvlaci ogromne ileaglne
  fondove za ileaglnu trgovinu oruzjem i ostala nelegalna delovanja
  u svetu), to nije cudno prisustvo J. Bajdena kao ni doskorasnjeg
  sekretara odbrane Roberta Gejtsa (radio i za Busha mladjeg).
  Fotografije sa sastanka AACL 1992, i Dio Gguardie, J. Bajdena, Ramusha Haradinaja, i mnogih iz SAD i KiM, mogu se lako naci na sajtu AAC Lige.]
  Nazalost, svestan sam cene pobede SSSR-a (i Rusa) u II sv. ratu
  (veca nego porazi Nemacke i Japana zajedno po broju ubijenih i
  relativnom gubitku – % stanovnistva), ogromne cene “hladnog
  rata” i Jeljcinove “tranzicije”. Bojim se da Rusi moraju opet
  da placaju ogromnu cenu ocuvanja slobode. Pored americkih (Bajdenovih) i britanskih otvorenih pretnji, deluje se perfidno,
  lansiranjem “ideje” sibirske nacije (koja je vec nasla njihove
  “vojvodjane”). Srecom, rad na potsticanju Kineza za agresiju na
  Sibir (a hiljade viceva u SSSR-u govorili su o strahu naroda)
  propao je, jer su smetnuli s uma da Kina nije, ni SAD niti neka
  kolonijalna sila, i da postoji hiljadama godina, bez osvajanja.
  Iako postoji grupa osiljenih bogatasa, koja ne voli Putina, jer
  im se cini da je smetnja njihovoj alavosti, oni jos uvek nemaju
  potrebnu strukturu, da preuzmu vlast silom.
  Nadam se da ce Rusija opstati i jacati, da ce Srbija omoguciti
  Rusiji jos interesa – garancije nase zastite.
  S postovanjem,
  Srboljub Savic

 16. Pravda ce pobediti jer pravda mora da pobede a ne oni koji drugima rade zlo i gledaju da uniste drugome kucu i da misle samo egoisticki samo za sebe.Ziveo Putin on mnogima smeta jer ne mogu da ga kupe.Pa nije nikome gorelo do zore pa nece ni njima.Napoleon je dobio lekciju Hitler je dobio lekciju ajde da vidimo ko je hrabar neka pocne…….sleduje mu lekcija.Rusi su nepobediva Nacija i ne boje se nikoga jer su u pravu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *