Peacmakersi

Piše Aleksandar Đaja

Čini se da su Tačijevi instruktori iz CIA-e preterali u spinovanju, tako da su bajkovitu sliku o svetloj budućnosti Srba na KiM pozicionirali prema uzrastu deteta od sedam godina!

Premijer samozvane države Kosovo Hašim Tači je pokazao krajem prošle nedelje impresivnu očinsku brigu za preostalih nekoliko desetina hiljada Srba na Kosovu i Metohiji, od nekoliko stotina hiljada koje su posle 1999. godine njegovi odredi smrti, pod kišobranom NATO-a, prognali iz južne srpske pokrajine. „Samoizolacija na kraju vodi ropstvu kriminalcima i lažnim patriotama. Na Kosovu žive i postoje Srbi, koji zajedno sa Albancima i ostalim zajednicama čine današnju mladu državu. Što će oni više učestvovati u javnom životu i razvoju Kosova, to će Kosovo više biti zajedničko i prosperitetno.“

PRETERIVANJE TAČIJEVIH MENTORA
Da li se ovo zove demagogija ili „debilogija“, ne znam, ali ovakav „bukvar“ o bratstvu i jedinstvu, zajedničkom životu svih „naroda i narodnosti“, nije postojao ni za vreme druga Tita. Čini se da su Tačijevi instruktori iz CIA-e (koji su mu 1999. godine birali oružje, a sada mu biraju odelo, košulju, kravatu, čarape i cipele) preterali u spinovanju, tako da su bajkovitu sliku o svetloj budućnosti Srba na KiM pozicionirali prema uzrastu deteta od sedam godina! Čak su i „Zmiju“ Tačija reprogramirali u „pismejkera“, izjavom kako na Kosovu „žive i  postoje Srbi“…. Da li je moguće? Odakle Srbi tamo? Odakle na Kosovu i Metohiji Pećka patrijaršija, Bogorodica Ljeviška, Visoki Dečani, Studenica…? Mora da su ih nekom prilikom vanzemaljci u velikom letećem tanjiru spustili na vekovno „šiptarsko ognjište“. Istina, prethodno su ponekom Srbinu, uspomene radi, zadržali bubreg ili jetru, s čim „Zmija“, naravno, nema nikakve veze…
Međutim, nešto drugo je simptomatično… Čuvena folk legenda o šiptarskom poštenju, „besi“, patrijarhalnosti, skromnosti itd… sa pojavom Tačija, Haradinaja, OVK i ostalih bandi narko-kartela meksičkog tipa pretvorena je u prah i pepeo! Toga su svesni i preostali starosedeoci Šiptari, oni su decenijama živeli u miru sa starim srpskim kosovskim porodicama – ali ćute kao ribe. Ne može im se zameriti. Mnogi „zaštićeni svedoci“, kao, na primer, ključni zaštićeni svedok u slučaju za ratne zločine u selu Klečka, protiv Fatmira Ljimaja, izvršavaju „samoubistva s leđa“ ili se već „ohlađeni“ vešaju po drveću u nemačkim parkovima… Više je nego bljutavo govoriti o „mladoj državi Kosovo“, koja kao da je nastala u herojskoj narodnooslobodilačkoj borbi, antifašizmu, romantičnoj revoluciji, na idejama pravde, rodoljublja, poštenja, demokratije i građanskih sloboda – a zapravo je dobijena na revers od SAD i NATO bombardera što su nemilice zasipali bombama srpske gradove. Nema tog spina koji može da sakrije istinu da su „Zmija“ i njegovi teroristi virtuelnu upravu nad Kosovom (kojim, naravno, vladaju Amerikanci) dobili na kostima srpskih civila, sprženih tela u vozu u Grdeličkoj klisuri… Da su je dobili na ubistvu Sanje Milenković na Varvarinskom mostu, talentovane mlade matematičarke… Na bombardovanju, prvi put u istoriji ratovanja, jedne medijske kuće (što ni Hitleru ne bi palo na pamet), zgrade „RTS“-a, gde je ubijeno 19 mladih ljudi koji su samo obavljali svoj posao… Najzad, na nevinoj duši trogodišnje devojčice iz Batajnice, Milice Rakić, koju su ubili dok je sedela na noši… I, zato, Hašime Tačiju, nemoj ti da brineš kako je žalosno videti  „tamošnje (srpsko) stanovništvo koje je barikadiranjem, u obruču kriminalnih struktura, dovelo sebe u jako nezavidan položaj“.

ČUVAJUĆI NAKAZU
Na severu južne srpske pokrajine jedine kriminalne strukture jesu one koje tenkovima, bodljikavom žicom i automatskim oružjem nastoje da razdvoje srpski narod, čuvajući tako nakazu – „aliena“ – republiku Kosovo!
Ali, da strah baš od tih Srba sa barikada na severu Kosova provejava iz Tačijeve „zmijske brige“, potvrđuje i još jedan srpski „dušebrižnik“, bivši i sadašnji Titov pionir, takođe „pismejker“, Azem Vlasi, koji kaže da će Srbija najbolje pomoći kosovskim Srbima ukoliko prizna nezavisnost Kosova i ocenjuje da aktuelna vlast u Srbiji nastavlja „miloševićevsku“ politiku prema Kosovu. „Tako je i Milošević lagao kosovske Srbe pre dvadesetak godina, pa ih nahuškao da na mitinzima traže da Kosovo bude u Srbiji. Rezultat te i takve politike jeste taj da je Kosovo odgurnuo u nezavisnost“, poentira Vlasi… Naravno, besmislica! Već smo konstatovali da Kosovo prema nezavisnosti nije „odgurnuo“ Milošević, nego Amerika i NATO bombarderi, jer da nije bilo njih Kosovo bi danas, naravno, bilo Srbija, Tači bi, naravno, odavno „pisao memoare“, a Vlasi bi verovatno praznio pepeljare u Vladi Srbije ili bi bio negde daleko… odakle se retko vraća. Naravno.
Međutim, Srbi na barikadama na severu Kosova ne kvare posao samo Tačiju, Vlasiju ili NATO-u, plašim se da ni Tadiću nisu baš po volji. Jer, tek što su srpski vlastodršci pomislili da su uspeli da izblefiraju srpski narod frazom kako su učinili „sve što je bilo u njihovoj moći“ da KiM zadrže u Srbiji i da je „viša sila“ opet pobedila i naterala „pismejkera“ Borisa da „prizna realnost“, kako bi na miru nastavili svoju nemilosrdnu borbu za golu vlast – kad, pojaviše se „gorštaci“ sa Jarinja koji kažu: ne postoji carinski prelaz usred Srbije! Svašta! A taman je režim Borisa Tadića i pored očigledne političke i ekonomske katastrofe, sa više od 75 milijardi evra koje su ušle u Srbiju posle 5. oktobra 2000. godine, a „koje su pojeli skakavci“ – jedanaestu godišnjicu tzv. „petooktobarske revolucije“ proslavio u prepoznatljivom „pobedićemo“ stilu! Predsednik je ocenio da se Srbija posle 5. oktobra „dramatično pomerila napred“. Setih se ponovo druga Tita koji je, slično Tadiću, prilikom obeležavanja jednog  prigodnog datuma rekao: „Bili smo na ivici provalije, a onda smo napravili odlučan korak napred!“… Njesra, tebra!

4 коментара

  1. Đaja je, na žalost po Srbiju, kao i uvek uhvatio suštinu priče: Srbi sa severa Kosova podjednako smetaju Šiptarima, Amerima, Euleksu – ali i Tadiću i srpskim vlastodršcima! Njima, jednostavno, kvare jednačinu: dajem sve za – “status”! Bedno i užasno! Sve se pretvorilo u foliranje, samo je još ostao taj tračak nade na severu Kosova, da srpska nacija nije izgubila baš i poslednju trunku osećaja za nacionalnu pripadnost i nacionalno dostojanstvo. Zato njih treba podržati, svim sredstvima! Ako to neće režim, a neće, mora patriotska opozicija, pa i svaki patriotski čovek u Srbiji! Naravno, mi znamo da nije sve crno-belo, ali, gde jeste? Pogledajte samo Jevreje, koji nisu moj najomiljeniji narod, ali mora se poštovati njihova istrajnost da zadrže svoje ljude, i to – na okupiranoj teritoriji. A Tadić i njegov režim bi da što pre teslime i to malo Srba iz južne srpske pokrajine, vokovng srpskog izvora duhovnosti i državnosti i da se prepuste “evroatlantskim drogama” – misleći, valjda, da će ih Evropa doživotno izdržavati i zaštititi od političke odgovornosti kad izgube vlast, a taj čas je blizu. Tadić je odradio posao, još ovo malo da rasturi Srbiju i on je za Evropu – upotrebljen! Gotovo! A, posle… bolje da ne nagađamo… Nije zdravo.

  2. BoTa i njegovi mentori bi najsrecniji bili kad bi neki meteor pao na Kosmet i pobio sve Srbe da bi se siptari mogli kotiti kao svih onih godina sto ih je Srbija,blentava,hranila i nahrani pseto koje je ugrize za ruku!!Tek onda bi zuti i njihovi nesvesni glasaci bili zadovoljni i mirni,pa bi uskoro poceli i u Sumadiji da trebe Srbe,jer Boze moj Srbi nikako da prihvate evro-americkog mentora i njihovu bolesnu politiku pljackanja i okupiranja malih nacija i naroda!!Kad bi smo njih prihvatili za gospodara onda bi smo se odrekli Gospoda Boga sto zarad svojeg spasenja ne smemo ni po koju cenu!!

  3. Rekao sam jednom svom prijatelju da mislim kako predizborna kampanja opozicionim partijama i nije potrebna. Jer, ako narod nije do sada video s kakvom vlašću ima posla i ako opet glasa za njih, odnosno, dozvoli žutima da bez obzira na broj glasova koji osvoje, opet napravge nekakvu koaliciju s kojom će vladati – onda je narod Srbije izgubio mozak. Onda ima vlast kakvu zaslužuje i svaka dalja borba pojedinaca ili grupa da srpski narod vrate svojim korenima, jeste uzaludna i bespredmetna. Tačno je da za ovakvu vlast nema opravdanja, ali, bogami, nema opravdanja ni za ovakav narod, ako ovom ludilu Tadićevog režima ne stane na put!

  4. Očigledno je da Tadić ne može ništa da učini kako bi zaštitio Srbe na Kosovu, ali, ni Srbe u Srbiji. Čuli smo od jedne novinarke (posle su je napali da je odala državnu tajnu) da je na sastanku Saveta za odbranu (Tadić, Cvetković, Šutanovac i kafe kuvarica…) konstatovano kako je Srbija potpuno nespremna za rat. Blago nama! Nikome nije do rata, ali nemati adekvatnu vojnu, policijsku i žandarmerijsku zaštitu zemlje i svoje južne pokrajine, u ovoj situaciji i u ovom regionu – to znači da je vlast imbecilna! Tadiću, raspiši izbore dok još možemo da dođemo k sebi i učinimo nešto za svoju zemlju i svoj narod! Inače, bićeš kriv dokle bude postojala istorija Srbije!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *