Ликвидирати Путина и његову империју

Пише Богдан Ђуровић

Вероватни председнички кандидат Републиканске партије Мит Ромни обећао „век Америке“ и њену власт на целој планети, а ко се  супротстави, попут Владимира Путина – треба га  ликвидирати

Само четири дана после најаве руског лидера Владимира Путина, од 3. октобра, да његова земља отпочиње стварање велике интеграције од Владивостока до Лисабона (Евроазијске уније), из Америке су стигли опасни претећи тонови. Овог пута не из уста аналитичара и коментатора, већ од главних претендената за следећег шефа Беле куће, какав је Мит Ромни, највероватнији кандидат републиканаца на председничким изборима. Сасвим разумљиво, у држави која се налази на рубу економског суноврата и где милиони гладних, обесправљених и незаштићених тумарају у потрази за било каквом, макар и лажном надом, политички надрилекари проналазе простор за акцију. Ствар је, међутим, утолико озбиљнија што иза таквих фигура сада стоје највеће америчке политичке партије, каква је Републиканска, дајући институционални легитимитет лажним месијама и њиховим позивима на нове ратове.

[restrictedarea]

НА КОРАК ДО ВЕЛИКОГ РАТА
Како су озбиљни аналитичари предвиђали још прошлог лета и о чему је „Печат“ раније писао (број 121 и 186), Америка нема више куд, њена унутрашња и спољна позиција се руше наочиглед целог света. Председник Барак Обама, који је громогласно обећавао „Да, ми можемо!“, суочава се са могућношћу да на сраман начин оконча политичку каријеру. И не треба искључити могућност да је то и био део плана моћних кругова који из сенке контролишу огромне америчке војне буџете – да неодлучни и слабашни Барак Хусеин Обама, први тамнопути председник (кога су сумњичили и да је муслиман), буде идеалан жртвени јарац, за којим нико неће много жалити. И да после њега у Белу кућу ујаше „прави бледолики Американац“, спреман да уништи непријатеље у целом свету и „ствари постави на своје место“. Да ли је то реално?
Треба се подсетити шта смо писали прошлог лета, јула 2010, када је Обама сменио можда и најбољег америчког генерала, Стенлија Маккристала, са места главнокомандујућег НАТО и америчких снага у „гробници империја“ – Авганистану. Тада смо објавили да „Пентагон и паразитирајући војни лоби, грабећи за себе хиљаде милијарди долара, некадашњу државу снова свесно и убрзано гура у тоталну милитаризацију и фашизам“, објашњавајући зашто се Маккристал побунио и часопису „Ролингстоун“ дао интервју од кога су се Обами зацрвенеле уши. Да ли је најгоре од свега било што је Обамине најближе сараднике, попут сада већ покојног Ричарда Холбрука, назвао кловновима? Или што је француског „савезничког“ министра назвао гејем? Или што је отворено признао да је нова војна стратегија у Авганистану само „бајка да ми уопште имамо савезнике“? После оваквих изјава (интервју је објаљен на 10 страна и врвео је од пикантерија), тужном Обами није преостало ништа друго него да смени „Машину за убијање“ Маккристала, човека који је, поред осталог, ухватио и Садама Хусеина. Или да сам поднесе оставку…
Тада смо, јула прошле године, записали: „Очигледно да је генерал Маккристал одлучио да зада озбиљан ударац вашингтонским `кловновима` и лично Обами који га је и поставио. А то сигурно није урадио на своју руку, без јаке подршке унутар Пентагона. Све чешће се може чути тумачење да генерали остављају Обаму самог на ветрометини изгубљеног рата. Томе у прилог говори и чињеница да америчком председнику у последње време драстично опада рејтинг и да има све мање шанси за други мандат у Белој кући. Крах америчке стратегије у Авганистану биће само још један доказ његове пропале спољне политике. Тада уместо њега може доћи одлучнији лидер, јастреб млађе генерације попут Маккристала, који ће `вратити изгубљени амерички утицај у свету`. Да ли је то пут ка великом рату?“.

МОРМОНСКИ ЈАСТРЕБ
Нешто више од годину дана касније, такав се представио Америци и свету. Његово име је Мит Ромни, републиканац који је замало био кандидат на претходним изборима, изгубивши у финишу унутарпартијску трку од Џона Мекејна. Истина, Ромни (64) није баш припадник млађе генерације, али није ни стар, а све донедавно, унутар Републиканске партије веће шансе даване су гувернеру Тексаса Рику Перију. Међутим, у последњих неколико недеља Пери је зачуђујуће брзо и нагло изгубио подршку, па у први план искаче ултраконзервативни Ромни, један од лидера „Чајанке“, масовног покрета који позива Американце да се врате „правим вредностима“. И који немилице шиба неуспешног Обаму.
Управо ових дана Ромни је објавио свој програмски говор, који тешко може некога да остави равнодушним. Религиозни Ромни, бивши гувернер Масачусетса и истакнути припадник Мормонске цркве, има завидан политички педигре (његов отац био је гувернер Мичигена) и снажну подршку унутар партије. Он обећава да ће 21. век бити „век Америке“, да САД не сме ни једној држави да препусти власт на планети, јер је мисија ове земље да предводи човечанство. И да треба ликвидирати државе које се томе супротстављају, укључујући Русију, Кину, Венецуелу и Кубу! Ромнијев „надахнути“ наступ 7. октобра у Чарлстону у Јужној Каролини, који је преносила водећа америчка телевизији Си-Ен-Ен, док су иза њега седели униформисани кадети који су га поздрављали френетичним аплаузима, треба посматрати као најаву нове америчке политике са водећом идејом – „ликвидирати Путина и његову империју зла“! Нови „месија“ је стигао.
„Русија се налази на историјској раскрсници. Владимир Путин је распад совјетске империје назвао великом трагедијом 20. века. Да ли ће он покушати да исправи оно што сматра трагедијом и претњама да себи потчини земље бившег Совјетског Савеза, а Европу да застраши уз помоћ енергетске полуге?“, поручио је Ромни.
Па је наставио са набрајањем непријатеља. „Вратимо се на наш југ. Да ли ће клеветнички венецуелански социјализам Уга Чавеза, у тесном савезу са клеветничким кубанским социјализмом Кастра, подривати демократске перспективе у региону, жељном слободе, стабилности и процвата? (…) Био би то забрињавајући и претећи свет за Америку и уопште није нереалан. То су само неке од реалних претњи са којима ће Америка да се суочи, ако наставимо са беспомоћном политиком из последње три године. Наравно, није обавезно да буде тако. То није наша судбина. Постоји избор и на вама је да одлучите. У овој кампањи за председника САД-а предложићу вам потпуно другачију концепцију улоге Америке у свету и њене судбине. Овај век мора да буде век Америке!“, обећао је Ромни одушевљеним војницима.
„У веку Америке њена економија и армија биће најјачи на свету. Наша земља биће лидер слободног света, а слободни свет – лидер целог света! Бог је створио ову земљу не зато да би наша нација пратила друге. Судбина Америке није да буде тек једна од неколико изједначених светских држава. Америка мора да стане на чело света, или ће то учинити неко други. Без америчког вођства, без јасности америчких циљева и одлучности, свет ће постати опасније место, а слобода и просперитет биће прве жртве. Као председник САД-а посветићу себе америчком веку и никада, никада се нећу извињавати у име Америке. (…) Да бисмо заштитили Америку и обезбедили миран и просперитетан свет, морамо јасно да схватимо те нове претње и њихову сложеност, а такође да разрадимо стратегију како да их ликвидирамо пре него што изазову конфликт. (…) То нису чисто војне претње, већ одређене моћне снаге које могу да запрете слободи, просперитету и националним интересима САД-а. (…) Ове снаге састоје се од земаља које се брзо развијају са прикривеним или новим амбицијама, као што је Кина, која жели да постане светска суперсила и препорођена Русија на челу са човеком који сматра да је Совјетски Савез био изврстан, а не зло“, овим речима Ромни је завршио свој ватрени говор пред војницима у Јужној Каролини.
Ромнијев наступ, који би више приличио минхенским пивницама 20-их година прошлог века, отвара нову страницу америчке историје. То је тренутак када се Американци суочавају са истином да њихова снага бледи и нестаје, а светска моћ сели се на исток, у Евроазију. И то је тренутак када Мит Ромни и њему слични лансирају мит о „супериорној америчкој нацији“ предодређеној да влада светом. И која се никоме неће извињавати, већ ће ликвидирати оне који им стоје на путу, не кријући да је Путин међу првима на списку. Мит је спреман за Америку, а да ли је свет спреман за њега?

[/restrictedarea]

19 коментара

  1. Javljaju se zlikovci sve glasnije i glasnije!To su oni isti koji optuzuju i uporedjuju pukovnika Gadafija sa hitlerom!!Da,da,Gadafi je bacio atomske bombe na Japan,Gadafi je ubio i spalio 5miliona Jevreja,Gadafi je napao Vijetnam,Irak,Avganistan,itd….!!To je evro-americka fasisticka istorija!Po njima je hitler bio Rus,a Staljin nemac!! Nigde u zivotinjskom svetu necete naci ovakav tip zveri kao sto je u ljudskom rodu evro-americki ljudski,da li je i uopste ljudski,otpad i smece najgoreg smrada koji zaudara do neba!Osilili ste se i letite mnogo visoko,a pad sa takve i tolike visine je toliko bolan da cete ga tesko izdrzati!!Bice koban po vas!

  2. Bojim se da je on stvarno uveren da je to moguće! Od ovakvih primitivnih siledžija svet je već patio u 20 veku! S druge strane, veliki ekonomski lomovi sa kojima se suočavaju SAD, dobra su podloga za ovakve manijakalne tipove, pa postoji mogućnost da pobedi na izborima i ovakav ludak.Obzirom da je kandidat Republikanaca to je čak vrlo verovatno! Strašna je istina da svet zavisi od gomile pohlepnih manijakalnih smradova, koji su uglavnom u SAD-u koji uvek istaknu, i svojim krvavim novcem plaćaju, ovakve, i slične psihopate!

  3. PS. Pročitala sam negde da ovaj ludak, Mit Romni, trči ujutro sa pištoljem! Kao u dobra stara vremena Divljeg Zapada!

  4. Zivio Vladimir Vladimirovic Putin!!!

  5. Љубомор

    Mito zvani Romni može samo da Putinu pljune pod prozor.
    U ranijem komentaru sam rekao da će amerofašisti izludeti. Ako, tako im treba.
    Usput da dodam. Uživaću sada kad počne trvenje zapadnih glodara oko Libijske nafte. Mala je to kost za gladne guzice amera, englwza, francuskih afroarapa, talijasklih mafijaša i ostale bagre. Ruske nafte se nikad neće dočepati. Hvala Putine.

  6. Nada@,sa pistoljem u ruci?!To je domet americke demosratije!Uskoro ce im i haubica biti potrebna,da bi se odbranili od svojih sugradjana,jer su toliko zla naneli svetu da ih ni sva svetska mora ne mogu oprati ni isprati!A nasa vrla vlast hoce sa takvima da bude partner!Eh da mi je njihove pameti na jedno par dana,kakav fenomenalan odmor bih imao dragi moj narode!

  7. Odavno je Rusija na njihovom spisku samo cekaju momenat, bolesnici. Uskoro ce im odijela biti mala posto ce im Kinezi praviti modele.

  8. Ko gubi ima pravo da se ljuti!!

  9. uskoro ce im Rusija j.b.t. mater, Zivela Rusija, Kina, SMRT NATO AMERIMA da da Bog

  10. Mnogi su napadali Rusiju a svi znamo kako su zavrsili. Ko jos ne zna neka se raspita pa nece ko Mita lupetati gluposti.

  11. Ne zelim da budem prorok,ali Putin je javno izjavio ono sto anglo saksonska oligarhija ili ti korporativna Amerika vec 100g,ako ne i vise, jos od Napoleona, kga su financirali Rosildi,pa OKTOBARSKA REVOLUCIJA Lenjin ( nesto vole Oktobar), 1ww, 2ww, ima u planu da se dokopa prirodnih resursa Rusije. To je povuklo macka za rep i sada pocinje MEDIJSKA SATANIZACIJA PUTINA.BAJDEN JE BIO U MOSKVI PRENEKOLIKO MESECI DA PUTINU PONUDI MESTO SEKRETARA UN SAMO DA MEDVEDEV BUDE JOS JEDAN MANDAT, STO JE PUTIN I NJEGOV TIM ODBIO-NAROD NEKA BIRA. OD TADA JE POCELO ARAPSKO PROLECE I SADA UBIJANJE PRESEDNIKA DRZAVA, U lIBIJI-GADAFIJA I SINOVE( i to vole satane) DA SE URAZUNE KOJI ZA SADA MISLE DROJACIJE. Tako da ce ova 2012g biti VRELIJA NEGO STO PLANETA PAMTI.Nastati ce ratovi kakvi nisu poznati ni u filmovima naucne fantastike.RATOVI ZVEZDA( najvecih drzava),ne u vasioni vec na zemlji, a biti ce ukljucen i meteroloski rat,kao novost posle bioloskog koji je vidjen od 1ww.Biti ce poginulih civila u odnosu na vojnike 1:8.I eto kako planiraju ZLATNU MILIJARDU.Scenario je crn da crnji ne moze biti, nije da sam pesimista, ali biti ce potrebna pomoc i od Boga. Ko to nevidi ,a tako je vidljivo, stvarno je slep i gluv.

  12. “..а ко се супротстави, попут Владимира Путина – треба га ликвидирати”

    Сад сам проверавао да ли су амерички или руски електронски и штампаним медијима пренели вест о претњи Мит Ромнија Владимиру Путину и нигде нисам налетео на такав чланак или видео материјал.

    Амерички и руски медији преносе његове речи у којима обећава “век Америке” али ове претње не преносе, што је заиста чудно.
    Било би добро да поставите извор информације које би документоватовале ваше тврдње.

    Хвала унапред!

  13. Bože moj! Kome još nije jasno da se Rusija okružuje radi preuzimanja Sibira, a to opet, radi resursa kojih tamo ima u izobilju! Još je Medlin Olbrajt (znate to je ona zdepasta baba, koje bi trebali svi da se sećamo), rekla da nije pravo, da Rusija ima toliki prostor tj. teritoriju, te da treba da je podeli i drugima! Vrlo pametna baba! Zbog toga, instaliraju rakete oko Rusije, i koliko za sada znam, preostale su samo još neke zemlje pa da se potpuno zaokruži prostor Rusije. Sada treba još likvidirati Putina, jer im se on čini čovekom koji bi mogao da ugrozi njihove planove. Tražili su da se ne kandiduje, i to je tražio Bajden.(To je onaj tip koji nas je častio onako pogrdnim imenima a o kojem ima vic. Naime, u čemu je sličnost Obame i Linkola. Linkolnov podpredsednik Endrju Džonson živeo je skoro 67 godina, a Obamin podpredsednik Bajden ima IQ od skoro 67.) Pošto se Putin ipak kandidovao, znači preostaje im da u stilu Vajata Erpa rešavaju problem. Ne verujem u uspeh ovih nitkova. Neka živi Vladimir Putin! Neka živi velika Rusija!

  14. ovakve snove su 1939 sanjali očevi stričevi ujaci i dede –ovih danasnjih sanjara –bivsi fasisti pa su doživeli da 1945 kuvaju čaj rusima u berlinu–nemo da se mnogo sile evo im pouka kako bi prošli—a ja mogu samo da poželim da nam RUSIJA ŽIVI VEČNO UŠTA NE SUMNJAM-tamo je voda šuma gas nafta i kiseonik zdrav za pluca–pa gospodo fašisti platite pa kupite nema džabe—a na čelu rusije nije ono PUTIN ono je BOG u PUTINOVOM LIKU.

  15. Ocigledno je da ljudi koji citaju Pecat znaju kako stoje stvari u svetu ali takodje je ocito da obicni covek, koji sutra glasa na “demokratskim” izborima to ne zna ili zna ali ne moze da poveruje. Njegov mozak ne moze da to prihvati za normalno, sto im se doduse i ne moze zameriti. Tesko je prihvatiti teoriju Brezinskog o “zlatnoj milijardi” ali ona je stvarnost, danas je ti bolesni umovi sprovode u delo sto ratovima, sto bolestima i raznoraznim hemolargicnim groznicama, sto zemljotresima i “prirodnim katastrofama”. Cilj opravdava sredstvo – je parola fasista neoliberalnokorporativnog kapitalizma. Problem je kako ovim ljudima to objasniti pre nego sto bude kasno (ako vec nije kasno).

  16. Браћо Руси звони вам на узбуну! Пошаљите Америма атомку одмах и направите им мини смак света. Не чекајте да не буде касно јер се шљам страшно намножио!

  17. Razacoravacu vas informacijom,da,sta se to nije desilo sto su Ameri rekli? Ni govora o tome da li je to posteno,time i pravilno ili pravicno….
    Novi svetski rat je na pomolu….

  18. Pa i Džon Mekkejn, protivnik Obami na izborima 2008, ima poruku za Putina nakon Gadafija. Preveao sam da vidi naš narod.

    http://www.youtube.com/watch?v=5UygzOLnriI

  19. Gospodin koji je krenuo da osvoji Belu Kuću prvo mora da ide na
    kurs istorije ratovanja.Mnogima je ratna tehnika vraćala se
    natraške,pazi Kauboju nije to ogromna prerija da gonite indijance.To je Velika snažna Rusija.Koja u odbrani vlada tehnikom kao kao vi Kauboju domet smrti je jednak za napadača
    kao i onog koji se brani.Ruski narod je malo stariji od vas i veš
    vaše kaubojske demokratije.Narod koji podneo najveće žrtve u
    vašeg Zapadnog nacizma i komunizma koji je rođen vašoj sobi.
    Poz, Redakciji

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *