31. oktobar – Tadić da primi predstavnike izbeglih

BEOGRAD, 31. oktobra 2011. (Beta) – Predstavnici izbegličkih udruženja prognanih i izbeglih Srba iz Hrvatske zatražili su u ponedeljak prijem kod predsednika Srbije Borisa Tadića pred ministarsku konferenciju koja će biti održana 7. novembra u Beogradu.
Oni su najavili da će narednih pet dana svakodnevno tražiti prijem kod Tadića i saopštili da se protive usvajanju dokumenta na ministarskoj konferenciji kojim će biti poslata poruka da su imovinski problemi izbeglih rešeni, iako nisu.
“Imamo informacije da će se tom deklaracijom, verzijom koja će biti potpisana u Beogradu, poslati poruka da su naši imovinski problemi rešeni i da je ostalo još nešto socijalnih slučajeva koji će se rešavati narednih godina”, kazao je predsednik Koalicije udruženja izbeglica u Srbiji Miodrag Linta novinarima ispred zgrade Predsedništva Srbije.
Prema njegovim rečima, u finalnom nacrtu “Zajedničke deklaracija za pronalaženje rešenja problema izbeglih i raseljenih lica” se ne pominje povratak oduzete imovine i stečenih prava izbeglih i prognanih iz Hrvatske i velikog broja drugih oštećenih građana.
“Zbog toga sadašnji nacrt deklaracije za nas nije prihvatljiv i on je suprotan našim interesima”, istakao je Linta i dodao da će dokument potpisati ministri spoljnih poslova Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.
Linta je istakao da od Tadića traže da ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić ne potpiše sadašnji nacrt zajedničke deklaracije, jer je, kako je naveo, suprotan interesima oštećenih građana.

Jedan komentar

  1. Draga braćo moji Krajišnici vi molite oga ko se ljubi sa onima
    koji su nas proterali izbrisali a ova vlast to potpisuje. Nema
    razlike i od one Brozove gde sije smelo govoriti genocidu izvršenim Srbima.Znano je štoje pijani Krajačić rekao Raji
    Nedeljkoviću Jasenovcu prilikom otvaranja kompleksa i spomenika
    rad Bogdanovića: MALO SMO VAS POBILI.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *