31. октобар – Тадић да прими представнике избеглих

БЕОГРАД, 31. октобра 2011. (Бета) – Представници избегличких удружења прогнаних и избеглих Срба из Хрватске затражили су у понедељак пријем код председника Србије Бориса Тадића пред министарску конференцију која ће бити одржана 7. новембра у Београду.
Они су најавили да ће наредних пет дана свакодневно тражити пријем код Тадића и саопштили да се противе усвајању документа на министарској конференцији којим ће бити послата порука да су имовински проблеми избеглих решени, иако нису.
“Имамо информације да ће се том декларацијом, верзијом која ће бити потписана у Београду, послати порука да су наши имовински проблеми решени и да је остало још нешто социјалних случајева који ће се решавати наредних година”, казао је председник Коалиције удружења избеглица у Србији Миодраг Линта новинарима испред зграде Председништва Србије.
Према његовим речима, у финалном нацрту “Заједничке декларација за проналажење решења проблема избеглих и расељених лица” се не помиње повратак одузете имовине и стечених права избеглих и прогнаних из Хрватске и великог броја других оштећених грађана.
“Због тога садашњи нацрт декларације за нас није прихватљив и он је супротан нашим интересима”, истакао је Линта и додао да ће документ потписати министри спољних послова Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине и Црне Горе.
Линта је истакао да од Тадића траже да министар спољних послова Вук Јеремић не потпише садашњи нацрт заједничке декларације, јер је, како је навео, супротан интересима оштећених грађана.

Један коментар

  1. Draga braćo moji Krajišnici vi molite oga ko se ljubi sa onima
    koji su nas proterali izbrisali a ova vlast to potpisuje. Nema
    razlike i od one Brozove gde sije smelo govoriti genocidu izvršenim Srbima.Znano je štoje pijani Krajačić rekao Raji
    Nedeljkoviću Jasenovcu prilikom otvaranja kompleksa i spomenika
    rad Bogdanovića: MALO SMO VAS POBILI.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *