31. октобар – Мирно на северу Косова

ЗУБИН ПОTОК – Tоком протекле ноћи на северу Косова није забележено кретање КФора, а један број Срба ноћ је провео на барикадама које су постављене на путевима на северу покрајине.
Срби су и претходну ноћ која је била хладна, провели по сменама у аутомобилима, тракторима и око ватре упаљене испред барикада постављених у Зупчу, Јагњеници, Косовској Митровици и на још неколико локација где дежурају. Саобраћај преко два административна прелаза на северу Косова и Метохије се не обавља, а користе се заобилазни путеви како би се стигло до Рашке, Рибарића и Новог Пазара, односно до севера Косова из ових градова.
Барикада коју су Срби поставили на административној линији испред прелаза Брњак пре три дана виша је од два метра, а КФор је и јуче своје војнике снабдевао из ваздуха. На главним магистралним правцима на северу Косова од пре неколико дана Срби су отворили једну саобраћајну траку како би КФор могао да снабдева своје јединице.
КФор не користи ову могућност за кретање, и како је речено, то неће ни чинити све док све међународне организације не буду имале могућност слободног кретања. Срби са друге стране не желе да дозволе слободу кретања Еулексу због тога што превози косовске царинике и пограничну полицију на прелазе Јариње и Брњак.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *