25. октобар – Председници општина Древсу: Пролаз за КФор

ЗВЕЧАН – Председници четири општине на северу Косова обавестили су данас команданта КФора Ерхарда Древса да су спремни да у најкраћем року обезбеде слободу кретања за припаднике те војне мисије.
“Након састанка са председником Републике Србије Борисом Tадићем председници четири општине са севера Косова су спремни да у најкраћем року обезбеде слободу кретања ради нормалног снабдевања војника КФора”, наводи се у документу у који је Танјуг имао увид.
У писму Древсу се предлаже да се технички детаљи одреде на Координационом састанку 26. октобра у Звечану, или на посебном састанку.

Државни врх да обезбеди гаранције од Еулекса

ЗВЕЧАН – Председници четири општине на северу Косова изразили су данас спремност да омогуће слободу кретања за Еулекс, ако државни врх издејствује гаранције од те мисије да неће превозити службенике косовских институција.
Они су на конФеренцији за штампу у Звечану саопштили да траже гаранције да Еулекс неће превозити косовске царинике и радити на успостављању царина на прелазу Јариње и Брњак.
Барикаде остају, рекао је начелник косовскомитровичког округа Раденко Недељковић, а Срби су спремни да пропуштају снаге КФора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *