23.oktobar – Nova barikada na putu ka prelazu Brnjak

ZUBIN POTOK – Građani na severu Kosova postavili su danas posle podne novu barikadu na putu ka administrativnom prelazu Brnjak na teritoriji opštine Zubin Potok.
Nešto posle 16 časova, izručeno je više kamiona zemlje preko magistralnog puta koji vodi od Zubinog Potoka do Brnjaka i ta barikada, kako kažu okupljeni Srbi, biće selektivna, odnosno neće u potpunosti onemogućiti saobraćaj, već samo kretanje KFora i Euleksa.
Barikada je postavljena pre krivine na magistralnom putu, na oko 200 metara ispred bezbednosne zone koju drži KFor pod kontrolom na ulazu u administrativni prelaz i ka alternativnom putu iznad prelaza.
Pre zemljane prepreke, koja ne pokriva čitav kolovoz, nalazi se više kamiona, a takođe razvlači se i bodljikava žica.
Pripadnici Francuskog kontingenta KFora danas propuštaju vozila preko alternativnog puta iznad administrativnog prelaza Brnjak.
francuski vojnici su u četvrtak proširili zonu bezbednosti na administrativnom prelazu Brnjak preuzevši barikadu koju su ranije postavili građani, i kojom su pripadnike KFora odsekli od snabdevanja kopnenim putem.
Nakon preuzimanja barikade KFor je počeo da propušta vozila preko Brnjaka, ali ne preko prelaza, već preko alternativnog puta koji ide iznad samog prelaza.

Izvor: “Tanjug”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *