23.октобар – Нова барикада на путу ка прелазу Брњак

ЗУБИН ПОTОК – Грађани на северу Косова поставили су данас после подне нову барикаду на путу ка административном прелазу Брњак на територији општине Зубин Поток.
Нешто после 16 часова, изручено је више камиона земље преко магистралног пута који води од Зубиног Потока до Брњака и та барикада, како кажу окупљени Срби, биће селективна, односно неће у потпуности онемогућити саобраћај, већ само кретање КФора и Еулекса.
Барикада је постављена пре кривине на магистралном путу, на око 200 метара испред безбедносне зоне коју држи КФор под контролом на улазу у административни прелаз и ка алтернативном путу изнад прелаза.
Пре земљане препреке, која не покрива читав коловоз, налази се више камиона, а такође развлачи се и бодљикава жица.
Припадници Француског контингента КФора данас пропуштају возила преко алтернативног пута изнад административног прелаза Брњак.
француски војници су у четвртак проширили зону безбедности на административном прелазу Брњак преузевши барикаду коју су раније поставили грађани, и којом су припаднике КФора одсекли од снабдевања копненим путем.
Након преузимања барикаде КФор је почео да пропушта возила преко Брњака, али не преко прелаза, већ преко алтернативног пута који иде изнад самог прелаза.

Извор: “Танјуг”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *