22.oktobar – Trajkovićeva još bliža Tačiju?

Poslanik Jedinstvene srpske liste u Skupštini Kosova Rada Trajković formirala je poslanički klub pod nazivom “Evropske perspektive”, te zvanično podnela zahtev da postane član Predsedništva Skupštine Kosova.

Trajkovićeva je 20. oktobra u Gračanici organizovala protest, sa kojeg je nekoliko hiljada Srba pružilo podršku Srbima sa severa Kosova, a zahtev da postane član Predsedništva Skupštine Kosova podnela je juče, prethodno formiravši poslanički klub “Evropske perspektive”, što je naziv i njene nevladina organizacije preko koje deluje u poslednjih godinu dana, javio je dopisnik Srne.

Uz nju, u poslaničkom klubu je grupa Srba koju predvodi Saša Đokić, donedavno blizak saradnik bivšem ministru za povratak samoproglašenog Kosova Slaviši Petkoviću, za kojim je Euleks raspisao poternicu zbog kriminalnih aktivnosti i koji se trenutno nalazi u Norveškoj.

Uz Đokića, najveću podršku formiranju ovog poslaničkog kluba dao je član njegove Srpske demokratske stranke Kosova i Metohije Slaviša Filipović, koji je i zamenik ministra za kosovske bezbednosne snage Agima Čekua.

Srbi se osećaju prevarenim

Dopisnik Srne javlja da se veliki broj Srba iz centralnog dela Kosova oseća prevarenim, jer smatraju da je grupa okupljena oko Trajkovićeve ovim činom praktično postala deo vladajuće koalicije, koju predvodi kosovski premijer Hašim Tači.

Oni smatraju da je Trajkovićeva zloupotrebila protestno okupljanje u Gračanici u znak podrške sunarodnicima na severu Kosova, kako bi kosovskim i međunarodnim subjektima predočila sliku o navodnom njenom velikom uticaju na Srbe u centralnom delu Kosova.

Srbi sa severa Kosova, a posebno oni južno od Ibra, tim povodom su dopisom zatražili od vlasti u Beogradu i od vlasti u Prištini da se opredele po pitanju podrške Trajkovićevoj, jer je zloupotrebom volje naroda svoje lične ambicije stavila u funkciju jačanja autoriteta kod kosovskih institucija.

Izvor: “Srna”

5 коментара

 1. Krajnje je vreme da se raskrinkaju svi navedeni u tekstu!

 2. Draga braco DOBRO SE CUVAJTE ONIH KOJIMA DANASNJI FRANCUZI DODELJUJU MEDALJE!! To su kapitulanti bez svojeg porekla,i nista im nije sveto ni vazno do punog korita iz kojeg kusaju i locu !! Lacmanskog zla i “pravde”smo se nagledali jos poodavno!Pametnima dovoljno,a budalama se majka im rodjena samo moze ponositi!

 3. Kako mi sada da čitamo Pečat / mislim da Vam je jasno pitanje / ?
  Odgovorite !
  Srdačan pozdrav

  • Поштовани, уколико не желите да купите штампано издање, претплатите се на наше интернет издање. Обрасци за плаћање путем платних картица или уплатницом налазе се на дну стране.

 4. Ovdje nije u pitanju da ne želim kupiti, već ne mogu.
  Dali vam je jasno odkud se javljam ?
  Pozdrav

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *