22.oktobar – “Tadić direktno u službi Zapada”

Srpsko nacionalno vijeće (SNV) severnog Kosova i Metohije saopštilo je da je odnos predsednika Srbije Borisa Tadića prema nasilju NATO snaga nad Srbima na severu Kosmeta “direktno u službi sprovođenja naloga Zapada da se u ovom delu južne srpske pokrajine instalira albanska vlast”.

“To je ključni uslov EU i SAD aktuelnoj vlasti u Beogradu za svesrdnu pomoć u izbornoj borbi za još jedan mandat, koji je Tadiću daleko bitniji od očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije”, navodi se u saopštenju.
SNV severnog Kosmeta navodi da Tadić u najnovijoj izjavi Srbima na barikadama ne upućuje poruku da je Srbija uz njih i uz sve Srbe na Kosovu, već im “gotovo otvoreno sugeriše da ’batale’ barikade i Kosovo i pomognu mu da ponovo osvoji vlast”.

U saopštenju se ističe da je to najočiglednije u Tadićevoj poruci srpskim liderima na severu Kosova, od kojih, bez bilo kakvog konkretnog povoda, traži da donose odluke koje se tiču isključivo vitalnih interesa građana i doprinose očuvanju srpskog naroda na Kosovu, a ne interesima njihovih stranačkih šefova koji i ovo pitanje dnevno-politički instrumentalizuju u svrhu nekih budućih izbora.
“Da Tadić ne brine za sudbinu Kosova i kosovskih Srba, već kako da, eventualno, osujeti izborni poraz i gubitak vlasti, pojasnio je šef pregovaračkog tima Beograda Borko Stefanović, koji je najnovije Zaključke odbornika četiri opštine sa severa Kosova, drsko i bez utemeljenja u istini, okarakterisao kao neostvarive i politički motivisane”, navodi se u saopštenju, koje je potpisao predsednik SNV severnog Kosmeta Milan Ivanović.

Izvor: “Srna”

Један коментар

  1. Грешите браћо косовски Срби, нису ова двојица то никад изјавила. Само су потписали шта су им дали њихови западни пријатељи, а вероватно нису ни читали.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *