22. oktobar – SPO: Kosovo se spasava savezom sa SAD i EU

Potpredsednik Srpskog pokreta obnove Aleksandar Jugović poručio je danas pojedinim crkvenim velikodostojnicima i “očevima nacije” koje je nazvao dobrovoljnim davaocima tuđe krvi, da je život važniji od bilo kakve teritorije.

“Poručujem im da zato promene retoriku koja je već gurnula Srbiju u ratove i nesreću devedesetih godina 20. veka”, rekao je Jugović agenciji Beta.

Jugović je “dobrovoljne davaoce tuđe krvi” podsetio da tamo gde su oni “branili Srbe, Srba više nema”, i pozvao ih da bar danas, ako u prošlosti nisu mogli, “shvate da Hrist propoveda život, a ne stradanja”.

“Zarad života i budućnosti, niko nema pravo, pa ni ekstremno krilo Srpske pravoslavne crkve, da oduzima budućnost srpskoj deci koja moraju imati šansu da odrastaju u bogatoj i jakoj Srbiji”, rekao je Jugović.

“Zar im nije dosta žrtava i izbegličkih konvoja? Pametni narodi uče iz tuđih iskustava, a Srbe balvani i barikade iz Tenje i Pakraca, i nesreća koja je posle toga došla, ništa nisu naučili”, naveo je Jugović.

Jugović je istakao da Srbija mora braniti Kosovo sklapanjem saveza sa SAD i EU jer je to jedini način da odbrani Srbe, kulturno-istorijske spomenike, crkve i manastire.

Izvor: “Beta”

2 коментара

  1. Ko su ovi ljudi iz Spo?
    Pa dragi gospodine Jugovicu, ako ste kojim slucajem ne obavesteni ,pa Srbija od 5.oktobra stalno sklapa saveze sa SAD i EU kao sto sugerisete u svom govoru.Svaki je sve povoljniji i povoljniji za Srbiju.Kako koji sporazum sklopi tako izgubi teritoriju a i srpske zivote koje vi toliko u svom govoru cenite. I svi vidimo dokle smo stigli!!

  2. A sta se drugo i moze ocekivati od SPO prevrtljivaca i ljigavaca!! Njihov “veliki” lider Hijena Draskovic,kapitulant bez borbe,bese ne tako davno pravi srpski jurisnik za odbranu srpstva,pa preko noci promeni cilj tog svog jurisa!!Mizerija do mizerije!Ne,ne,oni ne zasluzuju da trosim tastaturu na njima!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *