21.oktobar – Kfor utvrđuje svoj punkt na Jagnjenici

ZUBIN POTOK – Vojnici Kfora večeras su dodatno utvrdili svoj punkt ispred barikade u mestu Jagnjenica na teritoriji opštine Zubin Potok.
Nemački vojnici su, kako javlja izveštač Tanjuga, razvukli dodatnu bodljikavu žicu oko svog punkta, tako da je ova prepreka dostigla visinu od preko dva metara.
Bodljikava žica je razvučena ispred četiri kamiona koji su bili prepreka konvoju Kfora, koji je zaustavljen u Jagnjenici u četvrtak u zoru, a onda ih je Kfor žicom ogradio pa su sada unutar bezbednosne zone međunarodnih snaga na tom mestu.
Tokom celog dana čula se teška mehanizacija, koja radi na ravnanju i proširenju terena na ovom punktu, gde su postavljeni šatori u kojima su smešteni vojnici.
Građani su večeras, i pored jake kiše, ostali na barikadama u Jagnjenici i obližnjem mestu Zupče.
Oni dežuraju u automobilima, šatorima, kao i na otvorenom prostoru. Vojnici Kfora i dalje se nalaze oko 150 metara udaljeni od barikade koju su Srbi postavili u selu Zupče, na putnom pravcu Kosovska Mitrovica – Ribariće, takođe ka prelazu Brnjak.
Kfor je u četvrtak ujutro pokušao da ukloni barikadu u Jagnjenici, ali u tome nije uspeo usled mirnog protesta građana i tom prilikom ispalio je suzavac na građane.
Kfor je uklonio manju barikadu koja se nalazila ispred mosta koji razdvaja Zupče i susedno Košutovo, rekao je danas novinarima portparol Kfora Uve Novicki.
On je kazao da je Kfor tako omogućio saobraćaj mostom koji ide ka albanskom mestu Košutovo.

Izvor : “Tanjug”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *