21.oktobar – “Istraga o organima biće duga”

Šef specijalnog istražnog tima EU o trgovini organima na Kosovu Džon Klint Vilijamson ocenio je da će istraga biti složena i duga.

Vilijamson je boravio u poseti Kosovu od 17. do 20. oktobra, navedeno je u saopštenju specijalnog istražnog tima dostavljenog Tanjugu.

Glavni tužilac će, kako je najavljeno, posetiti i Srbiju i Albaniju, kako bi „uspostavio dobre radne odnose sa vlastima Beograda i Tirane”.

Vilijamson se tokom posete Prištini sastao sa kosovskom predsednicom Atifetom Jahjagom, ministrom pravde Hajredinom Kućijem i kosovskim tužiocem Ismetom Kabašijem, a obavio je i konsultacije sa šefom Euleksa Gzavijeom de Marnjakom, pravosudnim i policijskim zvaničnicima te misije i predstavnicima diplomatske zajednice u Prištini.

Govoreći o ozbiljnim optužbama o organizovanom kriminalu i ratnim zločinima iz izveštaja Saveta Evrope iz decembra 2010. godine, Vilijamson je naglasio da će to biti „kompleksna istraga“ i da će „biti potrebno vremena da se završi“.

Međutim, kako je naveo, tokom početne faze specijalni tim je “već preduzeo korake na obezbeđivanju informacija iz nekoliko institucionalnih izvora, na analizi informacija i pokretanju svojih istražnih aktivnosti”.

Izvor: “Tanjug”

2 коментара

  1. Biće baš beskrajno beskonačna…uz dijalog, humanitarno posredovanje i poštovanje prava žrtava…

  2. Da,bice duga dok god se ne zaboravi!!Oni stvarno misle,i tako se ponasaju,da smo mi blesavi?Onaj ko poznaje evro-amere zna unapred ishod ove “istrage”!!Pa upravo oni su i bili nalogodavci i pokrovitelji tih gnusnih zlocina,i sada mi treba da budemo ovce koje ce da veruju u njihovu “postenu”istragu i jos “posteniji” ishod istrage!!!???SVASTA!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *