20. oktobar – Ubijen Gadafi

Visoki zvaničnik Nacionalnog prelaznog saveta (NPS) saopštio je da je Moamer Gadafi preminuo usled posledica ranjavanja. Prema prvim, nezvaničnim informacijama on je bio ranjen u obe noge. Libijski borci zauzeli su grad Sirt, poslednje uporište pro-Gadafijevskih snaga u zemlji i rodni grad svrgnutog libijskog vođe.


Sem kratkog saopštenja da je Gadafi podlegao povredama za sada nema više informacija o njegovoj smrti. Televizija “Al Arabija” javlja da je Gadafijevo telo preneto u Misratu.


Dopisnici sa lica mesta izveštavaju da je konačni napad na Sirt otpočeo oko osam ujutro i trajao je 90 minuta. Prema rečima zvaničnika Nacionalnog prelaznog saveta Gadafijev konvoj presreli su pobunjenici uz pomoć NATO snaga iz vazduha.

Prilikom napada i pokušaja hvatanja Gadafija poginuo je vođa njegovih oružanih snaga Abu Bakr Junus. Svrgnuti libijski lider je ranjen u obe noge, posle čega je uhvaćen i odvežen ambulantnim kolima, rekao je predstavnika NPS.

Posle borbe, vojska novog libijskog režima počela je sa pretraživanjem kuća i zgrada u kojima bi mogli da se kriju Gadafijevi borci. Uhapšeno je najmanje 16 Gadafijevih boraca i zaplenjena velika količina oružja i municije.

2 коментара

  1. Slava pukovniku Gadafiju! Ostao je do kraja da se bori protiv NATO dušmana!
    Svi mediji ćute, pa i ruski , da je NATO bombardovao danonoćno Libiju, posebno SIRT, tako da je u sadejstvu sa Al Kaidom, obavljen prljavi posao, okrvavljene su NATOVSKE i Jevropske ruke debelo!

    Danas je i nosonja Sarkozi sa onom … dobio ćerku(neka je živa i zdrava ćerka)!?

    Simbolika, Gadafijeva porodica , unuci deca ubijeni,…sve zbog para…

  2. Постоје врло озбиљни извори да то није истина.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *