19. oktobar Srbi sa Kosova: Nismo ni čuli ni videli Tadićevu poruku

Politički predstavnici Srba na severu Kosova kažu da nisu ni čuli ni videli sadržaj poruke koju im je predsednik Srbije Boris Tadić poslao u vezi sa najavom Kfora da će ukloniti barikade na administrativnim prelazima.

Tadić je u ponedeljak izjavio da je srpskom stanovništvu na severu Kosova i Metohije “uputio poruku”, ali da ne bi bilo odgovorno kada bi o sadržaju poruke govorio medijima.
Čelnici nekih opština i političari sa severa Kosova rekli su za list “Danas” da nikakva predsednikova poruka nije stigla ovih dana do njih i da su iz medija saznali da ona postoji.
U kabinetu predsednika Srbije rekli su ovom listu da Tadić neće dodatno komentarisati svoju izjavu, odnosno sadržaj poruke.
Inače, Srbi na severu Kosova proveli su na izuzetno hladnom vremenu još jednu neprospavanu, ali ipak mirnu noć na barikadama. Građani su uz vatru proveli noć u šatorima iščekujući odluku odbornika četiri Skupštine opštine sa severa pokrajine koji su za danas u 11 časova zakazali zajedničku sednicu u Zubinom Potoku.
Posle sednice četiri SO, u 14 sati u Zvečanu s predstavnicima Kfora i drugih međunarodnih institucija trebalo bi da se sastanu predsednici opština i načelnik Kosovskomitrovačkog okruga.

Izvor: “Beta”, “Srna”

2 коментара

  1. Draga braco moja,nema vama ni nama BoTa nista novo da kaze!Sve je rekao kroz izuzetno bistru i iznad svega “inteligentnu” parolu “EU nema alternativu”!! Kad evro-americki okupatori napuste srpski Kosmet onda se moze sa njima razgovarati i saradjivati,sto je i normalno da treba sa svakim i saradjivati i razgovarati!Dok se okupatori ne povuku sa srpske zemlje nema sa njima razgovora!Oni poznaju samo jezik sile,a sila ce im i doci glave kad-tad! Eto se i Radikali bore da se ta gamad americka izbaci iz srpske skupstine a ne da im se dupolize!

  2. Razno razne poruke koje su Srbi primali iz Beograda u toku
    prošlog rata na teritorijama srpskog životnog prostor
    završio se katastrofalno po Srbe.Pamet u gmavu i močuge u rupe
    pa kom opanci a kom obojci takva su sad vremena jer nema prava
    ni pravde a posebno za Srbe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *