19. oktobar Koštunica: Očuvati jasnu ideju pripadnosti Srbiji

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica ocenio je danas da je posebno važno da srpski narod na Kosovu sačuva jasnu ideju da pripada državi Srbiji i da su kosovski Srbi građani Srbije.

“Propaganda da je Kosovo davno izgubljeno pre svega ima za cilj da se srpski narod na Kosovu izruči i priveže za lažnu državu Kosovo. Zato je od najvećeg značaja da Srbi mirnim sredstvima brane svoje pravo da pripadaju državi Srbiji i to im pravo niko ne može oduzeti, jer je ono zagarantovano Ustavom Srbije, Rezolucijom 1244 i Poveljom UN”, navodi se u izjavi Koštunice dostavljenoj agenciji Beta.

Lider DS S je ocenio da je jedna od osnovih strategija zapadnih sila za Kosovo da se “srpskom narodu neprestano potura kukavičje jaje kako je Kosovo davno izgubljeno”.

“Pravo pitanje je zašto se Brisel i Vašington toliko upiru i pritiskaju Srbiju za nešto što je davno izgubljeno. Da je Kosovo već izgubljeno ne bi zapadne sile ni jedan trenutak potrošile na ucenjivanje Srbije da se odrekne svoje teritorije”, izjavio je Koštunica.
Dodao je da NATO, “isto tako ne bi danas izdavao ultimatume Srbima koji neodoljivo podsećaju na okupacione proglase”.

Izvor: “Blic”

2 коментара

  1. Tačno veli Koštunica!

    Prljava se igra igra u sred Srbije uz pomoć domaćih i stranih špijuna, zafilovana u celofan, ponekad i arogantno otvoreno prete.

    Sve sa ciljem da šire malodušnost medju narod, u čemuim pomažu domaće sluge okupatora i poneka krtica .

    Sve je sračunato da dignemo ruke od svega, da se predamo , da predamo pradedovsku zemlju, da izdamo ratnike sa svih bojišta što su se žrtvovali za Otečestvo!

    Nema predaje ni prodaje svete zemlje, bilo je dosta okupacija i sve su prošle, i ova će!

    Izdajica ostaje izdajica ukaljanog obraza dovijeka!

    Dogodine u carskome Prirenu!

  2. ON VELI…Jos uvek je za istim jaslima sa starim kolegama IZ KOJIH NEMILOSRDNO-Grabe ostatak Srpske-narodne imovine.U KOJU NISU NISTA ULOZILI.Isti je OLOS kao i ostale kolege po ORUZJU…Izvinite po OBRAZU-DZONU.Idite OLOSU niste najpametniji…Ne CEKAJTE da vas napod juri…Uzmite se u pamet…SRBIJA ima inteligentne KADROVE-ALI SA OBRAZOM.A u konkusu se ne trazi takva str.sprema-Pravilo-EU…Vase.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *