18. oktobar Srbi onemogućili prolaz Kforu

KOSOVSKA MITROVICA – Predstavnici Kfora zatražili su u utorak oko 14 sati na mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici od Srba da propuste njihov konvoj ka prelazu Jarinje, dok su Srbi kazali da će to učiniti kada se sa prelaza povuku kosovski carinici i policajci.

Kako javlja izveštač agencije Beta Slavica Radulović, predstavnici Kfora razgovarali su sa Srbima na barikadi, medju kojima je bio i predsednik opštine Krstimir Pantić.

Srbi su predstavnicima Kfora preneli da će braniti barikadu telima ako Kfor pokuša da je ukloni, ali da će sve puteve na severu Kosova osloboditi za saobraćaj čim se sa prelaza povuku kosovski službenici. Na to su im vojnici odgovorili da će takav stav preneti komandi Kfora i da će razgovore nastaviti sutra.

Kfor je najavio da će u utorak početi da kopnenim putem dostavlja hranu i opremu vojnicima na prelazima ka centralnoj Srbiji, kao i da će uklanjati barikade koje im smetaju.

Jedan konvoj Kfora došao je ranije u utorak do barikade u selu Zupče, ali se posle pregovora sa predstavnicima Srba vratio u bazu. Svi odbornici srpskih opština na severu Kosova u sredu će održati zajedničku sednicu na kojoj će razmatrati zahteve Kfora, a potom će u 14 sati preneti usvojene zaključke predstavnicima Kfora.

Izvor “Beta”


Један коментар

  1. Љубомор

    Браво браћо Срби, “Уздај се усе и своје кљусе”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *