18. oktobar Peticiju UNS potpisalo 250 novinara

Beograd — Peticiju protiv tajnog suđenja Jeleni Spasić i Miloradu Bojoviću, novinarki i uredniku novosadskog lista Nacionalni građanski, za dan je potpisalo 250 novinara.

Peticija je postavljena na sajt UNS-a www.uns.org.rs i uspela je za kratko vreme da solidariše novinarsku zajednicu sa progonjenim kolegama.

Među prvim potpisnicima su i glavni urednik “Blica“ Veselin Simonović, urednik RTV B92 Veran Matić, glavni urednik “Dnevnika“ Aleksandar Čivuljskij, urednik nedeljnika “Pečat“ Milorad Vučelić, urednica dnevnog lista “Pravda“ Slavica Jovović i urednik nedeljnika “Svedok“ Vladan Dinić.

Spasićevu i Bojovića je novosadsko tužilaštvo optužilo da su u junu ove godine, objavljivanjem teksta „Državni organi potpuno nespremni za rat“, naneli štetu bezbednosti Srbije i zatražilo da suđenje bude bez prisustva javnosti.

Izvor “B92”

Један коментар

  1. Na delu je progon nad novinarkom koja nas je upozorila na teško stanje u vojsci Srbije! Bolje što nas je sada upozorila dok nije kasno!
    U tekstu se vidi da je vlada Srbije konstatovala blagim rečima KATASTROFALNO stanje u Vojsci i odbrani zemlje Srbije, što je alarmantno, neverovatno je da je toliki haos!!! NIje ni čudno kad se zna da ministarstvo odbrane vodi kursista Šunatovac, nije ni čudo, ali toliki haos , niko nije očekivao, da niko ne zna ni šta imamo , ni gde oficiri pripadaju, gde su rezerve, oprema, organizacija…..
    Hvala hrabroj Jeleni, za hrabrost što upozorava sav narod na nadolazeću opasnost.
    Sad se vidi zašto ministar odbrane odbija da primi tehniku iz Rusije , koja e ranije dogovorena i dr.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *