18.oktobar Dežer: Istraga o trgovini organima

Beograd — Šef Delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer očekuje da uskoro počne istraga specijalnog tima EU o trgovini ljudskim organima na Kosovu tokom 1999. godine.

On je Tanjugu rekao da će glavni tužilac i šef specijalnog istražnog tima EU Džon Klint Vilijamson u naredne dve nedelje posetiti Srbiju i da bi istraga u operativnom smislu vrlo brzo posle toga trebalo da počne.

Na pitanje novinara zašto je bilo potrebno toliko vremena da se pokrene istraga, Dežer je odgovorio da je formiranje tima bilo ozbiljan posao, jer je bilo neophodno pronaći odgovarajuće ljude koji su morali da ostave svoje poslove i da se upoznaju sa slučajem trgovine organima na Kosovu.

“Sada su svi okupljeni i istraga će krenuti uskoro”, rekao je Dežer u Beogradu na obeležavanju Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima.

On je napomenuo da će istražni tim tokom istrage sarađivati sa specijalnim izvestiocem Saveta Evrope Dikom Martijem, koji je sastavio izveštaj o trgovini organima na Kosovu.

“Međutim, moramo se pomeriti sa optužbi na dokaze i to je težak posao”, zaključio je Dežer.

Један коментар

  1. Vi evro-ameri koji ste porucivali i nadgledali upravo tu trgovinu cete da istrazujete to !!????? Hahahahahaha…..!!!Neka mi oproste sve mrtve zrtve sa svih strana sto se smejem,ali ovo je jos jedan zivi dokaz licemernog zapada!! Kusnera i Klintona u zatvor za primer svima ostalima!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *