Parada moći

Piše: Danijel Cvjetićanin, Univerzitet Singidunum

Za evroatlantske aktiviste u Srbiji, kao i za Imperiju, „Parada ponosa“ postala je važan znak bespogovorne poslušnosti globalnim gospodarima i jasan signal da je došlo do željenog raskida sa domaćom tradicijom

Onima koji su zabrinuti što je veliki deo srpske teritorije (Kosovo i Metohija) okupiran trupama evroatlantskog saveza verovatno neće biti lakše ako saznaju da je i preostali deo Srbije predviđen za okupaciju. Posle Ahtisarijevog na redu je realizacija Potjorekovog plana (iz 1914. godine). Srbija mora da umre. U skladu sa spontanom (ali ne i zavereničkom) agendom uspešno je instalirana podobna vlast u Srbiji, čija se poslušnost svakodnevno testira. Redovni informativni razgovori (i instrukcije) u ambasadama sila pobednica pomažu da se novi poredak uspešno ukoreni i na ovom prostoru, a da ga javno mnjenje prihvati sa oduševljenjem.

MEKA OKUPACIJA
Srećom nije reč o nekoj od surovih okupacija na koje smo navikavani u ratovima 1914-1918. i 1941-1945. godine. Nema koncentracionih logora, nema javnih vešanja, policijskog časa i streljanja ispred kuće (pred decom). Nema ni proizvodnje sapuna od humanog materijala (omiljena aktivnost nemačkih SS-ovaca). Tek tu i tamo šiptarske oslobodilačke snage, za potrebe NATO saveznika, ubiju ponekog Srbina radi obezbeđenja hitno potrebnih organa za transplantaciju. Sudeći po međunarodnim merama na temeljnom zataškavanju ovakvih incidenata, može se zaključiti da je u agendi evroatlantskih prijatelja predviđeno znatno proširivanje sličnih aktivnosti.
Lideri nepodobnih stranaka koji nisu svoje partije uskladili sa EA instrukcijama nalaze se u međunarodnim pritvorima, a neki su već i ubijeni. U domaćim zatvorima su kolovođe omladinskog patriotskog otpora (ne baš sve), ali javnost prihvata objašnjenje da ti mladi buntovni ljudi i treba da se suoče sa posledicama svojih težnji da ne podnose poniženja, sa kojima se mi stariji lako mirimo.

ODUŠEVLJENJE
Mediji su, razumljivo, pod kontrolom, mada se vodi računa i o prividu slobode. U moru izveštaja o divotama života u evroatlantskoj zajednici, nađu se i mračne vesti o kriminalu, korupciji, ekonomskim teškoćama, nepravdama i brojnim drugim nevoljama koje mogu da zadese građane, mada se takve vesti uvek „pokriju“ pričama o uzbudljivim ljubavnim (i drugim) patnjama estradnih zvezda. Priče o nevoljama i siromaštvu s jedne strane, i provodu na urnebesnim žurkama, s druge strane, treba da pomognu narodu da se navikne na život u „banana-zemlji“, koja se formira. No, i od bogatih i od siromašnih se zahteva oduševljavanje novim vrednostima i novim načinom života.
Čini mi se da bi mnogi od nas lakše podnosili teror NATO-a kada ne bi bilo prekomernog oduševljavanja naše vlasti zbog činjenice da smo sve poniženiji, sve pokorniji i sve siromašniji. Sudeći po filmovima koje smo gledali i knjigama koje smo čitali, ni najsuroviji silovatelji nisu tražili od svojih žrtava da ciče od zadovoljstva tokom silovanja. Zašto ovo pravilo ne važi i za one koji danas siluju Srbiju? Čak i u uslovima surovijih okupacija u prošlosti, podrazumevalo se da građani mogu da ćute, čekaju i misle svoje o okupatorima i domaćim izdajnicima. Neki su, naravno, bili hrabriji,  rešeni da se aktivno, čak i oružjem (što danas izgleda nezamislivo) bore za slobodu. I kvislinške vlasti u to vreme prihvatale su okupatore pre kao nužno zlo, nego kao svetlu perspektivu za svoje sunarodnike, mada su i ondašnji vlastodršci, kao i ovi danas, bili ubeđeni u nepobedivost agresora.

GEJ PARADA
Za evroatlantske aktiviste u Srbiji, kao i za Imperiju, najavljena „Parada ponosa“ u Beogradu postala je važan znak bespogovorne poslušnosti globalnim gospodarima i jasan signal da je došlo do željenog raskida sa domaćom tradicijom. Sporedno je u kakvom je stanju naš pravni poredak, naš prostorni red ili naša međunarodna konkurentnost. Na ovim pitanjima nije neophodno pokazivati spremnost da se prihvate nove vrednosti. Ali je to neophodno na pitanju LGBT populacije i njenog prava na paradiranje. Pitam se zašto su mazohisti, sodomisti, egzibicionisti, nekrofili i mnoge druge grupe sa posebnim polnim sklonostima, isključeni iz učešća na paradi, pa svoje posebnosti ne mogu javno da manifestuju? Ali nikad ne bih podržao ideju da se paradi pridruže i sadisti, opremljeni gumenim palicama – mada bi tek tada bila potpuna, a policijsko obezbeđenje – nepotrebno.
Neprihvatanjem parade građani manifestuju otpor svetskim silnicima koji na njenom održavanju naročito insistiraju, mada otkazivanje još nije pominjano kao  povod za sankcije ili bombardovanje Srbije. Taj otpor je već ojačao, a možda bi se čak i jedan deo LGBT populacije sada pridružio manifestacijama građanskog negodovanja?
Niko u ovom trenutku ne može stati na put željama Imperije. Parade će biti. Najbolje bi bilo da se održi ispred Doma Narodne skupštine. I da se postavi tribina sa koje će politički i vojni vrh – Tadić, Cvetković, Šutanovac, Dinkić… pozdravljati učesnike i dokazati svoju bezrezervnu odanost evroatlantskim vrednostima. Ali voleo bih da toga dana, i u to vreme, svi ostali građani budu na nekom drugom mestu (najbolje u svojim kućama). Nametnuta parada – bez posmatrača je prava slika okupacije i jasna poruka međunarodnim siledžijama.

3 коментара

  1. Stari komunista dobro zbori!

  2. Na sve ovo sto se danas dogadja i desava sa Srbijom upravo “stari komunisti” su i ukazivali na to,ali im se nije verovalo!!Valjda sada verujete?Vazno je bilo Milosevica otarasiti se,pa neka vlada ko god hoce!!Eto vam braco Srbi,sto ste trazili to ste i dobili,a za svoju naivnost ne krivite nikoga do same sebe!!Jer izgleda nama Srbima treba da pukne po njusci da bi ukapirali neke stvari!!Ne verujemo u davno receno “istorija se ponavlja”!!Ko ne veruje uveriti ce se !! Na bolan nacin,ali ce se uveriti!! Kvisling je bio cisti amater u izdajstvu svoje zemlje u odnosu na danasnju nazovi vlast u Srbiji!!Ako treba,a trebace jer evro-ameri to traze od njih,srpska vlast ce i kroz zadnjicu pedera proci samo da udje u tu fasisticku tvorevinu EU!!

  3. Љубомор

    Прво се мора део КиМ северно од Ибра оградити бодљикавом жицом, подићи осматзрачнице са рефликторима и митраљезима (радови у току), па онда прећи на производњу хуманог сапуна, е да би сатанисти (Клинтон, Блер, Саркоти, Кушнер, Кисинџер, Олбрајтова, Меркелова) имали чиме прати руке.
    Пошто је медицина узнапредовала од доба Менгелеа, тај резерват у оквиру КОНЦЛОГОРА служиће прво за узимање изнутрица Срба, па онда производњу сапуна.
    Разуме се, очекивати је беспоштедну борбу између Т(ачија) и Т(адића) коме припада већи профит од продаје органа и сапуна.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *