Ludilo bez sistema

Piše Aleksandar Đaja

Kada je reč o današnjem srpskom režimu u pitanju je ozbiljna progresivna šizofrenija kojoj leka nema… A na vrhu te „piramide propasti“ već više godina stoji jedan čovek koji kontroliše svu vlast u zemlji…

Predlog zakona o pomorskoj plovidbi, koji je Vlada usvojila iako Srbija nema more, predviđa osnivanje nezavisnog državnog organa koji će ispitivati pomorske nesreće. U Predlogu zakona stoji da će se to telo baviti ispitivanjem uzroka pomorskih nesreća, predlaganjem mera u cilju njihovog izbegavanja i unapređenjem pomorske plovidbe. Jedino što nije precizno objašnjeno jeste, na kojim će se to lokacijama u Srbiji odvijati „pomorska plovidba“ i dešavati „pomorske nesreće“. Možda autori zakona ne znaju da je Panonsko more nestalo pre oko 600.000 godina – ili im se broj rođaka koje moraju da zaposle u državnoj administraciji toliko povećao, da razmišljaju o ponovnom plavljenju Vojvodine, gde bi glavna luka novog Panonskog mora bila, na primer, Inđija – a glavni „panonski mornar“, razume se, Goran Ješić!   Ilustracije radi, donošenje ovakvog zakona u Srbiji ekvivalentno je, na primer, donošenju zakona o obaveznoj upotrebi lanaca za sneg prilikom vožnje kolima kroz Saharu!

VLASTODRŠCE NA GRUPNU TERAPIJU
Takođe, potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić i predsednik Evropske asocijacije za aluminijum Marten Laberton otvorili su 15. septembra u beogradskom „Supermarketu“ izložbu skulptura napravljenih od limenki. Đelić je izjavio da Vlada Srbije ovim pokazuje da želi da pruži podršku „svim inicijativama koje doprinose popularisanju koncepta recikliranja i zaštite životne sredine“… A zar mi već nismo svi još 1999. godine pod NATO bombama sa osiromašenim uranijumom pretvoreni u „sekundarne sirovine“ i potom reciklirani u limenke za „koka-kolu“ i „Karlsberg pivo“? Pa, čak i tako „limeni“, kao u „Čarobnjaku iz Oza“, činimo nadčovečanske napore da Šiptarima predamo celo Kosovo i Metohiju. Zato, pretpostavljam, i naš „pregovarač“ (istina, ne znam s kim pregovara, niti u čije ime?) Mirko, pardon, Slavko, izvinite… Borko Stefanović, ponovo kukumavče kako je Srbija „posvećena dijalogu, jer je to jedini način da rešimo probleme, jedini način da se dogovorimo“ i dodao da se sada čeka pozitivan odgovor iz Brisela… Zaslugom srpskih vlastodržaca građani Srbije su do sada iz Brisela dobili toliko „pozitivnih odgovora“, koji su ih primoravali da mesecima piju „ranisane“ i „bensedine“, da nema nikakve sumnje da će tako biti i ovoga puta, samo sa još jače udarenim „štambiljem“ u korist šiptarske strane. Tako će Tadićev režim dobiti još jače, željno iščekivano pokriće za odustajanje od bilo kakvih srpskih zahteva za suverenitetom nad, makar, severnim delom Kosova i Metohije. Razume se, sve to uz obaveznu parolu o „nepriznavanju Kosova“, koju će srpski vlastodršci danonoćno izvikivati sve dok ne promuknu i odu na grupnu terapiju kod otolaringologa! Jedino što ćemo posle toga morati da se neprekidno tuširamo pet, umesto tri dana, ne bi li nekako sprali tu najnoviju bruku i poniženje koje će ovoga puta ispolivati po nama u količinama većim od uobičajenih!

NE KOLONIJA, VEĆ PROTEKTORAT!
Međutim, da dostojanstvo Srbije – ali i nezavisnost Kosova – ne bi bili ničim ugroženi, za to se kao i obično pobrinuo Čedomir Jovanović. Naime, ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin kritikovao je 15. septembra 2011. godine učesnike prvog Beogradskog bezbednosnog foruma iz Srbije da ne brane interese svoje zemlje u vezi sa Kosovom, a potom i ljutito napustio salu jer je opomenut da je govorio više od ostalih govornika!? „Zar u ovoj dvorani nema Srba?“, uzviknuo je u nekoliko navrata Konuzin, isto ono što bi uzviknuo i svaki moralan, patriotski nastrojen građanin Srbije. Ali, Čedina reakcija bila je isto toliko „principijelna“, koliko i tragikomična: „Srbija nije ničija kolonija i ambasador Rusije mora da poštuje njenu nezavisnost i da se drži diplomatskog reda“… Čedo, svaka čast! Srbija zaista nije ničija kolonija, a pogotovo ne ruska. Ona čak nije ni američka, jer „kolonijalni status“ podrazumeva vrlo ozbiljne obaveze i finansijska ulaganja kolonizatora u svoju koloniju. Srbija je danas, pod režimom Borisa Tadića i njegovih satelita: „dramaturga bez drama“, Čede Jovanovića, Sonje Liht, predsednice Beogradskog fonda za političku izuzetnost (baš je „izuzetna“!), te Ivana Vejvode, potpredsednika za programe Nemačkog Maršalovog fonda SAD-a (pazite, baš nemačkog, kakva slučajnost!), nešto mnogo bednije. Srbija je – američki protektorat! A to je status kakav imaju i šimpanze po svim zoološkim vrtovima u svetu!
Nesrećni Polonije je pred svoju smrt u Šekspirovom „Hamletu“ provalio da u  ludilu danskog kraljevića „ima nekog sistema“. U ludilu današnjeg srpskog režima, međutim – sistema nema ni u naznakama! U pitanju je ozbiljna progresivna šizofrenija kojoj leka nema. Život građana Srbije je od 5. oktobra 2000. godine, a poslednjih nekoliko godina pogotovo, danonoćna agonija političke i ekonomske propasti Srbije, svakodnevnog poniženja i dodvoravanja Zapadu, gubljenja državnog suvereniteta i svakog oblika minimalnog nacionalnog dostojanstva. A na vrhu te „piramide propasti“ već više godina stoji jedan čovek koji kontroliše svu vlast u zemlji. Čovek, po sopstvenim rečima, sportskog duha, sportske borbenosti i sportskog morala. Idealan vođa nacije, kakav se samo poželeti može. Ali, avaj! Taj čovek ne zna ili neće da prihvati činjenicu da je utakmicu definitivno izgubio, da su tribine prazne – i da je poslednji čas da i on zauvek ode u svlačionicu. Dok neko ne pogasi sva svetla u dvorani.

6 коментара

  1. Ништа чудно за људе тог нивоа интелигенције.

  2. Šimpanze zapravo imaju čak i malo bolji status na Zapadu od Srba… Njih po Zoo vrtovima gleda mnogo ljudi, pazi, mazi, imaju besplatnu medicinsku negu, niko ih ne bombarduje, ne tera u Hag, ne otima ima teritoriju u kavezu, naprotiv, stalno im se povećava mesto boravka, hrane ih najkvalitetnije, po najnovijim istraživanjima imaju čak i veći mozak od čoveka, ne postavljaju im nikakve uslove da uđu u EU, naprotiv, oni su u njoj odavno – a što je najvažnije, čopor šimpanza kako na slobodi, tako i po evropskim kavezima, odnosno, velikim ograđenim prostorima u kojima slobodno žive – za razliku od Srbije, predvodi najjači, najsposobniji i najpametniji mužjak, a, ne, ali, pustimo sad to… Dakle, prosudite sami: ako je Srbija definitivno američki protektorat, da li je to po bilo čemu malo viši status od statusa šimpanza u Zoo vrtovima po svetu? I, da li majmuni tamo uopšte žive u protektoratu? I, ko su, zaista, veći majmuni od majmuna?… Ako to želite da saznate, pročitate Đajin tekst, kome kao i obično, svaka čast! A redakciji Pečata poseban pozdrav!

  3. Sizofrenicarima je mesto u ludnici! Ali posto je to progresivna sizofrenija, kako autor teksta nagovestava, mislim da je poprilicno uznapredovala, pa je sada izbacena vam sistema vlasti. Siri se nekontrolisano! Pa, ce sad ti sizofreni da nas ubede u postojanje mora. Oni ga stvarno vide! Blago na dnu mora. Mi to ne vidimo!

  4. Ko je kome ko ? Bilo bi interesantno da nam novinari bar na desetak primera pokažu čija tetka štrika u raznim Agencijama i Odborima. Bilo bi interesantno da vidimo i šta je Mičunovićeva čerka odradila u toj ustanovi za rodnu jednakost. Ako su momci odlučili da donesu
    Zakon o pomorskoj plovidbi možda planiraju da u Kostićevom brodo- gradilištu sagrade Titanik i napuste ovu napaćenu Srbiju. Verujem da bi usrećili narod i ostali upamćeni kao dobrotvori Srbije i njenih građana.

  5. Srbiju je, zadesio *yu gen*

    „Jugoslavija je zapravo eksplodirala. Možemo i narednih 50 godina da
    pričamo kako su Jugoslaviju uništile sile spolja. Međutim, Jugoslaviju
    je rasparčala, uništila i opljačkala njena sopstvena politička klasa.
    Sve dok to ne priznamo, mislim da na području bivše Jugoslavije nećemo
    imati ni političkog, a ni ekonomskog napretka“, smatra Rosig

  6. Mislim da bi većinu ovih naših današnjih politikanata na vlasti zaista trebalo konzervirati i izvoziti u sve krajeve sveta kao poznati svetski brend pod nazivom: “Konzervirana srpska magla i paučina”! Agencija za istraživanje pomorskih nesreća po Srbiji?! Neverovatno dokle ide njihova osionost i bezobrazluk!… Za to je lek jedino debela motka… odnosno, debelo i dugačko veslo!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *