KOSMET KFOR pucao na Srbe

Iako je šef pregovaračkog tima Srbije danas, 27. septembra 2011. godine oko 18 časova u Briselu trebalo da razgovara sa Robertom Kuperom i ostalim međunarodnim zvaničnicima o prelazima Brnjak i Jarinje, vojnici KFOR-a dobili su naređenje da silom zauzmu alternativni put iz pravca Leposavića ka Jarinju. Pripadnici KFOR-a rano jutros su preprečili alternativni pravac, jedini koji povezuje sever Kosova i Metohije sa Raškom. Oko 1.500 Srba su oko 10 časova opkolili blokadu koju su postavili vojnici.
Do sukoba između pripadnika KFOR-a i Srba došlo je oko 13.00 časova, kada su vojnici ispalili patrone suzavca, gumene metke, a potom počeli da pucaju i iz vatrenog oružja. Srbi su sa barikada uzvratili kamenicama. U Zdravstveni centar u Mitrovici primljeno je šest osoba sa teškim telesnim povredama, sa prostrelnim i ustrelnim ranama, koje su im nanete bojevom municijom, rekao je za RTS direktor centra Milan Jakovljević. Zamenik portparola Kfora Gaj Gudenoge rekao je da su tokom sukoba povređena četiri vojnika, od kojih jedan teže, a tri lakše, kada je na njih bačena bomba kućne izrade.
Nakon toga veliki broj Srba je rasteran sa barikada na glavnom putu koji, sa kosovske strane, vodi ka Jarinju.
Ministar za KiM Goran Bogdanović rekao je za RTS da je potpuno neprihvatljivo da KFOR puca na nenaoružani narod, dok je šef pregovaračkog tima Borislav Stefanović izjavio kako građani moraju ostati mirni.

9 коментара

  1. Vazno je da je BoTa pozvao na “mir i dijalog”,i sto vise on poziva na mir i dijalog to ovi evro-americki fasisti udaraju po Srbima i ostvaruju svoju vekovnu teznju da Srbe stave pod njihov bolestan jaram!Ta gamad su dovedena iako je to bila greska BoTa-ina,da ocuvavaju mir a ne da pucaju na narod,goloruk,i da na silu odrzavaju takozvanu beznadeznu drzavu,cedo zapadnjacko,Kosmet!! Kako je “fino”gledati evro-americke fasiste u saradnji sa ustasama ,balistima,crnokosuljasima,domobranima,i ostalim belosvetskim bazdibozlukom!Opet su se sakupili kao u Drugom ratu i opet traze djavola,samo sto kad ga budu nasli treba sa njima jednom za svagda zavrsiti pricu da se nikada vise ne ponovi!! “gospodo” evro-americka sve sto radite vratiti ce vam se na mnogo ruzan nacin pa neka kosta koliko kosta!

  2. …очекивана акција окупационих снага и очекивана реакција Срба…нема је.
    Важно је да ће се 2.октобра скупити да бију педере…

    Срам нас било.

  3. Gospodine Kosicu!I pederska parada je akcija okupacionih snaga!

  4. Сам “ДС фараон” је по извештају “ВИКИЛИКСА” већ то био
    припремио у договору са њима,АМЕРИМА лично још 2006-7-8 год.
    за “мало” подршке да буде у фотељи још коју годиницу.
    “РИБА СМРДИ ОД ГЛАВЕ,А ЧИСТИ СЕ ОД……” завршетак може у
    пракси постати другачији,што зависи од самог народа.Народ
    није свестан колика снага духа лежи у њему.Само сложан све
    може.Тад је најјачи.

  5. Ako nekom Srbinu ode glava na Kosovu i Metohiji u ovom sukobu, treba otvoriti poseban fond za vracanje svih isplata Tadicu i njegovim ministrima. Niste nista zaradili, doneli ste krv i mozda novi rat.Vracajte novac..Za ova desavanja vas nije niko ovlastio, za ovo niste mogli biti placeni! Oduzeti svu imovinu koju su stekli od prvog naloga za licni dohodak placenog iz drzavnih fondova.Postupiti po zakonima na dan kada su dosli na funkcije a ne po danasnjim koje su napravili da pokriju kriminal i izdaju.

  6. Pozivati nekoga ko je okružen bodljikavom žicom i bez osnovnih životnih potrepština na suzdržanost je krajnje cinično. Veliki brat sa one strane “bare” vidi da su okupirani Srbi otpisani od strane države i hoće da ih protera i to čini vrlo uspešno.

  7. Od nas hoće da naprave palestince.
    A vrhunac idiotizma, debilizma, cinizma i licemjerstva je vijest muslimanske televizije koja doslovce glasi: “EVROPSKA UNIJA JE ZABRINUTA ZBOG NASILJA NAD VOJNICIMA KFOR-a”!
    Sve im natanko i natenane a poceti od evropskih mama!

  8. Siguran sam da su mnogi primetili da je uvek posle nekog postignutog “sporazuma”izmedju nasih vajnih pregovaraca i siptara doslo do eskalacije sukoba koji se ogledaju u torturi i nasilju nad Srbima!Tako da sam skoro 100% siguran da je ova izdajnicka vlada potpisala da siptari mogu zauzeti granicu na svim mogucim mestima,a u javnosti je srpska strana pustila pricu o nekakvim vajnim carinskim pecatima!Sve ce da urade samo da dobiju kandidaturu za tu fasisticku organizaciju,EU,i da sacuvaju fotelje!Briga njih uopste nije za Kosmet!Vide da ce da izgube izbore pa sada rade stvari u kojima ce se moci pokazati kao velike patriote ne bi li srpski narod naseo i ponovo glasao za njih,mada nazalost ima i takvih koji ce da nasednu!To sto je ogroman broj nasih sunarodnika naivan ne mozemo pripisivati nikome do samima sebi! I sada bas kada se izbori priblizavaju oni su nasli da se o carinama i granicama govori,kao nisu mogli to uraditi svih ovih proslih godina!!???Koga vi lazete olosu jedan pokvareni?Vi stvarno mislite da mi svi pasemo travu!?A znamo i to da svi koji ne pasu travu,koju ste vi sadili,su za vas nepozeljni nacionalisti,rasisti,primitivci,divljaci!Svi oni koji dignu glavu i kazu “Ja sam Srbin” vama smeta,i naravno vasim mentorima zapadnjackim!Sam naziv “zapad” vam govori da ce vam zapasti,i vama i njima,kad tad!! Uz pomoc Gospoda Boga!! Pravda i istina na kraju uvek pobede,a vi ste to smetnuli sa uma!Podsetiti cemo vas jednog dana!

  9. ma kakvi bre pederi, nema ih nigde, ja vidim samo bele miseve…hm,hmm

    http://www.pressonline.rs/upload/boxImageData/2011/8/30/153818/velja-hik.jpg

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *