Ima li Srba u Srbiji?

Piše Dragomir Anđelković

Šta je pravi smisao reči ruskog ambasadora izgovorenih na nedavno održanom NATO lobističkom „bezbednosnom“ forumu?

„Upravo u ovom trenutku NATO-KFOR i EULEKS spremaju se da postave kosovsko-albansku carinu i pograničnu policiju…narušavajući mandat koji im daje Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti. Nijedno pitanje o tome od ove publike! Ima li Srba u ovoj prostoriji?“ Tako je započeo izlaganje na Beogradskom bezbednosnom forumu ambasador Rusije Aleksandar Konuzin, kojim je izazvao histeričnu reakciju, nažalost, u našoj zemlji dominantnih prozapadnih medija.
Naravno, Konuzin, kao i politički misleći deo srpske javnosti, dobro znaju da su spomenuti skup organizovali oni kojima nisu bitni srpski interesi, odnosno koji lobiraju za račun Vašingtona i Brisela, te da su u njegovom radu, uglavnom, učestvovali njima slični „eksperti“. Otuda, iako je pitanje formalno postavio njima, ono je upućeno onima u srpskoj vlasti koji nastoje da ostave utisak da kolaboriraju sa „osovinom zla“ koja radi protiv Srbije kako bi umanjili štetu, a ne iz uverenja da je za Srbe dobro da budu „saveznici“ sa svojim neprijateljima. Štaviše, ono je, verovatno, upućeno i srpskoj javnosti generalno.
Jedan naš ugledni sociolog, u vezi sa zbivanjima devedesetih godina napisao je: „Međunarodna izolacija zemlje dramatičnih razmera praćena je intenzivnim kontaktima međunarodnih institucija sa svakom organizovanijom antirežimskom inicijativom (bilo da je dolazila iz krugova opozicionih stranaka ili iz civilnog društva), koji su često uključivali i izdašno finansiranje“. Sve to znamo, ali da ne bi ispalo da mi se priviđaju „zavere prljavog Zapada“, citiram autora sa izrazito prozapadnim stavovima.
Iz njegovih reči jasno je da su oni koji su vodili ratove protiv Srba istovremeno finansirali veliki deo aktera na našoj društveno-političkoj sceni. Da li su to radili da bi oni delovali u njihovom interesu ili kako bi Srbima bilo bolje? Odgovor je jasan. A ti politički činioci o kojima govorimo – u ogoljenom antisrpskom ili bar oportunističkom vidu – danas drže vlast u Srbiji i kontrolišu najveći deo njenog medijskog prostora, odnosno na osnovu podrške koja iz toga proizlazi njihove kolege imaju dominantnu ulogu (iako su tek njegova manjina) u nevladinom sektoru. Pa kakvi ako ne antisrpski i antiruski mogu da budu bezbednosni i drugi forumi koje oni organizuju? Zar je neobično što je tako?

SUVERENA DEMOKRATIJA
Živimo u napola okupiranoj zemlji. Oni koji su na nju izvršili agresiju 1999. godine sada imaju nadzor nad njenim državnim institucijama, ali on je ipak krhke prirode. Za njih je problem srpski narod koji je iako željan boljeg života i umnogome opijen propagandom, nespreman da prihvati razaranje svoje zemlje. Stoga, moraju postepeno, tehnikom „kuvanja žabe“ da rade ono što su naumili kako bi svoje planove do kraja realizovali, odnosno kako ne bi razdrmali srpskog, ako ne lava onda bar vuka, koji sada apatično i zbunjeno posmatra šta se sa njim čini. Tačnije, morali su tako da postupaju. Pitanje je da li je i dalje tako?!
Zapad je već toliko daleko otišao u antisrpskom delovanju da otpočinje agresiju i na etnički, a ne samo državno-istorijski (kao što je ceo KiM) srpski sever Kosova, a mi i dalje to krotko trpimo. Naša vlast tvrdi da će Kosovo nepokolebivo braniti, ali samo diplomatskim sredstvima, što malo znači dok se NATO tenkovi spremaju da razbijaju srpske barikade i za Tačija osvoje južne obronke Kopaonika. Što se naroda tiče, on negoduje, ali još ne pokazuje spremnost da mnogo burnije izrazi svoje nezadovoljstvo i svestrano podrži ugrožene delove nacije. Nažalost, na to ga jasno i odlučno ne pozivaju čak ni nacionalno opredeljene stranke. Kada je tako, a jeste, razmilimo da li je umesno pitanje Konuzina: „Da li vas je briga za sudbinu vaših sunarodnika?“
Rusija, u duhu svoje doktrine „suverene demokratije“, izbegava da se meša u unutrašnje poslove drugih država. Ko god je u njima na vlasti, dok je to moguće, pokušava sa njima da gradi obostrano korisne odnose. Jasno, u okvirima državnih interesa i istorijskih veza koje ima sa konkretnim zemljama. Tako stvari stoje i kada se radi o Srbiji.
Veliki deo srpske patriotske javnosti, kao i intimno autor ovog teksta, zbog toga su nezadovoljni. Jer, mislimo da kada već Zapad razvija i podržava antisrpske faktore u Srbiji, Rusija bi bar trebalo da koliko-toliko aktivno podrži srpske patriotske snage, koje su po pravilu, u skladu sa  našom tradicijom, ujedno i prijateljski nastrojene prema Rusiji. Moskva bi tako – jačajući svoj politički, medijski i NVO uticaj – radila i direktno i indirektno u prilog svojih interesa, jer bi pružila potporu opiranju punom uvlačenju još jedne zemlje u evroatlantsku mrežu.
Srbija nema veći vojni značaj kada se radi o bezbednosti Rusije, ali ima simbolički, koji bi bio osetan kada bi ponovo otpočelo pre nekoliko godina zaustavljeno širenje NATO-a. S druge strane, Srbija vođena nacionalnim snagama za Rusiju bi bila pouzdani prijatelj, a u okolnostima kada ih ona i nema baš mnogo, koliko god mi bili mala zemlja, to nije bez značaja. Nije nebitno da li će Srbija energično podržati ruski predlog Ugovora o evropskoj bezbednosti i druge inicijative, iskreno sarađivati sa ODKB-om, biti prijateljski nastrojena prema ruskom kapitalu, te sa Rusijom razvijati stvarno energetsko i svako drugo strateško partnerstvo ili će biti ako ne deklarisani američki saveznik, onda bar evroatlantski trojanski konj.

SOPSTVENA KRIVICA
Ruska Federacija nije ni SSSR, ni carska Rusija. Nema ni ideološki naboj tih „imperija“, niti je moćna kao one. Današnja Rusija uostalom i ne pretenduje da bude globalna supersila, već nastoji da pragmatično štiti svoje državne, kako vojno-političke, tako i ekonomske, regionalne i globalne interese. Njih svakako ima i na srpskom državno-etničkom prostoru. No, nije na nama da određujemo rusku politiku, te kako će se za svoje interese boriti. Dopadalo nam se ili ne to što Rusija mnogo energičnije, od Libije, pa do Balkana, ne izađe na crtu Americi, moramo da imamo u vidu da nama treba ruska pomoć, a ne Rusima naša. Ali i činjenicu da nam Rusija, za razliku od Zapada, ništa nažao nije učinila, a da nam u vezi sa Kosovom uistinu mnogo pomaže.
Uostalom, njena stvar je koliko će i na kojim poljima da nam pomogne, a nema sumnje da nam nigde ne odmaže. Naše je da se trudimo da svoje interese što više učinimo kompatibilnim ruskim i da zainteresujemo Moskvu da koliko god je to moguće iza njih još čvršće stane. Međutim, i u okolnostima kada je jasno da Zapad protiv nas totalno neprijateljski deluje, naša vlast nije spremna to da čini. Čak i nova faza evroatlantske agresije protiv Srba nije navela režim da se okrene od evroatlantskih centara moći. A ako progutamo i novu „pilulu“ nacionalnog poniženja i prihvatimo da sever Kosova bude okupiran, onda nas više ništa ne deli od članstva u NATO-u. Pašćemo na dno u svakom pogledu. Postaćemo i zvanično „saveznik“ sopstvenih neprijatelja.
Da nije odlučnog stava Moskve u vezi sa pitanjem Kosova, žuti režim bi zarad „evropskih integracija“, i to u vezi sa s svakim njegovim delom, već uradio šta hoće Vašington i Brisel. Ali, pošto je jasno da Rusija odlučno brani srpsko Kosovo, kako u UN, tako i lobiranjem u mnogim zemljama koje ga nisu priznale da i nadalje to ne učine, oficijelni Beograd ima problem. Ne može da nabedi Rusiju da nam nije pomogla i time opravda svoje dizanje ruku od KiM. Opet, pošto je dara prešla meru, Rusija je preko svog ambasadora u Srbiji na indirektan način reagovala neobično oštro. Tek da se svi na vreme obaveste ko će biti kriv ako politika odbrane Kosova i Metohije doživi potpuno urušavanje. To je već na pomolu, a žuti režim samo kupuje vreme dok ne prođu izbori.
Ako padne sever Kosova za to neće biti kriva Rusija već srpska vlast, pa i naše društvo. Na nama je da se izborimo da Srbija bude srpska, a ne antisrpska država. Nije posao Moskve da se bavi našim (a)nacionalnim metamorfozama. Njeno je da pruži ruku nacionalno odgovornoj Srbiji, koja bi bila spremna da sa Rusijom gradi savezničke odnose, a siguran sam – ma koliko Kremlj vodio pragmatičnu politiku i izbegavao konfrontacije sa Zapadom – to ne bi izostalo. A tek ako bi se kojim slučajem desilo suprotno imali bi pravo da se ljutimo na Putinovu Rusiju kao na onu Jeljcinovu, koja nas je pustila niz vodu kao što je to učinila i sa desetinama miliona Rusa u drugim sovjetskim republikama. To je bila Rusija taman onoliko koliko je Srbija država koju vode Tadić, Šutanovac i njima slični. Pokušajmo da stišamo emocije i pogledajmo stvari realno.

MINORNI OBJEKAT
Današnja Rusija je nešto sasvim drugo. Ipak, ma koliko bio rusofilski nastrojen, i mene je zabolelo dok sam slušao sledeće reči ruskog ambasadora: „Da li Srbija ima neki interes u vezi sa globalnom sigurnošću? Da li se radi o minornoj zemlji bez globalnih interesa? Da li se samo pravite da ste subjekat u međunarodnim odnosima, a zapravo ste sam objekat?!“ No, Konuzin je u formi pitanja rekao puku istinu. Za nas bolnu, ali nespornu. Sami smo krivi što je tako.
Dozvolili smo da Srbija postane protektorat, i to onih država koje su prema njoj neprijateljski nastrojene. I dok nam otimaju još jedan deo teritorije, njihov „nevladin sektor“ u Srbiji, uz učešće predstavnika režima, s jedne strane, ma koliko manipulacijama to prikrivali, za nas po NATO receptu razrađuje platformu autonomije Srba u okviru nezavisnog Kosova, a  s druge strane, organizuje bezbednosne i slične forume sa panelima tipa „Preokret u arapskom svetu i njegove posledice“ ili „Rusija i Evropa: partneri ili suparnici“. Pri čemu se obično Moskva proziva kao da je ona, a ne Vašington, prestonica države koja je najveća pretnja Srbiji.
Budući da je tako, bilo bi neprimereno da ruski ambasador nije reagovao, a ne kao što antiruski krugovi tvrde to što je reagovao. Sramota je što mnogo žešće ne reaguje srpska patriotska javnost dok se okupatorske kandže zarivaju u sever Kosova, a petokolonaši od nas još prave i budale pričajući nam da smo na pragu „kompromisa“ sa Zapadom. Baš takav bi kompromis Beograd napravio sa Austro-Ugarskom da je 1914. godine prihvatio ultimatum, te pustio njenu policiju da vršlja po Srbiji
Nismo pristali da postanemo kolonija crno-žute monarhije i odbranili smo svoju državnost. Ali, već tada su mnoge naše mane – od sklonosti korupciji, do spremnosti da svašta uradimo radi sujete – dospele na površinu. Ipak, imali smo snage da ih potisnemo u razdobljima kada je nacija bila u velikoj opasnosti. No, one su posle toga ponovo smrtonosno zasijale. Zato nas je jedan naš veliki prijatelj posle okončanja Prvog svetskog rata upozorio: „Srbi čuvajte se sami sebe“. Sa spoljnim neprijateljima ćemo se pre ili kasnije izboriti, a ako nam neko dođe glave to ćemo biti mi sami. Na tu poruku Arčibalda Rajsa nek nas podsete reči koje nam je uputio Konuzin. A nama ostaje da ako poruku shvatimo pobedimo male petokolonaše u sebi i hrabro se dignemo protiv onih velikih, kojima smo dopustili da uništavaju Srbiju. Niko drugi to neće učiniti umesto nas!

14 коментара

 1. Mi Srbi u gospodinu Diku Martiju, nismo prepoznali Velikog Arcibalda Rajsa. Bog nam ponovo salje Svajcarca, a mi to ne shvatamo i blejimo ka tzv. Europi. I jos da dodam Rusi nas nisu nikada bombardovali, a nemci, austrijanci,francuzi,britanci i amerikanci jesu… Treba li sta dodati ovim bednim narodima, oni jesu bogati ali su jad i beda.Sta bi danas rekao Vudro Vilson, najpametniji americki predsednik? Jedini je bio univerzitetski profesor.Melting pot? Jos ce mo videti, ko ce biti u cijem loncu.

 2. Lun Kralj Ponoci

  Dragomire hvala na ovoj produbljenoj i reklo bi se pravovremenoj analizi koja bas nedostaje u ovoj novonastaloj situaciji koja daje krila i nadu patriotskim snagama Srbije!Srbija je ponizena, ugnjetana, pritisnuta sa svih strana, narod kao narod, nema vodje i snalazi se kako ko zna i ume.Talog je isplivao na povrsinu i potisnuo kreativnost, invetivnost, postenje i patriotizam.Donedavni konjusari i cipelari sluganski se klanjaju i sluze zutim naredbodavcima koji svaki dan smisljaju nova ponizenja i mucenja ionako izmucenom i napacenom narodu.Zato se kao imperativ, ali zaista kao imperativ, nalaze JEDINSTVO SVIH SRBA , SRBA KOJI VOLE SVOJU ZEMLJU I SVOJ NAROD, i odbacivanje poltrona i dupelizaca koji koriste ova smutna vremena da bi se obogatili i opljackali ono sto je narod decenimajama sticao znojem i postenjem.Iznad svega, Srbiji i Srbima je potreban VODJA, vizionar, licnost koja ce osokoliti i podici poklekli narod i povesti ga putem ponosa i slobode.Da bi se to postiglo neophodno je na izborima, prvo, odbaciti ovu slugansku vlast, odrediti nove pravce i jednostavno se apsolutno prikloniti Velikoj Rusiji, koja, iako sada mozda ne lici na Veliku, on svakim danom to postaje sve vise.

 3. У српској историји постоји само једна већа срамота од овога што ради Борис Тачић са својом камарилом – када је краљ Милан Обреновић понудио бечком двору Србију у замену за једно имање у Аустро-Угарској. Беч је са гнушањем одбио ту понуду.

 4. Љубомор

  Јасно је сваком српском родољубу да у Србији има доста Драгомира и биће их. На жалост и ако у мањини издајници, петоколонаши, Јуде и остали зли типови су на власти, имају антисрпске медије и финансије запада, па богме и тенкове НАТО-а. Велеиздајници на челу са Тадићем, као остали Ђелићи, Динкићи, Влаховићи, Чеде, Комени, Лихтовице, Кандићке, Бисерке и остале усташице знају да би се морали чистити кад би дозволили да родољуби и Драгомири дођу до речи. Ојађени, опљачкани и избезумљени народ налази се ни на небу ни на земљи; збуњен, избезумљен. То тако не може у недоглед. Нредни избори биће пресудни. Задњи час је, народ ће изабрати или праву ВЛАСТ или ПРОПАСТ.

 5. Lun Kralj Ponoci

  Pozdrav svim citaocima i komentatorima! Upucujem vam svima jos jednom poruku( citajuci komentare pune zaoka i ljutnje- znaci da se probudio nacionalni ponos!).NEMA NISTA OD SVADJA I POLEMIKA1 UJEDINIMO SE I BUDIMO SLOZNI SVI SRBI! NE PALITE SE NA GURANJE, NE SVADJAJTE SE , BUDITE JEDINSTVENI I SLOZNI!!SVI MI ZNAMO STA NAS JE SNASLO I ZBOG CE, SKUPITE SNAGU I MUDROST KAO NAS NOVAK DJOKOVIC KOJI EJ NADVISIO NASU SUJETU,LIKOVANJE I ZELJU DA SE POKAZE DA JE NAJBOLJI U SELU I STALNO POBEDJUJE!BUDIMO SMIRENI, JEDINSTVENI I MUDRI I TRAZIMO VODJU I IZLAZ.IZLAZ JE U JEDINSTVU, MUDROSTI I ISTRAJNOSTI! PRESTANIMO SA PROSIPANJEM OTROVA I SVADJANJIMA JER TIME SAMO JOS VISE UNISTAVAMO NASU PSIHU-NASI NEPRIJATELJI TO UPRAVO I ZELE!!BUDIMO JEDINSTVENI, BUDIMO SLOZNI!!!!

 6. Драгомир Анмђелковић један од ријетких српских аутора у Србији који мање или више за катастрофално стање у каквом се нашла Србија у рукама колаболатера са српским непријатељима, окривљује с пуним правом, ако се не варам између редака, српског неодговорног и плиткоумног бирача.

  С тим, што упркос већ доказане колаборације са НАТО силама, и на последњим предсједничким и скупштинским изборима потврдио на власти исте експоненте Запада, и тиме тај неодговорни српски бирач дао актуелним политикантским креатурама у Београду потпуно одрешене руке да Србију докрајћи што Натоу није пошло за руком ни послије готово три мјесеца даноночног бомбардовања Србије. Српска војска није из тог наметнутог рата изашла поражена.

  Кратко након споразума у Куманову када се са Космета повлаћила челична армада и недирнуте колоне борбених кола са дисциплинованим српским момцима, на њемачком државном АРД ТВ програму у ударној емисији вијести у 20:00 часова, модератору Икерту, иначе србомрсцу, отисну се спонтано усклик- “овако не изгледа једна поражена армија”!

  Србија је поражена од Срба, оних других који не заслужују ни да живе, акамоли да владају и судбину нације кроје, све до горкога краја. А док српском бирачу земља под ногама гори, он се пред зрцалом брије и чешља.

 7. Divno ste ovo napisali gospodine Andjelkovicu.Ocito da nismo izvukli nikakvu pouku iz reci Arcibalda Rajsa ( koji nas je mnogo hvalio,ali i ukazao na nase lose osobine koje nas mogu doci glave).Necemo izvuci nikakvu pouku ni iz reci gospodina Aleksanra Kunuzina,kada pita da li
  na forumu u sred Beograda ima Srba. E pa mozete misliti ko je predstavljao Srbiju i kakvi su se vodli razgovori.
  Trebamo dobro razmisliti kada budemo zaokruzivali imena na sledecim izborima. Da nas opet ne prevare i neki novopeceni evropejci. Moja opcija je gospodin Kostunica i mislim da je to jedino resenje.

 8. Gospodine Arandjelovicu,nebojte se srpskih patriota ima i vise nego sto se misli,Hvala ti za ovu analizu,svesni smo sta nam radi g.Tadic,verujem da im je odzvonelo ovog reda svim koji Tadicevu politiku podrzavaju,nesme se zaboraviti g.Tadicu sto je nazvao srbe huliganima za paljevinu carine na jarinju.Ovog reda mora a i cvrsto sam ubedjen nema mu spasa,mora da ode sa vlasti,pa cak i iz Srbije zajedno sa Cedomirom Jovanovic(Jadovic)Izdajice proklete im duse.

 9. Ocena ove vlasti mora početi od činjenice da je njena revolucija plaćena ( napisao ambasador Montgomeri u memoarima )od neprijatelja Srbije i da taj dug nije vraćen. Zapravo, on se vraća radom protiv Srbije. To se u ranijim sistemima nazivalo izdajom. Ja ni u ovom sistemu nisam pronašao bolji izraz. Specifikum ove vlasti je i potpuna neodgovornost. Kod njih ne postoji ni izvinjenje ni ostavka. O krivičnoj odgovornosti da i ne govorim. Oni ni politiku ne razumevaju kao borbu za ostvarenje jasnih ideja koje omogućuju bolji život naroda, već im je vlast potrebna radi same vlasti. To je i više no očigledno kada ih se sluša prilikom davanja intervjua. Naš je problem u tome što na političkoj sceni nema ni državnika ni organizovanih snaga koji znaju šta hoće i koji konzistentno stoje iza svojih ciljeva, pa je izvesno da predstojeći izbori neće doneti ništa novo osim političke trgovine.

 10. Zna Srbija šta hoće,zna Srbija šta može,zna Srbija svoje međe.
  Zna srbija ko da je brani,zna Srbija kojuje uprošlom veku
  okupirao i bombe bacao na njenu decu. PAMTI SRBIJA dobra i loša
  vremena,Pamti Srbija dobro činstva,Pamti Srbija koje zločine
  činio,Pamti Srbija koje je na kolac nabijao,Pamti Srbija koje
  žive Sbe u kraške jame bacao.Domaćinska Srbija domaćine svoj glas
  daj onoms ko je za jedinstvo sroske nacije,domaćine svoj glas daj
  daj onome ko ne prosi na svetskoj pijaci laži,domaćine svoj glas
  gaj onome koneće da proda privredna bogatsva Srbije,domačćine
  svol glas daj onome koje za rad,štednju i domaćinsko ponašanje.
  Domaćine svoj glas daj onome koje protiv stranih uticaja na acionalni život gragana Srbije.HRIŠĆANI MUSLIMANIi i svi ostali
  svoj glas dajte za istinu,istina mora da pobei ove ŽUTE LAŽI.
  Istina će nas uvesti u normalne među narodne odnose.Iatina će biti preporod patriotske Srbije.I samo istinado konačne pobede.
  Cenjenom Pečatu želim pobedu u istinskom pisanji.

 11. Lun Kralj Ponoci

  @Bosko–Nasi zakljuci i analize su potpuno identicni, stom razlikom sto vi ne vidite resenje i zapadate u politicku apatiju!Resenje postoji i medju nama je!Ponovicu po stoti ili hiljaditi put.
  Srbi moraju biti jedinstvei i odbaciti sve izdajnike i petokolonaser, tj ljude koji rade pod patronatom i po nalogu ( placenom ili idejnom) unistavalaca i razbijaca Srbije i Srba.
  Od nas sve zavisi! Moramo se podici- pali smo i bauljamo i drzimo glavu u pesku! Borimo se za jedinstvo-politickim putevima, trazimo nasu alternativu- stranku, ljude koji ce nas iskreno a ne lazno braniti( bice i kukavicijih jaja).Tragajmo dan i noc za iskrenim vodjom- srpskim Putinom.Povezimo se sa bracom Rusima!Srbi i Srbija imaju alternativu- pa sama nam se nudi!Culi ste bratskog ambasadora Konuzina!Krenimo u zagrljaj Rusiji!Sta ce nama Evropa/Sta nam nudi?Mi nismo gladni niti zedni!Imamo bogate njive, livade, vocnake, edukovanu mladez, pametnu inteligenciju, dobre i vredne ljude.Ovaj novi talas pomutio je ljudima razum i ljudske vrednosti i sve se svelo na bezobzirno prodavanje svih ljudksih vrednosti za pare!Pogledajte tzv realiti shoove, Velikog brata, Kokosinjce-farme– !!Da su vam zive dede i babe sve bi vas rasterale kukama i stapinama!Na sta ste spali?Da se prodajete kao najniza roba?Pogledajte smesne kreature ljudi, nakarade, rugobe, nastranosti koje nam nude i kojima nas truju!1Neceto to nigde videti na Zapadu uveravam vas- putujem po celom svetu i taj sljam i odvratnosti nisam video nigde u sevtu osim nas!Sta je tome cilj?
  Srbi su jedini ustali i pobunili se protiv mocne Neoimperije zla koja se pretrava da je Neimperija ‘Slobode i demokratije”.Ona ima za cilj da unisti srpsku psihu i da se podsmeva Srbima koje je vojnicki porazila.Otud uporne smicalice i igre i ismejavanja.Pogledajte Palestinu i Palestince! Ista situacija.Preko pet miliona Palestinaca nema svoju drzavu, po firmom da ugrozavaju Izrael.Kompromis je bio na vidiku, ali su ubijeni i palestinski i izraelski lideri koji su zeleli mir.Plestincima se lazno obecavaju pregovori i drzava kao sto se i Srbima lazno obecava pristup u Evroppsku zajednicu.Sada kada se Rusija pojavila, Cvetkovic( verovatno potomak Cvetkovic-Macek) brzo nudim datum kandidature!Ko je ovde blesav????

 12. Ime mi je, od kad znam za sebe, Mirko Todorovic, ali vise iz vica nego radi “srbovanja”, ma da se osecam Srbinom sa dna kace, koristim pseudonim DANSKI SRBIN.
  Ovo pisem da bi se pohvalio komplimentom u on line DANAS , ako to nije bila ironija, jedan komentator je predlozio da se Konuzinu odgovori, da ima Srba ali da su odselili u Dansku.
  Ja sam se, kao kulturan covek, davaocu komplimenta zahvalio, a ako je to bila ironija, zamolio sam ga da se ubuduce preciznije izrazava.
  On line Danas nije nije moju poslatu “zahvalnicu” objavio, steta.

 13. Zašto hrvatsko udruženje iz Subotice šalje po kućama pozive da se Srbi u popisu izjasne kao Hrvati. Krajnji bezobrazluk.

 14. ОВО НИЈЕ ПОЛИТИКА, ОВО ЈЕ РУСКИ (братски) НАРОД НА УТАКМИЦИ У МОСКВИ (сви у глас као “један” певају КОСОВО ЈЕ СРБИЈА)-па сами просудите да ли нас РУСИ воле или нас ипак можда више воле амери?…( при гледању појачајте тон)
  https://sites.google.com/site/djordjebojanicistorija/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *