Dokle tako, Koštunice!

Piše Milorad Vučelić

Zaludu ogroman trud.
Uzalud pretražujemo sve Vikiliksove tajne depeše. Nijedne jedine lepe reči o Vojislavu Koštunici. Niko u američkoj i drugim zapadnim ambasadama da ga pohvali. Svi su srpski političari tu, svi cinkare, izvinjavaju se, obećavaju, zaklinju na vernost američkom ambasadoru, izdaju sve što se može izdati, mole i kume, nude se, podnose izveštaje, ulaguju kao zadnji bednici, što i jesu, uvijaju i prenemažu, i za sve njih američki, francuski, nemački i britanski ambasadori imaju po neku lepu reč, odaju im priznanje, ili ih bar onako s prezirom razumeju, jedino o Koštunici ama baš ništa dobro ne kažu. Jedino o njemu i o srpskom narodu nijedne jedine lepe reči.
Znamo veliki broj srpskih političara koji su išli na specijalne i ubrzane tečajeve engleskog jezika samo da bi mogli bolje da poslušaju, špijaju svoju zemlju i da to rade bez prisustva svedoka, onako vazelinski intimno i toplo u četiri oka. Pomislimo stoga da nije možda u pitanju jezička barijera, pa se strani službenici i Voja dobro ne razumeju, ili se mnogo toga u njihovim razgovorima izgubilo u prevodu, ali to odmah otpada kao objašnjenje jer je poznato da lider DSS-a poznaje i dobro govori svetske jezike.
Možda bi mi Koštunicu i mogli opravdati da sa svim tim stranim državnicima i ministrima nije ni kontaktirao, pa zato nije imao ni priliku da se istakne i proslavi. Ali opšte je i javno poznato koliko se on s njima zvanično sretao i u koliko je sve pregovora učestvovao. Dakle, nije da on nije imao prilike da se istakne i nije da mu oni nisu pružili šansu da se nekim izdajstvom proslavi, i to mnogo više nego svim drugim našim političarima. Ali Koštunica ne iskoristi ni jednu jedinu. Ni jednu jedinu šansu! Već bi ga ako ni zbog čega dugog zbog toga trebalo smeniti.
Hajde da mu pređemo preko toga što je sve u vezi sa odbranom Kosova i Metohije, donošenja i poštovanja Ustava Srbije, odnosa sa Republikom Srpskom, zaštiti teritorijalnog integriteta Srbije i raznih drugih stvari javno govorio, ali kako da mu oprostimo što je sve to isto, i to od reči do reči, ponavljao i u razgovorima sa strancima koji objavljuju tajne depeše Vikiliksa! Američkom specijalnom izaslaniku Franku Vizneru Koštunica saopštava: „Nećemo samo na rečima odbiti kosovsku nezavisnost; mi ćemo i delovati“. Ameriknaci konstatuju da je „Koštunica očigledno spreman da se protiv gubitka Kosova bori do kraja“.
Na taj način Koštunica je potpuno obesmislio tajne razgovore uopšte. Kako je taj čovek samo nepristojan. Pitaju ga lepo i učtivo Amerikanci šta je to i o čemu pre dva dana razgovarao oko Kosova sa Tadićem, a on se pravi da ih i ne čuje. I onda ti isti fini ljudi moraju, kako sami kažu, da sačekaju da im sve to potanko kao pristojan čovek i saradnik ispriča Tadić: „U narednim danima tražićemo izveštaj od Tadića…“ (Pročitajte tekst Nikole Vrzića „Tadićev kraj kosovske igre“ u ovom broju „Pečata“).
Ne možemo da se ne upitamo, kada je o Koštunici reč, šta je uopšte sa tim čovekom? Zašto on štrči, zašto se on toliko ne uklapa u srpski politički život koji je tako verno i slikovito opisan u tajnim američkim depešama? Sada se lepo vidi zašto Koštunicu javno i očigledno s pravom optužuju da je neaktivan. Ne obigrava, ne mlati i ne dreždi po stranim ambasadama svaki bogovetni dan. A upravo od toga je prevashodno sastavljen rad naših političara. Iskreno izdaju državu i narod u ambasadi ili na nekom ručkiću ili večerici sa nekim stranim službenikom. A onda slede časovi laganja naroda na stranačkim konferencijama za novinare i po medijima. I, naravno, još veće lažinjanje naroda na terenu. Dodamo li tome muke sa izazovima i odazivima na, recimo, ženske čari američke otpravnice poslova Dženifer Braš, kojima je, priznajem, gotovo nemoguće odoleti ovaj veliki aktivizam naših stranačkih lidera odista zadivljuje i izaziva divljenje koje se graniči sa neopisanim gađenjem.
Nijedan navod iz Vikiliksovih depeša naši političari ne demantuju. Ne smeju ni da pisnu. Ni da zucnu. Sve ove kofe najgoreg izmeta kojima su zasuti ni ne pokušavaju da maknu s lica i obraza. Ni toliko ne smeju. Čak se stiče utisak da sa nekom gotovo putenom podatnošću ova znamenja nose na vrh glave. Eventualno se međusobno pomalo kleveću, ali onoga koji im se pomokrio na glavu ni da pomenu. Izvesno pravo na ispravku imaju samo oni koji su već odavno i potpuno zavedeni u rubrikama profesionalno angažovanih špijuna, da bi ih gazde za budućnost sačuvali a trenutno prikrili.
Što se, u svetlu američkih Vikiliksovih depeša, laganja naroda od strane naših političara tiče, najbolje je ispričati zgodu iz jednog grada iz srca Šumadije koja se dogodila ovih dana. Glavni junak je jedan glasoviti i nadaleko čuveni i priznati lažov koji je u susretu sa jednim našim političarem javno izjavio: „Ja sam, priznajem, imao običaj da lažem. Ali kada tebe čujem svaka mi se moja laž zgadi i dođe mi da pljunem na nju“.
Koliko su stvari sa Koštunicom daleko i predaleko otišle govori i podatak o tome da mu je jedan strani državnik objašnjavao kako da neku nepodopštinu, koju treba da učini protiv svoje države, što bezbolnije i pokvarenije javno objasni narodu. Kako da slaže narod. Lepo čovek nudio pomoć, trudio se i obrazlagao. I na svu tu predusretljivost kažu da mu je Koštunica rekao: „Kako da uveravam svoj narod u nešto u šta sam nisam uveren i što svakako neću uraditi“! Zamislite dokle to ide. Ovo je, jednostvano rečeno, neoprostivo. Šta je taj strani državnik uopšte mislio o nama zbog ovakve Koštuničine nezahvalnosti.
Da je taj Koštunica makar tajno u nekoj ambasadi podržao pedere i gej paradu. Što negde ne prećuta da je protiv NATO-a. Džaba je njemu što je prevodio „Federalističke spise“ i što je još sedamdesetih godina prošlog veka pisao o Tokvilu, kada nije razumeo da su pederi duhovna a NATO bezbednosna vrednost Zapada. Ništa ovog čoveka nije moglo naterati da Amerikancima kaže bar jednu jedinu reč protiv Srbije i srpskog naroda. Neće pa neće, ni u četiri oka u nekoj ambasadi da pohvali NATO i pljucne na svoj narod i svoju zemlju.
Kakav je to uopšte Koštunica čovek, koji bi da vodi Srbiju, a ne prezire je i ne zaklinje se Amerikancima da će je izdati čim bude mogao, i čim njima bude trebalo?
Naši političari se prosto utrkuju u tome šta će kome dati. Jedino o čemu brinu je da to bude skriveno od naroda i diskretno uz obilje lagarija i prevare, a pogotovo u vreme pred i oko izbora. Tada naši političari zajedno sa ambasadorima i briselskim činovnicima pevuše  pesmicu iz „Kuma“: „Govori tiše, jer mogli bi nas čuti“! Ne pitaju oni šta košta njihov opstanak na vlasti. Bez po reči oni daju Kosovo, ne prave pitanje oko Vojvodine, Sandžak i Raška su uveliko u darovnom opticaju. Kad im neko pomene kandidaturu za EU, oni prosto polude i ne pitaju šta to i koliko košta. Omiljena uzrečica jednog od takvih je, a posebno kada se malo razgali: „Kad je beg bio cicija“. Onako pijan i raspojasan misli da je s Turcima. Ne zna bednik šta kome više daje i šta kome nudi.
A Vojislav Koštunica, zamislite, ne da ništa. Ni da čuje da prepusti neki zaseok, ustupi neku adu na Dunavu, preda neki administrativni prelaz, a kamoli Kosovo ili Vojvodinu. Neće pa neće!
Probali su pesnici, posredno, da ga malo primire pa su mu sa poučnom borbenom rezignacijom utešno poručivali: „Sila uzme zemlje i gradove / Kamol nama brnjak uzet neće“.
Ali ne vredi, pa ne vredi. Ne da čovek ništa. Ni tajno ni javno. Ni na srpskom ni na engleskom. Ni sa prevodom ni bez prevoda. Navalio čovek Srbija pa Srbija. Srbija pa Srbija!
Mogli bi Vojislava Koštunicu još kritikovati. Spisak primedbi na njegovo ponašanje i politiku teško da se može iscrpeti. Potrudili bi smo se mi, ali znamo da ne vredi. On se ne da popraviti. Osnovano se pitamo: Dokle tako, Koštunice?!
I takav će bez preporuka stranih ambasada na izbore u Srbiji. U izborno takmičenje sa prekaljenim pulenima stranih službi i ambasada, koji će samo onako uzgred i pomalo pogledavati i na svoj narod. I lagati, lagati, lagati… Njihove oči i pogled pun žudnje biće uperene u Zagreb, Ljubljanu, Sarajevo, Prištinu i Istanbul, i preko njih, i samo preko njih mogu možda ugledati prikaze Brisela i Vašingtona.
Pred nama će pored ovih razrokih biti i Koštunica ponovo sa nekadašnjim pitanjem „Ko sme da vas pogleda u oči?“.
On nas ovakav kakav je sme. A hoćemo li mi šta i koliko smeti?

36 коментара

 1. Neki novinar pod hitno da napravi spisak, na osnovu Vikiliksovih dokumenata, sa politicarima koji su saradjivali sa strancima i zapostavljali nacionalne interese. Nek onda narod sam odluci hoce li da ih vode poltroni ili istinski, rodoljubljem orijentisani politicari.

 2. Gospodine Vučeliću,

  Opet ću parafrazirati Bećkovića :

  . . . . Ovaj tekst ti valja krvi ljucke. . . . . Nije ti ovo imalo po kome doć, nit te je imao ko naučit do Bog.

  Brilijantan tekst koji na najbolji način artikuliše sve ono što milsim o Vojislavu Koštunici, sa jedne strane i ostalom učesnicima u ovom političkom trenutku ( teško da ih mogu nazvati političarima ), sa druge.

  Zoran Tošković

 3. Sve od slova do slova tacno, ali sledom stvarnih stvari vec duze i nebitno, jer opisanima je upravo Kostunica na tacni predao vlast, znamo i kako i kada. Dzaba je sad prica o tome. Na sledecim izborima njegov DSS mozda nece preci ni 5%, i cemu onda sve ove tacne reci. Srbijice ostavljena ljigavim zlotvorcima, bas od Kostunice.

 4. Kostunica je kralj i ima moju podrsku samo da se jos distancira od e.unije i ulaska Srbije u istu NIKAD.

 5. Kostunica posten pa posten,pametan,obrazovan,govori svetske jezike,PATRIOTA,voli svoj narod i NIJE KAO OSTALI!A koji ostali,pa ostali ispred kojih i za koje je dosao na vlast i strusio Milosevica tu strasnu babarogu.Pa sad meni malo nejasno ako je on to sve sto kazu ,posten PATRIOTA ,pametan i obrazovan ,kako to da nije ZNAO sa kim ce u kolo za dobrobit ovoga naroda??!!Za miloga boga pa nije se on kandidovao za predsednika kucnog saveta njegove zgrade vec za PREDSEDNIKA DRZAVE NJEGOVOG VOLJENOG SRPSKOG NARODA.Pa ako nije ZNAO ZA TU BANDU LOPOVSKU ZA KOJU SE I SA KIM SE UDRUZIO ZA SPAS SRBIJE pa kako ga bar nije stid i sramota pred narodom za njegovu GLUPOST i ne cuh nesto njegovo IZVINJENJE barem tom svom voljenom NARODU!!

 6. Sve mi izgleda da cemo zameniti “evropa nema alternativu” sa “KOSTUNICA nema alternativu”

 7. Nemojte aman draga braco na “nasu vlast”!!!Pa oni su “ponos” Srbije i citavog evro-americkog sveta!!Eto i “vrla” americka ambasadorka je rekla da je “teroristicki napad” na WTC bio napad usmeren na ceo svet!! “Draga” ambasadorko,taj nazovi “napad” ste vi sami izveli,kao sto svi koji ne pasu to znaju,i dali sebi za “pravo” da napadnete Irak i opljackate ga!!Kao drugo,”draga”ambasadorko,ceo svet nije ta tvoja zlikovacka amerika,hvala Bogu!! A kao trece,”draga”ambasadorko to jeste bio napad na ceo svet,ali napad amerike na ljudsku slobodu i dostojanstvo!!Vi nazovi gospodo americka niste culi da su “u lazi kratke noge”!? Cucete jednog dana i malo vise nego sto cete i moci cuti!! Sto se tice Kostunice,jedino sto ga donekle razumem je to da nije mogao da se pouzda u nas narod,jer smo prevrtljivi do besvesti!!Cas smo za jednu stranku,cas za drugu,cas za trecu!!Pa mi recite kako onda neko,pa i Kostunica,moze biti siguran da ga narod nece ostaviti na cedilu!! U polovini naseg naroda srpskog ne postoji jedinstvo i odlucnost,a ni istrajnost u drzanju svojih principa!! Najmanje polovina naroda bi radije zivela sramno i u ropstvu nego da casno pogine!!Dao Bog da nisam u pravu!!

 8. “Једино о њему и о српском народу ниједне једине лепе речи.”
  Е, мој народе српски! Имао си правог, а ти си изабрао Домановићевог вођу. Једноставно, није ти био по вољи. Није био по твом укусу. Није био нарочито фотогеничан и није много марио за маркетинг и стајлинг. Воли Србију изнад свега.Није те лагао, говорио је истину. Био је скроман и непоткупљив. Он је државник, а ти хоћеш Арлекина. Још давне 1970. године био је један од ријетких који је знао каква се опасност надвија над Србијом и српским народом. Знао је шта и како треба са лажљивим Западом.
  Докле тако, роде мој?

 9. Браво Вучелићу !

  Одлична текст о једином човеку који у овом тешком моменту можда може да поведе Србе.
  На жалост српског народа то неће да се догоди из једног јединог разлога, што тај исти српски народ неће да гласа за њега.
  Изгледа да овај наш народ баш воли издајнике и шпијуне, зар није код Нушића чак постојао и званични “срески шпијун”.

 10. Kostunica, licno, je u redu ali nema smisla za upravljanje – suvise je naivan, dozvoljava da ga okruze i lopove i folirante.

 11. “А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити“
  https://sites.google.com/site/djordjebojanicistorija/

 12. БоТа Извињаковић

  Браво Вучела, али и браво Врзићу за анализу Викиликсових текстова.Читајући Врзићеву анализу појмио сам две ствари које су не унервозиле и урнаисале-наши лидери “хватају за рукаве стране чиновнике-не амбасадоре 8 спуштају се испод сваког нивао и друго, они се утркују да што више пљују по својој земљи и свом народу.Прочитајте тај текст-у њиховим изјавама страним чиновницима нема бриге о народу и држави веч само пљувања и оговсрања.
  Коштуница-једини актуелни српски политичар који се може назвати ДРЖАВНИКОМ.Али, он као да не схвата да овај народ не воли “кабинетлије” и саопштења. Мора у јавност, мора да престане са саопштењима и директно међу Србе и каже јавно без околишања све што зна о “жутој” политици.А зна. Знам да му је то испод нивоа али за спас Србије и он мора да се остави бар неких принципа.

 13. Prvo treba uhapsiti onog ko je unistio i opljackao SRPSKE BANKE. Taj je izvrsio krivicno delo razbojnistva. Ako do godine Kostunica ne dodje na vlast, morace Crni DJordje. Nema nam braco druge. Svi lopovi i izdajnici u aps. Jedini je to izlaz za Srbiju.Ovde mora da se uspostavi red. A EU neka nas saceka, ako toliko potraje.

 14. …ko narod …voli da mu se nameću obećanja o sreći i nadi da će sigurno biti sve bolje i bolje pa makar i nikad to ne dočekali ! Ali Koštunica tako ne zna !!!! A ovi ,”Ovi si igraju mečku s nas”.

 15. Gospodine Vucelicu sjajan tekst. Ali tako je u zivotu kad se posten covek nadje u drustvu lopova i koje kakvog basibozluka onda on u njihovim ocima biva lopov i sve sto oni sami predstavljaju./Nemoj se truditi pred pijancima da jedini budes trezan jer ces u njihovim ocima samo ti biti pijan/Pisati o Tadicu i njegovim trabantima postaje bespredmetno to niti ima niti je imalo osecaja za cast i postenje obraz im je djon.Biti predsednik drzave i stranacki lider krsiti zakon zemlje na cijem si celu to je vec previse.Kad zadje covek u sedmu deceniju ostavari neko zivotno iskustvo, pa malo vagne proslost koje nema a nema ni buducnosti sa ovom satrapijom skupljenom ko zna po kojim pravilima i mantrama zapadnih mocnika.Uslov im je da si obrijan dobro vezes kravatu,da dobro slusas i sprovedes u delo ono sto su ti preneli ambasadori i njihove vlast, postujes ove sto se zovu parada ponosa, Neki im i pripadaju zato i daju svoj doprinos kao i paradi srama iduci na noge ambasadorima umesto da ambasadori cekaju na prijem i to jos hocete ih primiti,Danas im je Konuzin odrzao lekciju patrioti i izdajnici, da su izdajnici jesu to se i sa marsa vidi.Nesposobni su za posao koji rade a oni koji ih savetuju i zanjih misle nerade nista. Bolje deluje jedno vatrogasno drustvo nego ova vlast sastavljena od DS i jos 21 stranke.Cisto piljarstvo sa kvantasicom Djukic Dejanovic.Da me neko upita moze li gore nemoze, goreg nema.Kog god da podrzava zapad Srbi moraju od njega begati ko djavo od krsta, kakav mi je to prijatelj rastura mi kucu i tesi me sa casom vode. Citao sam Tadicevu biografiju ma kako je frizirali nemoze se to ispraviti,Pre mi deluje na nekog djilkosa nego na obrazovanog coveka sa fakultetom, kad ga prikazu na televiziji i zumiraju bar bi ga sminkeri mogli malo diskretnije nasminkati ispada kao animir dama.Cudim se i V.Kostunici sto se ne oglasi nisu svi mediji Djilasovi, Tadicevi,Tijanicevi neka se oglasi u Pecatu.O Kostunici nemogu suditi o onom sto nezna nego o onom sto zna i sta govori.Kod Tadica,Sutanovca, Dacica,Djelica,Krkobabica i ostalih, sta su rekli, nisu rekli nista samo pricaju.Dali je Vojislav digao ruke od politike dali se umorio ili mu se smucilo od ovog moralnog sunovrata, bas zbog toga treba da se vise angazuje.Treba da jednom da dodje Srbin na celo drzave.Mene interesuje kako je Tadic dobio drzavljanstvo,sigurno po skracenoj proceduri ja sam ga jurio 6 godina od 1994-2000 dvaput sam platio takse nadam se da on nije imao te probleme jer ja nisam demokrata.Izdrzasmo vekove pod Turcima valjda cemo izdrzati i ovu DS tehnokratiju. VOSTANI SERBIE.PROBUDI SE.

 16. Moram da dodam radio sam u vise gradova bivse nam drzave, znao sam zalaziti po hotelima po kafanama restoranima, gde se uvek moglo naci drustvo da vam proda neku svoju pricu za nekoliko pica.Ali ako upali onda su zarade od miliona maraka do milijardi samo ako njih poslusas imaju oni svoje veze u drzavi inostranstvu,Te price traju sve dotle dok ih castite cim prestanete traze sledecu zrtvu i prica se ponavlja.Tako i ova vlast navodnjavace se jos 1000000 hektara, stotine hiljda radnih mesta,narod slusa i placa,Kinezi kazu ko te prevari neka ga Bog ubije, ako te prevari drugi put neka Bog ubije tebe i njega, ako te i treci put prevari Bog neka ubije samo tebe.Dali smo mi toliko politicki nepismen narod da nas poput onog drustva po kafanama iznova prodaju maglu stizu investicije stizu dolari.Zato treba izaci na izbore, cak bi uveo i obavezu glasanja kao u Grckoj kod nas necu da glasam, za koga.Tako da Tadic i sa 20% moze biti predsednik, mislim da ni u mesnoj kancelariji nebi radio da iza mene ne stoji 75% naroda,80% nema podrsku za predsednika ali on se svim silama trudi da se nametne.Ne ide to ni jedan brak nije opstao na silu tako ni ova vlast nemoze ostati koju veze samo interes.Program im je nikakav, sto gore u zemlji bolje po nas.Samo cu reci da pocne sutra da pristizu te silne pare da se zaposlenost dovede na nulu gde naci radnu snagu onu srednju kvalifikovanu,Moj prijatelj profesor na jednoj srednjoj skoli kad sam ga upitao kad ti je zavrsio poslednji metalostrugar rece 1993.Naravo ucenije nama treba sledecih 20 godina da bi drustvo imalo onaj tehnolosko proizvodni kadar da industrija krene. Imam tri zanata sa papirima verifikovane diplome,Vlast me ne zanima poput lanjskog snega, zivim solidno u granicama svojih mogucnosti, ali se cudim ljudima da daju svoj glas bas onima koji ce im nece dati nista, ali su spremni uzeti i ono malo.Mozemo li mi ikad doci sebi neverujem verujem u Arcibalda Rajsa i njegovo prorocanstvo koji 1924 rece Srbi manite se strancarenja docice vam glave mislim da je doslo. Nije djavo da je sva intelegencija napustila Srbiju a ostale spahije i kabadahije.

 17. Problem je što nemamo mernu jedinicu kojom bi ocenili ko je državnik, a ko nije. Ako bi ta merna jedinica mogla da bude
  1 SM ( slovima: jedan Milošević ), onda bi Koštunica mogao da
  se ceni kao 0,68 SM i tako dalje. No, da se manimo šale. Ipak
  je osnovno pitanje kako to da Koštunica nije znao sa kim je
  zaigrao u kolu i kako nije smogao snage da se bar sa jednim od
  moćnih nije obračunao. Zar me to ne dovodi u sumnju da su svi
  oni još uvek u istom kolu, a ostalo je predstava za narod. A
  druga važna činjenica je da se po novinama slažemo da su ovi
  gori od onih, pa se pitam kakvi smo to onda mi kad više volimo
  gore. Da ne pređe u naviku.

 18. Sto se tice, nase lokalne *srpske merne jedinice*, Radovan Karadzic, takodje sef drzave u najgorem trenutku njenog nastajanja, je jednom izjavio, vezano za Srbiju,,,*Slobodan Milosevic je drzvnik, *oni* su svi za njega ficfirici*, na nasu zalost, ficfirici, danas vladaju Srbijom, i to *nasom izbornom voljom*, i *dobrom voljom*, zemunskog klana, da uz *asistenciju ficfirica*, spale skupstinu i glasacke listice u njoj.

 19. Ovaj tekst na izvanredan način pokazuje da je jedini Vojislav Koštunica čist političar i iskreni patriota. Pogotovo što je izvor svih ovih informacija sa strane, dakle nije naš, pa ne može biti subjektivan.
  Pa sad, narode, evo za koga treba glasati! Probudi se, Srbijo i glasaj! Živeo DSS!

 20. Ne kaže se džabe, daj Srbinu vlast pa ćeš videti kakav je čovek.Zašto narod neće Koštunicu, zato što je ovaj narod pokvaren,nepismen i alav na novac, prodao bi rodjenog tatu za čašu rakije, pa šta se čudite onda što Kosovo ode.Ko je pokrao novac od dijaspore namenjene za Kosovske Srbe, nije valda Tači, pa naš beogradski pašaluk.

 21. Cestitam Vucelicu na ovakvom clanku.Istina, Kostunica je nepopravljiv u ljubavi prema svom narodu. Zato glasajmo za Kostunicu na sledecim izborima.Time cemo dati glas Srbiji i vratiti srpskom narodu bar donekle ponos i dostojanstvo.

 22. Kostunica je dao narodu ono sto su trazili i to su i dobili. Vidim da neki ovde Kostunici zameraju sto im je predao vlast, pa kako nije sposoban da upravlja drzavom, pa se uhvatio sa lopovima. Jedno je sigurno nije imao sa kime da vodi drzavu, niti je narod znao sta ga ceka niti zna kako ce tek da mu bude.Nato i Evropa se nece zaustaviti na Kosovu i lepo im je covek rekao. On je prepustio narodu da odluci pa sad grca od evropejskih ideologa i demagoga. Izbori su 2012 imaju jos vremena da ODLUCE. Kostunica je stavio na sto dve ponude ili propadnite (sto ce se i desiti ) ili prezivite ali nazalost to ce se i desiti.

 23. Sa Kostunicom je problem sto je kao posten covek usao u koaliciju sa losim svetom pa napravio nekoliko ustupaka i onda video da je pogresio a tad je bilo kasno. Interesantno je da su mu se u DSS bili uvukli i neki koji bas nisu ono sto je Voja. Trebalo bi sesti pa dobro razmisliti s kim se pogresilo pa onda krenuti nekom novom politikom u saradnji sa ostalim u opoziciji.

 24. Moja porodica je odlucila …glasovi Kostunici ….sve je jasno.

 25. Jedan moj prijatelj sa koji sam radio a koji je više pomagao srpskoj zajednici na KiM-u nego oni političari koji su dobro plaćeni za to. Reče, kad su stranci definitvno saznali da posle zadnjih izbora za Skupštinu Srbije, neće imati mesta u vlasti za Koštunicu, tako su odahnuli, da se i dan danas taj uzdah oduševljenja jasno “čuje”. Zbog toga a i zbog pravde koja se mora da desi, idu novi izbori!

 26. Са свим што сте написали у вези са Коштуницом се слажем, човек заиста у маси политичара одудара својом скромношћу и поштењем. Има све атрибуте политичара који је по мојој вољи и за њега бих и гласао. Али, он је већ био у власти и шта је урадио, осим лепе патриотске и националне приче НИШТА. На жалост, само демагогија и празна прича. Није довољно да нас само погледа у очи, треба нешто и да ради

 27. Ne treba trositi reci o vojislavu kostunici,jedini,bas jedini,moze nas izvuci,pa ljudi moji na greskama se uci .Ako je bio sa ovim cirkuzantima pre i oni mu dosli glave,sa njima se u kolo vise nece vatati!SVI ZA VOJA<VERUJTE MI<IMAM GONINA DSS

 28. Sad je potpuno jasno zašto “druga Srbija” tako patološki mrzi Koštunicu: nije američki sluga. Zato ga tako uporno pljuju godinama.

 29. Evo citam nas ugledni list Politiku, pa se cudom nemogu nacudit sta objavljuju. Nasi otporasi stigli tamo negde u beli svet , mores mislit. dobili ostrvo ,a zaboravili jos Boska Jaksica da povedu za predsednika. Zaboravili i onoga kretena bageristu jel se DZO zvao sto bagerom jurisao na skupstinu srbije . Sacuvaj boze koji debili , svetski izvoznici revolucija .

 30. pozajmljen komentar…

  Национализација банки и нафте је значило слободу за либијски народ.Прелазак залиха уља у злато је био директан напад на Америку јер би тако долар пао.
  То није одговарало ни моћној јеврејској породици Ротшилд.
  Ротшилди су дуго подржавали египатског председника Мубарака јер је он подржавао америчку и израелску политику.Док је Мубарак претходних година сејао смрт по Египту,ционистички медији су о томе ћутали јер им је била потребна Мубаракова подршка.Када је одиграо своју улогу одбацили су га као стару крпу.
  Међутим,за разлику од Мубарака који је Египћане довео до руба просјачког штапа,Гадафи је од своје земље створио богату и просперитетну земљу са социјалном правдом.
  У завршном чину уздизања Либије,омели су га ционисти:

 31. Nije Srbija posla za evropom,nego nesto slicno, pognute glave kao ovce u Jasenovac..
  …………………………………………………………………………………………………………………
  Gde pripada Kosovo?
  I u Centru za evropsku politiku u Briselu smatraju da će izveštaj Evropske komisije o progresu u evrointegracijama biti generalno pozitivan, da će potvrditi da je Srbija spremna za pristupne pregovore, ali i da će se Beograd pozvati da osigura nastavak dijaloga sa Prištinom. Iako sada izgleda da je situacija bezizlazna, jer Beograd prvenstveno želi rešenje krize na severu Kosova, dok iz EU poručuju da o prelazima na severu neće biti reči u dijalogu ili drugim pregovorima, analitičarka za Balkan Roza Balfur u razgovoru za Dojče vele podseća da je dijalog i ranije bio otkazivan, pa nastavljan:
  „Mislim da će Srbija osetiti pritisak koji dolazi iz Brisela, pogotovo što se približava 12. oktobar kada će Evropska komisija izaći sa mišljenjem. Bilo bi u interesu Srbije da učini sve i pokaže spremnost za nastavak dijaloga pre 12. oktobra. To bi moglo da ima pozitivan uticaj, ne u kontekstu samog mišljenja, što je rezultat celogodišnjeg rada i postizanja kriterijuma, već na atmosferu koja može da prati taj izveštaj.“
  Balfur dodaje da se EU trudi da podstakne i Beograd i Prištinu na nastavak dijaloga, bez prejudiciranja njegovog konačnog ishoda, ali ocenjuje i da se sam dijalog fokusira na pitanja koja bi trebalo da budu tehničke prirode, dok primene postignutih dogovora zadiru u srce celog problema, a to je – gde pripada Kosovo, a pogotovo sever Kosova.

  (Deutsche welle)

 32. hm,hm… dokle tako Tadicu…?

  Predsednik opštine Alibunar Danijel Kišmarton (36) uhapšen je zbog primanja mita od 5.000 evra, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova
  U saopštenju MUP-a navodi se da je Kišmarton je, sa pozicije predsednika opštine, zahtevao i primio 5.000 evra od jednog poljoprivrednog proizvođača iz Vladimirovaca, kako bi mu obezbedio dodelu obradivog državnog poljoprivrednog zemljišta u površini većoj od one koja mu pripada.
  Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden istražnom sudiji Višeg suda u Pančevu, piše u saopštenju.
  Kišmarton je do 2003. godine bio službenik MUP-a, od 2003. do 2008. bio je zaposlen na raznim dužnostima u opštinskoj upravi, da bi od 2008. postao koordinator Fonda za kapitalna ulaganja za Južni Banat.

  Član je Demokratske stranke od 2000. godine.

 33. hm,hmm.. dokle tako Pajticu…?

  ukradeni komentari,
  ……………………………………………………………………………………………………………….
  *Мене бановали и забранили ми приступ страници због,како кажу,нетолеранције и вређања “Војвођанске нације” 😆
  Поносим се тиме :mrgreen: .

  Углавном,на свако моје питање или коментар нису имали озбиљан одговор већ провокације типа:”Ми смо културни и напредни Војвођани,а ви фашисти из Србије цркните од муке.”
  Када се све сабере,то су углавном искомплексирани људи који немају ништа свето,који живе за петак и суботу вече када оду до неког сплава,који су крајње необразовани итд.Једном речју,групица авантуриста.
  Али ипак ово не треба потцењивати и ваља деловати превентивно док не пусти корење…ако пусти дубоко корење нећемо моћи да га ишчупамо више и из дана у дан ће све више расти.
  Нисам мислио на инспираторе ове идеје већ на оне јаднике који на фејсбуку себе називају Војвођанима,а нас,”насилне фашисте”,из Србије пљују на сва уста.
  А зна се ко стоји финансијски иза овог пројекта-Ненад Чанак.Е сад одакле Чанку паре за ово,то треба испитати.Лично мислим да га финансира Јудео-Америка.*

 34. Jedina svetlost i prozor ovog naroda je PECAT i politicar kao sto je KOSTUNICA.Ovo nije navijanje za zvezdu ili partizan. Ovo je zivot i treba ga ozbiljno shvatiti.Posledice nasih glasova upravo dozivljavamo . JA GLASAM ZA KOSTUNICU i ovaj put.

 35. do danas 29 novembra 2o11 godine nisam znao za koga da glasam, sad znam dr.VOJISLAVA KOSTUNICU jedini politicar patriot koji vodi brigu za svoj narod

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *