27.septembar, 18:00: DSS I SNS optužili KFOR

Demokratska stranka Srbije
Potpredsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Slobodan Samardžić kritikovao je danas Kfor zbog ranjavanja Srba na blokadi kod prelaza Jarinje.
„Pucati u goloruk narod koji mirno protestuje prekoračilo je svaku granicu i krajnje je vreme da naši državni organi okrenu list. Mislim da se sa takvim snagama, i policijskim i vojnim, ne može sarađivati“, rekao je Samardžić.
Potpredsednik DSS je danas otišao na Kosovo. Samardžić je kazao da Srbija ne može da dopusti da se „narod koji mirno protestuje izlaže takvom teroru Kfora i NATO.
On je pozvao Srbe na severu Kosova da protestuju isključivo mirnim sredstvima, a državne organe da spreče Kfor da ponovo upotrebi silu.

Srpska napredna stranka
Srpska napredna stranka najoštrije osuđuje brutalne napade vojnika KFOR-a na nenaoružane Srbe, njihovo ranjavanje i nanošenje teških telesnih povreda. Ne postoji nikakvo opravdanje kojim bi se objasnilo divljaštvo jedinica KFOR-a i pokušaj hladnokrvnog ubijanja ljudi, samo zato što su Srbi.
Istovremeno, Srpska napredna stranka ocenjuje da je sramno ponašanje režima i režimskih medija koji podjednaku krivicu svaljuju na žrtvu i počinioca zločina.
Srpska napredna stranka zahteva od svih velikih sila da prekinu nasilje koje sprovodi KFOR na severu pokrajine, a režim u Srbiji da prekine da se bavi medijskim trikovima i da preduzme hitne diplomatske mere u cilju zaštite našeg naroda na Kosovu i Metohiji i vraćanja KFOR-a u okvire mandata koji mu je poveren od strane Ujedinjenih Nacija.

Planirano je da Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić tokom sutrašnjeg dana da odu na Kosovo i Metohiju.

5 коментара

  1. Ko da intervenise, mozda Sutanovac ili Tadic, ha ha ha ha ha….
    Mislim da bi pre tog trebali da idu na hormonsku terapiju jer
    ocigledno im nesto fali.

  2. Светлост и топлина

    У интервенцију власти не верујем ништа.Биће једна празна
    тирада изречена за јавност у СРБИЈИ – “Будите тихи КОСМЕТСКИ СРБИ,не узнемиравајте нас док радимо.Моли се међународна
    заједница да утиша КФОР и ЕУЛЕКС док се ми лепо не ДОГОВОРИМО”
    Надам се да је ово довољна слика нашег ДС ГАЗДЕ – “МИРОЉУБИВОГ”!!
    Човек је једино искрен кад “моли Бога да му сачува фотељу”.
    Остало је све ЛОША ГЛУМА.Не би прошео на пријемном за глумце.
    Обичан ДИЛЕТАНТ,изгледа у свему чега се дохвати.

  3. ne bih da pricam

    Slika govori za sebe

    http://youtu.be/YMgaMpIBaus

    a danas
    njen nastavak gledah uzivo…

  4. Pa, zar DS nije poslao poruku Zapadu da postoji opasnost da izgubi vlast.Pa zarad ostanka na vlasti moraju da pristanu na sve, pa i na ubijanje Srba na Kosovu. Ali šta njih to briga, to su tamo neki Srbi, to je tamo neka zemlja, važno je da njih niko ne dira i da će i posle izbora zadržati svoje fotelje, na koje su se baš navikli i gle čuda baš im odgovaraju.

  5. Opet po ko zna koji put gazda kuce,BoTa,nije kuci nego luta po svetu i poziva na mir i dijalog,a on doveo fasiste,euleks,u nasu kucu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *