Tadić: U slučaju napada na Kosovsku Mitrovicu Srbija će izdati oštro saopštenje!

Piše Pavle Ćosić

Beograd, 03. jul 2011. Izvor Zeta – Na vanrednoj konferenciji za novinare koju je usled pogoršanja situacije u Južnoj srpskoj pokrajini sazvao predsednik Boris Tadić, najoštrije je osudio nasilje svih strana i pozvao na mir.

Neuobičajeno oštrim tonom, nazivajući albanske ekstremiste huliganima i rušiocima Rezolucije 1.244, Tadić je zapanjio pripadnike sedme sile najavivši da će u slučaju da albanske paravojne formacije napadnu srpske enklave i severni deo Kosova  on lično izdati veoma oštro saopštenje u kojem će optužiti i albansku stranu i KFOR i EULEKS za zločin i nepoštovanje povelje Ujedinjenih nacija.
„Srbija neće skrštenih ruku gledati stradanje svojih sunarodnika na Kosovu“, istakao je Tadić, „već će najoštrije osuditi svaki oblik nasilja i pozvati na mir i stabilnost u regionu“. Na pitanje novinara šta će učiniti ukoliko EU bude zahtevala od Srbije da prizna Kosovo, Tadić je odgovorio kao i uvek: „Stav Srbije je po tom pitanju poznat“.
„Znači, nećemo u Evropsku uniju?“, pitao je neko od novinara.
„Ne“, odgovorio je predsednik, „hoćemo. To je naše predizborno obećanje na osnovu kojeg smo i pobedili na izborima i ne možemo da ga prekršimo“.
„Znači, priznaćemo Kosovo?“, ponovo je pitao isti novinar.
„Ne“, odgovorio je Tadić, „nikad nećemo priznati Kosovo!“
„Znači, nećemo u Evropsku uniju?“, ponovo je pitao isti novinar i ova razmena pitanja i odgovora ponovila se kao unakrsna vatra desetak puta dok obezbeđenje nije prekinulo konferenciju za novinare.

11 коментара

 1. Ovakvu izjavu od sveopštenacionalnog interesa može samo “naš” predsednik da da. Fino, taman će separatisti i njihovi zaštitnici imati šta da koriste umesto WC papira. Samo napred predsedniče, cela Albanija, SAD, Britanija, Francuska, Nemačka, Hrvatska i samozvana “država” Kosovo je uz tebe.

 2. Pretpostavljam da će to oštro saopštenje da uplaši napadače na Mitrovicu pogotovo ako se Drug Boris opasno naljuti i još opasnije pozove na mir!

 3. Nisam se skoro najmejala tako slatko. Ovaj Tadic nije normalan i to definitivno . Jebalo ga saopstenje. A gde je nasa vojska po rezoluciji 1244, ne sme od Amerikanaca

 4. Само приче ,празне приче – а дела супротна. Чега год се дохвати он
  и његов ДС то пропада. Није џабе друг по делу црногорског мафиозе
  са врха ДПС. Заједно су одвајали Србију од Црне Горе,Велика штеточина
  је у питању.Иза њега су маркетинг “Идоли” који су се са њим преко
  ноћи обогатили.Само се брани празним причама,али све има крај,па и
  ова спрдња од председника.

 5. Tadic svojim izjavama ohrabruje siptare da napadnu srbe.Zacudilo bi me da je izjavio da ce braniti srbe i srbiju.

 6. Ljudi, tekst je fazon, mada nije daleko od moguceg.

 7. To je isto kao da ti neko navali na ženu ,a ti mu hrabro zapretiš da ćeš se žaliti kućnom savetu

 8. Pa šta drugo očekivati od čoveka “prosrpski orjentisanog” i “EU bez alternative”. Izvinjenja na sve strane neću ni da pominjem. Iz samo ovih izjava se može jasno zaključiti njegov stav o Srbiji i odnos prema gradjanima Srbije koji ga izabraše na sadašnje mesto

 9. Ja bih najozbiljnije zamolio čitaoce da obrate pažnju na činjenicu da je ovo rubrika koja je satirična, što i piše uvek na vrhu strane. Satira je forma koja ima ogromnu tradiciju u srpskom spistateljstvu, a forma lažnih vesti je takođe praktično srpski izum. Svi oni koji su uspeli i na ovu lažnu vest da nasednu, molim ih da stave prst na čelo i počnu da se prilagođavaju novom vremenu.
  Hvala.

 10. Pa on nastavlja politiku Ante Pavelica.To mu je u krvi(po babine linije)…………..

 11. On se kahda sa svima nama – zajebava.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *