Pronađen lek protiv svega i za sve!

Vašington, 14. avgust, Izvor „Be92“ Njuz – Posle dve uzastopne senzacionalne vesti u dnevniku „Pres“, najpre o leku koji leči sve viruse, a već sutradan o leku koji leči rak, na čuvenom američkom Institutu za zdravlje u Pensilvaniji izmišljen je i lek protiv svega.

Ovaj lek, koji je, kao i prethodna dva, izumela grupa naučnika sa Univerziteta u SAD-u, ima tu prednost što sprečava i starenje. To znači da ćemo ubuduće svi mi živeti ne samo beskonačno dugo, jer više ne postoji bolest koju medicina ne može da pobedi, nego i da ćemo zauvek ostati mladi. Odnosno, izgledaćemo mlado, pa čak i oni koji su trenutno stari, pa čak i mrtvi (budući da je izmišljen i lek protiv smrti).
Ova vest objavljena je danas na celoj naslovnoj strani dnevnika „Njujork tajms“ i bavi se ne samo opštom svetskom radošću zbog takvog izuma, već i analitički sagledava posledice takvog leka, ali i ova druga dva prethodna. Izgleda, naime, da nijedan od njih neće u sledećih nekoliko godina biti dostupan bilo kome, dok će od 2017. godine bolesnici moći da računaju na njihovu upotrebu, ali samo oni s dubljim džepom jer će sva tri leka biti izuzetno skupa. Naši stručnjaci koje je „Be92“ kontaktirao bili su prilično skeptični u vezi sva tri leka, ali ipak ostavljaju minimalnu mogućnost da je tako nešto moguće. Ujedno, a na to ne ukazuju samo naši nego i strani stručnjaci, ovi lekovi dovešće do toga da evolucija izabere one koji su sposobniji za sticanje materijalnih sredstava od onih koji su zdraviji, vitalniji i dugovečniji.

4 коментара

  1. Dajte mi lek protiv lazi u medijima

  2. *moja krava nema mane, niko nema tako lepe kravice*
    ………………………………………………………………………………………………………………
    Leukozna goveda zavrŠila na crnom trŽiŠtu
    Prodali 700 bolesnih krava!

    Press otkriva – Krave zaražene leukozom prodavane su poljoprivrednicima iz Temerina, Bačkog Gradišta, Nadalja, Šajkaša i još nekoliko mesta širom Vojvodine. Veterinarska inspekcija je podnela prijave, ali je u međuvremenu slučaj zastareo i niko nije odgovarao
    Prodali 700 bolesnih krava!

    Poljoprivrednici iz Temerina, Bačkog Gradišta, Nadalja, Šajkaša i još nekoliko mesta širom Vojvodine pokupovali su u poslednjih nekoliko godina oko 700 krava zaraženih leukozom! Republička veterinarska inspekcija je podnela prijave nakon što se saznalo da su zaražene životinje završile u štalama, umesto u klanici, ali je ceo slučaj u međuvremenu zastareo i niko nije odgovarao!

    Stočar iz Temerina Dušan Tepavac kaže za Press da je još pre tri godine kupio šest krava od izvesnog nakupca iz Temerina Rajka Jovanovića.
    Uredni papiri i pasoši

    – Goveda su imala sve papire i pasoše, a kasnije se ispostavilo da su zaražena leukozom. Slučaj sam odmah prijavio nadležnoj veterinarskoj službi. Tri godine sam se povlačio po sudovima, i ništa – rezigniran je Tepavac.

    Prema njegovim rečima, zaražena goveda su ranije bila u vlasništvu preduzeća BD „Agro” iz Dobanovaca. Pre toga, grla su bila u karantinu, ali nisu izlečena. Kako navode u BD „Agro”, nekoliko stotina leukoznih grla je pod nadzorom inspekcije poslato na klanje.

    – Radi se o starom zapatu, koji smo mi tu zatekli nakon privatizacije. Mi smo sproveli sve propisane mere, i sve je rađeno pod nadzorom inspekcije – kaže direktor BD „Agro” Ljubiša Jovanović.

    Zaražene krave, međutim, kako saznajemo, nisu stigle na odredište. Usput je jedan deo preuzeo izvesni Triva Jovanović, švercer iz Inđije, a lažnu dokumentaciju je sačinio jedan veterinar iz Velikih Radinaca.

    Načelnica Republičke veterinarske inspekcije Sanja Ćelebićanin kaže za Press da su inspektori „dugo i pažljivo” radili istragu, ali da je sve u međuvremenu zastarelo.
    Hoće da zavaraju narod

    Nekadašnji načelnik Veterinarske inspekcije za Beograd dr Miroslav Stojšić kaže da je kod nas za ovu bolest dat naziv leukoza, umesto leukemija, da obični ljudi ne bi shvatili o kakvoj se zarazi radi, opasnoj po zdravlje životinja i ljudi.

    – U svetu je naziv za ovu bolest leukemija – kancer goveda. Svetska nauka je došla do saznanja da je uzročnik leukemije krava povezan sa leukemijom, odnosno rakom krvi i limfnih čvorova kod ljudi. Leukoza, odnosno leukemija goveda, je uvezena u PKB osamdesetih godina i tada se meso zaraženih goveda spaljivalo u kafileriji na visokim temperaturama i pravljeno je mesno-stočno brašno. Od 1990. godine leukoza se ponovo pojavila na farmama i na suzbijanju se nije radilo skoro ništa – ispričao je Stojšić.

    – Preduzeće BD „Agro” je imalo urednu dokumentaciju i transportno uverenje kada su goveda upućena na klanje. Međutim, grla su na putu do klanice u Šapcu završila kod nakupca. Kasnije, u nelegalnoj prodaji, završila su na više desetina gazdinstava. Mi smo podneli prijave protiv direktora „Unifarma” i Trive Jovanovića, ali smo kasnije dobili obaveštenje o apsolutnoj zastarelosti slučaja – dodaje Sanja Ćelebićanin.
    Tumorozna zarazna bolest

    Leukoza je, inače, hronična infektivna bolest tumoroznog karaktera koja najviše zahvata jetru, slezinu, koštanu srž i limfne organe goveda. Virus goveđe leukoze je lančana zaraza koja se preciznim merama i organizovanim radom može iskoreniti za pet do deset godina.

    Većina evropskih zemalja je dugoročnim merama iskorenila goveđu leukozu, ali u Srbiji još nije učinjen značajniji pomak. U javnosti vlada spor da li je meso zaraženo leukozom štetno za ljudsku upotrebu, ali većina stručnjaka se slaže sa ocenom da jeste.
    Aleksandar Ivanišević
    ………………………………………………………………………………………………………………
    Prihvatizacija

    Dobanovci: BD Agro, kad Budućnost ode u prošlost
    Krave putuju vozom, volovi helikopterom
    U Srbiji svako ko postane vlasnik makar 50 odsto plus jedne akcije bilo koje firme, počne da smatra sebe gospodarem, koji može da krčmi imovinu preduzeća kako želi. Prava malih akcionara ne zarezuju se ni koliko smrdljiv sir, iako je, po zakonu, suvlasnik i onaj ko ima jednu akciju
    N. Bulatović

    Đura Obradović je na aukciji 29. septembra 2005. godine kupio 70 odsto poljoprivrednog kombinata Budućnost (sada BD Agro) iz Dobanovaca za 5,5 miliona evra. Odmah se našao na mestu predsednika Upravnog odbora, a, zanimljivo, već u oktobru generalni direktor postaje Ljubiša Jovanović, pomoćnik tadašnjeg ministra za privredu Predraga Bubala, zaduženog za privatizaciju.

    Obradović je u nadmetanju nadmašio čak i vojvođanskog moćnika Miodraga Kostića. Na aukciji se prijavio kao fizičko lice, što znači da firmu plaća u šest godišnjih rata. I kao što to biva u takvim slučajevima u zemlji Srbiji, naredne rate plaćao je iz sredstava firme, umesto svojima.

    U trenutku kupovine, firma je imala 1.800 hektara zemlje u svom vlasništvu i još 4.000 hektara državne zemlje. Imala je stado od 1.000 krava, farmu od 500 svinja i 20.000 kokošaka… Nekoliko meseci kasnije stoka i živina se prodaju, a metalne konstrukcije farmi seku se i odvoze na otpad firme Obnova, koju je takođe kupio Obradović.

    Kupac je po kupoprodajnom ugovoru bio obavezan na investicije od dva miliona evra. To je zaista Obradović platio iz svog džepa. Ali, samo dok ne prođe kontrola Agencije za privatizaciju. Potom je uloženo prikazivao kao pozajmicu koju je – vraćao na svoj račun.

    Akcionari tvrde da je Obradović poklonio svojoj sekretarici 1,25 hektara atraktivnog placa u vlasništvu firme, navodno radi rešavanja njenog stambenog pitanja. Zemlja je dobro unovčena, a ona i dalje živi u kući od 500 kvadrata u Staroj Pazovi.

    Ovako pribavljenim novcem, kupuje opremu za ugovorenu investiciju. Pored mehanizacije, ugovorena je i nabavka 23.000 kokošaka. Kokoške nisu nikad stigle, ali je njihova vrednost ušla u sumu investicija od dva miliona evra. Obradović naručuje i dobija od revizora potvrdu o izvršenoj investicionoj obavezi i time zadovoljava Agenciju. Čim je to obavio, traži da se investicija zavede kao pozajmica, a novac da mu se vrati, što je odmah izvršeno.

    Na ime poslednjeg dela investicija od 400.000 evra, nabavke traktora džon dir, Obradović je tražio povraćaj u vidu 4,2 hektara zemlje uz autoput Beograd-Zagreb. Zemlju je prodao za 1,8 miliona evra. Početkom 2007. godine izgubio je pravo na korišćenje 4.000 hektara državne zemlje. Te i naredne godine BD Agro uzima ukupno 25 miliona evra kredita za obnovu štala i nabavku 2.500 visokosteonih junica. Iz tih sredstava uvezeno je samo 1.200 junica, obnovljeno 13 štala i kupljena oprema za mužu.

    Od 2005. do 2007. Godine BD Agro beleži u proseku 250 miliona dinara gubitka godišnje. U poslovnim knjigama vodi se da je vrednost firme 10 miliona evra. Ipak, akcionari saznaju da je ovlašćeni procenitelj ING Ekspert vrednost firme procenio na – 98,2 miliona evra!

    I mada je u istoj proceni rečeno da zemlja u industrijskoj zoni u Dobanovcima vredi 220.000 evra po hektaru, Obradović je prodaje neposrednom pogodbom za 150.000 po hektaru. Izgubljena razlika iznosi sedam miliona evra. Dobijenih 15,3 miliona evra koristi se da Obradović plati ratu Agenciji za privatizaciju, da mu se vrati 60 miliona dinara navodne pozajmice, a kupuje i – helikopter.

    Naravno, letelica mu ne služi da bi prevozio krave, već da obilazi svoje druge firme na Pešteru i Sjenici koje je takođe kupio.

    Kredit od 8,2 miliona evra uzet od NLB Interfinanz AG iz Ciriha, preko NLB Banke Ljubljana, uzet je pod neverovatno nepovoljnim uslovima. Godišnja kamata je 9-11 odsto, a za svaki nalog, odnosno transakciju BD Agro mora da plati proviziju od dva odsto iznosa! Od tog kredita uopšte nije stiglo 3,5 miliona, koji su ostali u Cirihu, navodno za direktno plaćanje uvoza opreme i stoke. Ali iz tog je kredita plaćena zato jedna rata kupoprodajne cene Agenciji za privatizaciju.

    Ovakvo ponašanje Obradovića izazvalo je prošle godine gnev malih akcionara koji uzalud očekuju neku dobit od svojih udela. Bez efekta su bili svi prigovori i sugestije Agenciji za privatizaciju, krivična prijava javnom tužiocu, prijava Upravi za sprečavanja pranja novca, protest ispred Agencije sa zahtevom da se raskine ugovor… Vlasti su ostale gluvoneme.
    Predrag Bubalo, nekadašnji ministar privrede, redovno posećuje firmu koju je prodao Đuri Obradoviću. Ponekad zajedno lete helikopterom u inostranstvo. Bubalov pomoćnik u dva ministarstva Ljubiša Jovanović i dalje je generalni direktor u BD Agro. Agencija pod pokroviteljstvom ministra ekonomije Mlađana Dinkića odbija da raskine privatizacioni ugovor.

  3. Odvajam od moje male penzije, ako lek može da izleči Tadićevu EUromaniju i izvinomaniju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *