Đilas i Tadić su prvi put svečano otvorili nedovršeni most na Adi

Piše Pavle Ćosić

Beograd, 9. avgust 2011, Izvor Be92 – Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i predsednik Srbije Boris Tadić juče su svečano prvi put otvorili najskuplji most u Evropi koji spaja Banovo brdo i Novi Beograd.

Ovaj most sagrađen je usred velike krize, što su oba političara napomenula nekoliko puta. Most je sagrađen uglavnom od sredstava poreskih obveznika Srbije čime se država odrekla mnogih drugih investicija, naročito u privredu i kulturu, ali važno je da je nedovršeni most prvi put otvoren za javnost. Kako je rečeno, već za vikend će pešaci moći da ga pređu, a do kraja godine i prvi automobil. Most će, kako je predviđeno, biti završen do kraja 2013. godine, a analitičari smatraju da će s obzirom na dosadašnje probijanje rokova to biti negde do 2017. godine. S obzirom na to da se bliže izbori, računa se da će most samo ove 2011. godine svečano biti otvoren još najmanje devet puta, dok će činjenica da se emisija o mostu i najvećem pilonu u Evropi prikazivala na kanalu „Diskaveri“ zvanično biti pomenuta na „Dnevniku“ „RTS“-a oko osam hiljada puta, dok će „Studio B“ svakako oboriti sve rekorde pošto se most na Adi Ciganliji spominje već ovih dana tridesetak puta dnevno. Sprema se i promena imena Ada Ciganlija zbog politički nekorektnog naziva, ali još nije dogovoreno kako će se zvati.
Stručnjaci računaju da je umesto mosta moglo da bude izgrađeno tri moderne linije metroa, a da je malina mogla da dostigne otkupnu cenu od 160 dinara po kilogramu, dok bi u prodavnicama mogao da se kupi maslac i ne bi bilo nestašice mleka, a Srbija bi mogla da ostvari i do 30 puta veći izvoz da je taj novac uložen u poljoprivredu.
Iz Gradske uprave podsećaju da bi se maline zaboravile, izvoz takođe, metro bi uništili huligani, ali novi simbol Beograda ostaće za sva vremena.

3 коментара

  1. Ljudi mnogo ste strogi u oceni, pa valjda videste da istim moze da se peske predje peske, za sve posledice prelaska s necim drugim garantuje akademik Hajdin, od naredne nedelje ce moci i b iciklama normalno za one koji imaju da ih kupe, ali nije to poenta stvari, sustina price je da se taj most proteze cak do naplatne rampe u Bubanj potoku,gde se verovatno posle zavrsetka mosta planira postavljanje nove drzavne medje posto preostali deo Srbije nikoga vise ne interesuje

  2. Predlažem da se most zove ĐILASOVA ĆUPRIJA, što bi pomoglo i
    izmirenju naroda jer bi neko mislio na Milovana, a neko na
    Drgana, pa kako je kome volja.

  3. Bilo je predloga da ovo nedovrseno cudo ponese ime Adska vrata.Mozda je i logicno jel je cena pakleno vruca,oko 500 mil.evra,nigde neide ,niodkuda ne dolazi a ustvari to je jedan obicni pesacki most sa brojacem prelazaka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *