Zvezdane staze

Piše Aleksandar Đaja

Za nezavisnim Kosovom „ide“ jug Srbije, zatim Raška oblast, potom Vojvodina, koja bi, kao što se šuška, sa sobom povukla i donji deo Dorćola sa Noletovim teniskim terenima, dok bi Kula Nebojša postala granični svetionik!

Srbija će najverovatnije dobiti status kandidata za članstvo u EU krajem ove godine, ali ne i datum početka pregovora, smatra vodeći poljski stručnjak za jugoistočnu Evropu Adam Balcer, direktor programa za proširenje EU. „Moramo odrediti da ćemo, na primer za godinu dana, odlučivati da li je Srbija ispunila zahteve, da li je spremna za pregovore i onda, ako jeste, da imamo formalnu obavezu da počnemo pregovore sa njom“, rekao je Balcer. Još je ocenio da je Srbija na samom početku procesa pristupanja i da se eventualni ulazak Srbije u EU ne može očekivati pre 2020. godine…!?

DECENIJA  KREATIVNOSTI
Znači, još najmanje deset godina, ukoliko se na srpskoj političkoj sceni nešto bitno ne promeni, moraćemo nastaviti da radimo ono čemu su nas postpetooktobarski revolucionari dosledno učili: da ispunjavamo zahteve EU koji često po svojoj „kreativnosti i lucidnosti“nemaju premca u novijoj istoriji sveta. Moraćemo, pored Hadžića, da izmislimo još najmanje deset novih „ratnih zločinaca“ koje treba uhapsiti i isporučiti u Hag, jer se ispostavilo da su dosadašnja hapšenja i deportacije Srba bila prebrza, te nam niko nije ostao u rezervi! Zatim ćemo morati da priznamo Kosovo (ali i oni nas, što je sa njihove strane baš čovečanski), a da se prema „šiptarskim svetinjama“, kao što su Pećka patrijaršija, Dečani, Gračanica i Bogorodica Ljeviška, odnosimo sa dužnim poštovanjem. Uostalom, i bivši potpredsednik Vlade Srbije Jožef Kasa, po principu „ne laje kera sela radi, nego sebe radi“, ocenio je da Srbija mora da prihvati realnost gubitka Kosova, zato što je stalno bavljenje tim pitanjem propast za zemlju. „Srbija jednom mora da shvati da je Kosovo izgubljeno, kao što je to svojevremeno shvatila Mađarska kada je posle Prvog svetskog rata izgubila dve trećine teritorije.“ Zaista, porediti ondašnje okupirane teritorije od strane Austro-Ugarske monarhije, sa kolevkom srpstva, Kosovom i Metohijom, u najmanju ruku je bezobrazno, ali se, nažalost, samo nadovezuje na priču da za nezavisnim Kosovom „ide“ jug Srbije, zatim Raška oblast, potom Vojvodina, koja bi, kao što se šuška, sa sobom povukla i donji deo Dorćola sa Noletovim teniskim terenima (bez loptica), dok bi Kula Nebojša postala granični svetionik! „Virtuelni most“ Zemun-Borča bio bi podeljen po sredini nevidljivom graničnom linijom, preko koje bi prelazilo desetine hiljada nevidljivih vozila dnevno. Vidljiv bi ostao samo Dunav, mada ni on zadugo.  Ima tu još sijaset „regiona“ koji bi mogli na „mala vrata“ da napuste Srbiju, ali mi novinski prostor ne omogućuje da ih sve nabrojim. Međutim, ono što je najgore u celoj stvari, jeste noćna mora o tome da bi za realizaciju tog satiranja Srbije Demokratska stranka i Boris Tadić tražili od srpskog naroda još najmanje dva i po mandata – jer takvu štetu po srpske nacionalne interese u narednih deset godina niko sem njih nije u stanju da sprovede u delo!
Pa, čak ni vanzemaljci!
Američki naučnici iz programa „Potraga za vanzemaljskom inteligencijom“ (SETI) tvrde da će u novembru vanzemaljci sa planete „Zeeba“ napasti Zemlju i da će doleteti sa tri ogromna svemirska broda! Najveća letelica imaće prečnik od oko 320 kilometara, naglasio je jedan od eksperata SETI-ja Džon Malej. „Trenutno se tri letelice nalaze kod Jupitera, a do Zemlje će stići na jesen ove godine.“

SVI DA IZAĐEMO ČISTIH RUKU
Eto šanse da na taj način iz priče o prisajedinjenju svih balkanskih zemalja Evropskoj uniji, svi izađemo čistih ruku! „Europejci“ srećni zbog toga što su se sa zatrčali, jer Balkance nikada nisu ni „gotivili“, dok su Srbe uglavnom gledali kroz nišane pušaka ili na displejima svojih bombardera. Srpski vlastodršci presrećni što je neko drugi sprečio njihovo ingeniozno vođstvo Srba u „svetlu budućnost“ i time im omogućio da se izvuku od višegodišnjih boravaka u prostorijama sa „ograničenim kretanjem“, ali velikim mogućnostima razmišljanja. A to što će „zli vanzemaljci“ da zbrišu najpokvareniji „euroatlantski“ deo planete Zemlje – najmanje je važno. Kinezi će ionako kad-tad vladati celom planetom i za vanzemaljce sklapati svemirske brodove od 320 kilometara, po desetostrukom nižim cenama od Francuza, Engleza ili Nemaca.
Međutim, da sve ne bi izgledalo tako crno, Džon Malej smatra da Zemljani, ipak, mogu da se odbrane od napada svemirskih brodova koji dolaze sa planete „Zeeba“. Ne kaže kako, ali mislim da je i njemu, i nama, i svima na svetu jasno, da je jedina šansa za spas planete Zemlje – u rukama režima Borisa Tadića! Samo su srpski vlastodršci danas u stanju da svojim postupcima i izjavama „pomere svemir“, kao što su više nego uspešno pomerili mozak stanovništvu ove napaćene zemlje, koju su zavili u bedu i beznađe, šutirajući ga od jedne do druge „crne rupe“, kao lopte na bilijarskom stolu! Ali, istovremeno, Tadićev režim je omogućio da Srbija postane jedna od „najfleksibilnijih“ zemalja u regionu, u kojoj se, doduše, može umirati od gladi, ali i zaraditi 24.000 evra za četiri sata i četrdeset i jedan minut sedenja u klupi! Tako barem tvrdi novinar „Blica“, aludirajući na poslanika Srpske radikalne stranke Ognjena Mihajlovića, koji je od septembra 2009. godine, pa do pre neki dan prisustvovao sednicama Narodne skupštine manje od pet sati i za to dobio dvogodišnju poslaničku platu u navedenom iznosu od 2.400. 000 dinara!
S toga ne vidim nijedan razlog da flota vanzemaljskih brodova na jesen napadne Zemlju. Naprotiv! Kako nema nikakve šanse da se u svemiru za jedan sat zaradi 5.000 evra, definitivno sam siguran da će se vanzemaljci čim pristignu odmah uključiti u predizbornu kampanju za poslanike Narodne skupštine Republike Srbije. Što se EU tiče, njima će dobijanje statusa kandidata za prijem u Srbiju biti odloženo na neodređeno vreme!

2 коментара

  1. Polati Borisa i ekipu na njih! Vanzemaljci tesko vama ocerupace vas nasi!

  2. Samo smak sveta može da nas spase iz “čeličnog zagrljaja smrti” globalnog Novog svetskog poretka, NATO i EU, jer, sa napadom vanzemaljca, barem, imamo nekakve šanse – sa ovima nikakve! A, što se tiče njihovih lakeja, odnosno, naših vlastodržaca, ako bi nekako mogli da ih “teleportujemo” u najdalju tačku svemira, pa da onda iščupasmo dugme na mašini za povratak – bilo bi najbolje! Valjda ćemo izdržati još koji mesec, uh… Čestitam Đaji na vrlo duhovitom, ali bolno duhovitom tekstu i najtopliji pozdrav redakciji “Pečata”!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *