U Forumu za ljudska prava nezadovoljni uspehom Novaka Đokovića

Piše Pavle Ćosić

Beograd, 5. jul 2011, Izvor Be92: U saopštenju Foruma za ljudska prava Srbije koje je juče prosleđeno medijima, ministarstvima, parlamentima širom sveta i Haškom tribunalu za ratne zločine, kaže se da je pobeda Novaka Đokovića na Vimbldonu nedopustiv čin koji je izdejstvovao srpski lobi na mala vrata, a na opštu nepažnju EU i Amerike.

Linda Miliša, predsednica ove organizacije, naročito je kivna na nepažnju Američke obaveštajne službe koja je sasvim sigurno imala dojavu da će do ovog skandala doći, budući da su svi svetski mediji već nekoliko meseci unazad upozoravali na neverovatne uspehe srpskog tenisera.
„Ovaj robot“, ističe se u saopštenju „kojeg je stvorila monstruozna ruka pod vođstvom najvećih srpskih zločinaca, skrojen je očigledno kako bi se urušila decenijama stvarana slika o Srbinu-medvedu kao ubici sa sekirom i puškom u ruci koji ide okolo i kolje sve što stigne i praktično preko noći zamenila mršavim, mladim, simpatičnim Srbinom s reketom u ruci koji ide okolo i stiče simpatije širom sveta“.
Po Milišinim rečima, mašinerija stvaranja ispravne slike o Srbima moraće zbog ovoga da intenzivira svoju kampanju, iako je izgledalo da je bitka već uveliko dobijena i da se na osnovu te slike dalje Srbiji i njenim građanima mogu bez problema izricati drakonske kazne, postavljati nemogući uslovi, postavljati smešni zakoni bez smisla, bombardovati i oduzimati teritorija, i slično, a da niko nema ništa protiv, dok će odsad, makar neko vreme, za svaki od tih poteza morati da se traži poneko opravdanje. Zbog toga, Miliša predlaže „Scenario Monika Seleš“ koji se svojevremeno pokazao veoma delotvornim.

22 коментара

 1. Ova vest koja bi trebalo valjda da bude parodija na stvarnost, zapravo je istinita. Vec vidim Natasu Kandic, Biserku i ostale Borke za ljudska prava kako placu i nemocno slezu ramenima…

 2. Kad pročitam ovako nešto pomislim da je svet došao do dna do agoniji bez šanse da se ikad vrati iz ovog beznadja.
  Djokoviću samo napred!

 3. Светлост и топлина

  Овакве особе које су ту да шире мржњу међу људима што пре изоловати
  и “отстранити” из заједнице.Ова дружина би да се шири,као што имамо
  после бомбардовања – малигне болести.Пустити оваквим “змијама” да се
  отрују са сопственим “отровом”.Овај “ДС диктатор” им даје простора у
  медијима да шире мржњу и раздор међу људима.Јер и он поступа исто.
  БОга се сети само кад треба да “му помогне” да сачува фотељу.

 4. Dragi:
  Benediktinci, sa maternim manastirom u Gargano, Italija. Molim, izvoli, hvala… 😉

  Rimokatolicima bilo je dobro u državi Nemanjića, što pokazuje i njihovo učestvovanje u politici (npr. Nikola Buha, kvazi ministar inostranih poslova u Dušanovom carstvu) i kulturnom životu (npr. Fra Vita koji je izgradio Dečane), na Sase i Dubrovčane kao ekonomski faktor da ne zaboravimo. Naročito im je bilo dobro za vreme kralja Uroša koji je bio oženjen sa Jelenom Anžujskom, koja je ostala Rimokatolikinja i kao kraljica Srbije i Albanije dobila primorje na upravu, a posle Uroševe smrti stolovala je u Ulcinju koji je i tad bio većinski albanski grad.

  Nego Milutin isto kao i Dušan koketirali su jedno vreme sa papom, oboje su obećavali i uniju, pa kako unija nije ostvarena pale su ružne reči sa obe strane. Ovome dostižu strani faktori poput Ugarske i napuljske kraljevine, zadnja npr. htela je da zavlada primorjem. Na mesto napuljske kraljevine kasnije u 15. veku stiže Venecija koja je isto htela da zavlada primorjem. Beše i ratovanja između Srbije i Venecije, za vreme Stefana Lazarevića, koji se zavrišo nerešeno, jer Mlečani nisu uspeli da dobiju Zetu, ali su zadržali Kotor, Bar, Ulcinj i Skadar, Srbi pak Grbalj (danas Tivat), Budvu i Paštroviće. Sudeći po izvorima Srbi su poveli u boj do 20.000 vojnika, uz pratnju dvoje osmanlijskih vojvoda (možda je bilo i turskih pomoćnih četa), što, ako je tačno, govori da konflikt nije bio mali regionalni okršaj, nego ratovanje velikih dimenzija.

  Narodno sećanje pod senci kosovskog boja ovo nije zapamtilo, te rat Srbije i Venecije ne igra veliku ulogu u narodnoj istoriji, isto kao što za Stefana Lazarevića nije bilo mesta posle kosovskog boja, mada je despot Stefan bio jedan od najuspešnijih srpskih državnika, ravan Nemanji, Milutinu i Dušanu, sa njim za jedno kratko vreme ostavljamo srednji vek i ulazimo u ranu fazu renesanse.. Ni vladika Nikolaj ne pominje Stefana Lazarevića u njegovom opisu šta čini dobrog Srbina kada broji sve Nemanjiće itd. Ali posle kosovoskog boja 1389. u narodu nije smelo da bude mesto za jednu srpsku državu..

  Ovo se ali ne treba shvatiti kao verski rat, jer npr. Mlečani još žešće i sa većom mržnjom ratovali su sa svojim Italjinacima, tako npr. sa Đenovljanima itd. Ovo napominjem, jer Srbi vole da dramatizuju, isto kao što današnji Rimokatolici npr. u Boki, sve Hrvati, vole da pljuju na sve srpsko i pravoslavno. Zadnji propagiraju kako su Nemanjići i drugi srpski vladari, a naročito Dušan, bili gorki tirani nad jadnim Rimokatolicima, šta je ali samo nacionalistička propaganda. Stefan Lazarević npr. učestvovao je jedno vreme i na rimokatoličkom koncilu u Konstanci, bio je što bi danas rekli posmatrač.

  Mađari i Hrvati u Vojvodini danas vole isto da kukaju na Srbe, dok rimokatolički Nemci, iako za razliku od Mađara i Hrvata proterani, govore više pozitivno o Srbima. Ali i Nemci ne vole kad se npr. jedna crkva koju su oni izgradili prikaže kao hrvatska ili mađarska, ili sve rimokatoličko u Vojvodini svede samo na hrvatske i mađarske nacionalne pokrete, dok su ustvari Nemci bili glavni faktor među Rimokatolike u Vojvodini; skoro svaku crkvu oni su izgradili i ostalo. Onaj franjevački manastir u Zemunu izgradili su isto Nemci, ali danas su tamo Hrvati koji odmah znaju da je Hrvata bilo oduvek i naravno pre Srba u Zemunu, i u celom Sremu itd. I razume se da su oni, Hrvati, izgradili taj franjevački manastir 😉 Jednaka stvar u Dalmaciji, danas “biser hrvatske kulture”… Ništa protiv Stipeta, ali mnogi njegovi jesu kompleksaši.

 5. Ukoliko je doticna ovo izjavila ona je pozvala na likvidaciju Dokovica sto je kriminal act i za to mora da odgovara i da joj se sudi za podstrekivanje na ubistvo. Srpsko tuzilastvo treba da podigne optuznicu protiv nje. Posto u Srbiji ne postoji ni tuzilastvo ni pravosudje a na vlasti su sve srbomrsci i poltroni Zapada ovo ce verovatno proci nezapazeno. Na zalost po nasu Srbiju koje vise nema.

 6. I ako je tekst parodija na kukavno stanje u Srbijici, zelio bih da samo prenesem komentar iz “bratskog’ sarajevskog “Avaza”, koji je stvaran!
  ” Treba da trazimo od suda u Haagu da oduzme ovu pobjedu Djokovicu jer je on pripadnik genocidne nacije!”
  Toliko!

 7. poredjenje sa Monikom seles i onime sto je nju zadesilo smatram da ne treba pominjati ni u kakvom kontekstu jer uvek kad Noleta vidim sa srpskom zastavom strepim i divim mu se istovremeno. Nole je pravi, pravi srbin!

 8. уторак, 05. јул 2011.Ко се плаши Новака Ђоковића?
  Поводом изјаве Горчина Стојановића о освајању такмичења у Вимблдону Србина Новака Ђоковића, на Б92:

  „Nemam neki lični razloga više od toga, kao što mi se čini da ni svi ostali skupa nemamo nijednog razloga da se lično radujemo zbog toga, to je pre svega individualni podvig Novaka Đokovića, njegovog tima, zasluga za to ide njegovim roditeljima”, kaže reditelj Gorčin Stojanović.

  Горане, ти имаш онолико оних који одобравају твој став, колико ЛДП и УРС заједно имају симпатизера – практично ништа.

  Наравно, твоја изјава је покушај да се мали представе великим, а неутицајни утицајним – све у сврху гурања правих српских ауторитета из фокуса јавности!

  Дакле, оне које ти представљаш, може се поуздано тврдити, да су из српских редова давно отпали, који су 90-тих ратовали против Срба; који раде на потпуном разарању српског народа, српске државе и обичаја (да не кажем културе, јер није наша реч), а што није тајна, јер јавно износе своје србомрзачке ставове у круговима тзв. друге Србије – ви сте ништа друго до обичне политичке хијене за једнократну употребу.

  Таквима, који сте у свакој држави у свету, па и у Србији, на маргинама – поручила бих да је Србија једна и јединствена и припада Србима који су је створили и обезбеђивали њен опстанак, а да ви маргиналци, који сте на вашим ‘положајима’ једино захваљујући окупатору – можете да се пакујете за НАТО-Европу. Србија остаје где јесте. У Србији је, за вашу информацију, преко 95% становника против уласка у западно-европску унију и НАТО.

  За Б92 –

  Новак Ђоковић није ‘бренд’ већ живо биће, православним духом прожето, а што и сам свуда исказује – није могуће да тако нешто нисте приметили !!?? Или то што истиче да је Србин вама можда смета, јер вам прети и обара идеју те некакве ‘друге Србије’ без Срба?

  Дакле, Новак није роба за потрошњу да би био ‘бренд’.

  Новак је тренутно најбољи на земаљској кугли спортиста – Србин.

  Али, Новак је и много више од тога за Србију. Ако је преко 150 држава света гледало пренос финалног меча, да ли можете себи да представите КОЈИ ЈЕ ТО БРОЈ ЉУДИ У СВЕТУ ЈЕ ГЛЕДАО НОВАКА КАКО СЕ, СА ВЕРОМ У БОГА, СРПСКИ КРСТИ, НАКОН ШТО ЈЕ ПОБЕДИО ПРОТИВНИКА????

  Ни један ДОС политичар у Србији, а посебно не Тадић, који није познат ван Србије, Хрватске и Босне, никада неће имати овакву популарност – то је за њих недостижан сан.

  А о њиховој вредности и да не причамо …

  Није ни чудо да Тадића и Јеремића машу из Вимблдон седишта, не би ли се огребале за мало, њима за живота недостижне, Новакове славе.

  За разлику од поменутих који су разарајући фактор – који врше власт манипулишу српским политичким системом, черупају и пљачкају државу и народ и издају све могуће српске националне интересе, Новак Ђоковић је до позиције краља спорта – за којег зна сваки иоле обавештен човек на планети, дошао на поштен начин, мукотрпним радом и залагањем, и то у својој 24 години!

  А ви се молите да Новак случајно не изјави нешто политички. Будите сигурни да би га сваки Србин у Србији, и поред његове младости, а баш због славе и описаних моралних вредности, са пажњом саслушао и послушао.

  Наравно, Ђоковић је исувише лепо васпитан да би се мешао са политичарима у Србији на власти и њиховим прљавим работама.

 9. Molim uredništvo da malo obrati pažnju prilikom odobravanja komentara. Ono što je napisala osoba pod pseudonimom “Bukagija” o Avazu jednostavno nije istina i lako se može proveriti na internetu. Iako shvatam da je i to lažna vest, kao i ova, nema nikakve ograde pa ispada da je to sve tačno. Ne dolivajmo ulje na vatru, zamolio bih.
  Inače, pošto vidim da je opet veliki broj ljudi poverovao da je ova vest istinita, to samo pokazuje u kako nenormalnom svetu mi živimo da se i ovako nešto čoveku može učiniti stvarnim. U krajnjem, E-novine objavile su još gori tekst od ovoga koji toliko obiluje govorom mržnje da mi nije jasno kako ova država dozvoljava tako nešto i ne sankcioniše istovremeno se busajući u grudi da je baš ova vlast koja radi na pomirenju, toleranciji i lepom ponašanju.

 10. Tanjug ‘U mesecu Septembru stizu vanzemaljci na zemlju, objavila NASA’. Objavili svi mediji u Srbiji.Jest da ovi gore navedeni imaju zdatak satanizacije srpskog naroda, ali ipak nisu bas tako naivi, kao neki komentatori sa BBC za vreme meca Djokovica i Conge.

 11. Ona i neljudi kao ona su bolest sa kojom Srbija ne moze naprijed,zato….

 12. Da li je ovo nekakva sala ili vic?

 13. Nisam znala da Srbija ima ovako mocne liziguze i poltrone …samo im vrhovi cipela jos se vide iz pozadine tadicijeve ….Prpa dolazi VOJVODA sakrijte se dublje u pozadinu poltronski misevi izdajnicka bjelosvjetska bagro!!!!

 14. Nacionalistički ispadi, obojeni mržnjom, više nisu nikakva novost kad je reč o grčko-srpskoj medijskoj kući B92. Gostovanja takvih fašisoidnih likova kakvi su Ljiljana Bulatović ili Kosta Čavoški u njihovim udarnim emisijama, savršeno su se uklopila sa srboidnom atmosferom na blogu iste kuće gde se rodoljublje i busanje u nacionalna prsa smatraju oh, tako cool. Konačno, na svom informativnom portalu, B92 otvorio je karte i počeo da se ponaša kao izbezumljena „Politika ekspres“ iz svojih najgorih vremena
  Uvek Grčka, nikad Hrvatska: Veran Matić, grčki pravoslavac
  Photo: Stock

  U rubrici „Putovanja“, na internet sajtu B92, objavljen je hrabro nepotpisan tekst pod zlokobnim naslovom: Niko neće u “Lijepu njihovu”. Ova mentalna papazjanija u kojoj je nepismenost taktička veština retardiranog autora – ne samo da vrvi od pravopisnih incidenata, uz poslovičnu B92 aljkavost (ime fotografa zalepljeno usred rečenice), već je to očigledna politička matrica mržnje i izrugivanja, začinjena posprdnim naslovom i zajebavanjem susedne države, negde na nivou četničkog humora „Večernjih novosti“. Uostalom, pročitajte tekst koji prenosimo u celosti B92 celine, sa malom intervencijom u e-međunaslovima.

  GRČKI VLASNIK B92 HVALI SVOGA TURISTIČKOG KONJA: Nedavno smo pisali o tome gde će odmarati pojedini srpski ministri. Grčka ostaje jedna od glavnih destinacija za odmor većinu ministara u Srbiji, dok neki letuju u Crnoj Gori, a jedan neće putovati ovog leta. Pogledajte gde će ići vodeći srpski političari. Štrajkovi nisu sprečili srpske ministre da da spakuju kofere i još jednom krenu ka svojim omiljenim letovalištima u Grčkoj. Premijer Mirko Cvetković i njegova žena će putovati na Halkidiki prve nedelje avgusta.

  SRPSKI JEZIK, GRČKA GRAMATIKA: Snežana Samardžić Marković, ministarka omladine i sporta, provešće svoj odmor na Krfu. Milan Marković, ministar za Državnu uprevu i lokalnu samoupravu i Verica Kalanović potpredsednica Vlade takođe planiraju da putuju u Grčku. rob.sandbach

  VEST KOJA JE ZBOG SVOJE VAŽNOSTI OBIŠLA PLANETU: Ministar odbrane Dragan Šutanovac i ministar ekonomije i reginalnog razvoja Nebojša Ćirić već odmaraju sa svojim porodicama na plažama u blizini Atine.

  OVO JE PRVI MEĐUNASLOV B92: Neki će ići u Crnu Goru

  ČETIRI OKA U DRUGOM OKU: Sa druge strane, dva ministra su izabrala susednu Crnu Goru – Oliver Dulić, ministar životne sredine i prostornog planiranja i ministar za Kosovo Goran Bogdanović.

  SEOSKA IDILA: Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova će se verovato odmarati i u svom selu, dok će Jovan Krkobabić, potpredsednik vlade najverovatnije ići u Kačarevo.

  RAZGLEDNICA ZA ČIČA DRAŽU: Srđan Srećković, ministar vera i dojaspore je već letovao 10 dana u Turskoj sa svojom porodicom.

  Tipični hrvatski zalazak sunca, odvratan: Rovinj – daleko od srpskog. ministarskog srca
  Photo: Dragan Kujundžić
  U RADU JE SPAS: Milutin Mrkonjić, ministar za infrostrukturu je jedini koji je suviše zauzet da bi putovao. On je izjavio da će leto provesti radno.

  OVO JE DRUGI MEĐUNASLOV B92: Niko ne želi u “Lijepu našu”.

  B92 DOŽIVLJAVA ORGAZAM: Izgleda da niko od njih neće posetiti Hrvatsku uprkos bilbordima koji su svuda oko nas – “Tako lepa, a tako blizu.

  ĐELIĆEVA KLETVA: ”Prošle godine, pojedini ministri, uključujući potpredsednika vlade Božidara Đelića su bili jedinstveni u tome da nikada ne bi izabrali Hrvatsku kao mesto za odmor. “Ni ove niti bilo koje naredne godine neću otići na hrvatski obalu,” rekao je novinarima prošle godine.

  A SAD NEŠTO SASVIM DRUGAČIJE – TELEFONI: Ministri na odmoru u inostranstvu ne smeju da koriste svoje službene telefone za privatne pozive. Njihovi računi za mobilne telefone koje plaća država su ograničeni na 5000 dinara i nemaju opciju rominga.
  ***
  Šta smo, pizda nam materina, saznali iz ovog ljupkog, poremećenog teksta? Saznali smo da se B92 i njegov grčki vlasnik neizmerno raduju što njihovi najbolji drugovi, ministri, putuju u dragu, prijateljsku i ekonomski stabilnu Grčku. Saznali smo da niko od ministara u Vladi Srbije neće u „Lijepu njihovu“, ali naslov sugeriše nešto sasvim drukčije: kad se poruči Niko neće u “Lijepu njihovu”, to znači baš to – niko, a ne samo ministri. Saznali smo, ničim izazvani, da ministri ne mogu da koriste službene telefone, što je informacija od najvišeg bezbednosnog interesa za čitav region. Konačno, saznali smo da se B92 neizmerno veseli propasti hrvatske turističke sezone i da je to integralni deo uređivačke politike ove medijske kuće koja se ovog leta ritualno maže nacionalističkim blatom i valja u pravoslavnom mulju (hrvatski: ulju). Happy dirty holidays, B92!

  P.S. Tri sata nakon objavljivanja ovog teksta u e-novinama, B92 je sa naslovne strane portala “spontano” skinuo prilog Niko neće u “Lijepu njihovu”. Odjednom, brzo, na B92 pojavila se nova vest “Tadić i Pahor letuju u Hrvatskoj”, valjda kao protivteža sopstvenom skakanju u usta. Toliko o slobodnom B92 novinarstvu i njihovom strahu od e-novina.

 15. linda milisa

  nikoga ne bih htjela vrijedjati, ali lijepo vam gore pise da je ovo zajebancija. ali hvala svima vama sto me uvjerili da zaista postoje ljudi kojima mozete prodati muda pod bubrege. zato danas zivite kao stoka. i opet glasajte za one koji ce vas odvesti u rat. strasno je zalosno kako ste zapravo, necu reci, glupi. naivni ste. i pusite kuruzu od vlade. divljaka. get real before you get old and dead.

 16. linda milisa

  i potpisala sam se pod vasim komentarima. imenom i prezimenom. toliko ste me impresionirali. ovo je bila zezancija, bolidi.

 17. linda milisa

  bolid je gospodin u trkama na kratke staze

 18. linda milisa

  molim urednistvo da mi odobri komentare. hvala lijepa.

 19. linda milisa

  i sada bez zezancije, pavle cosic je moj prijatelj, ja sam njegov na relaciji balkan ekspres, ako znate sta to znaci. novinar sam i nekada se volimo zajebavati. ova je vijest izmisljotina ne samo zato sto sam ja novinar u hrvatskoj, nisam samo hrvatski i nevjerovatno je smijesna. nevjerovatno mi je da je netko povjerovao u nju, a s druge strane kontam sto je moj dida govorio, budala ima i medju magaradi, a poslusni su. ako znate na sta mislim. svakako, pojedini od ovih komentatora bi se trebali jednostavno zapitati da li je prece oprat prozore ili srat po internetu samo zato sto je i mom psu dostupan. i nemojte se uvrijediti. nije mi to bila namjera. naprotiv.

 20. hrvatice, ne sumnjam u tebe i tvoje želje

 21. E pa vidite meni nije cudno sto su ljudi poverovali u ovu “zajebanciju” jer kad neko dozivi i prezivi sve sto je ovam Srpskom narodu servirano nista nije nemoguce i sva sranja su za poverovati!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *