RS Nova ucena sa Zapada

Piše Uglješa Mrdić

Socijalistička internacionala godinama dominira svetom, dovela je svet u krizu, a učestvovala je i u NATO agresijama na srpske zemlje, na Republiku Srpsku 1994. i 1995. godine i na Srbiju i Crnu Goru 1999. godine

Predsednik Etičkog komiteta Socijalističke internacionale Moris Brod rekao je da je proces monitoringa Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), vodeće stranke u Republici Srpskoj, i pored brojnih upozorenja pokazao izostanak bilo kakvog napretka u delovanju i retorici i da su nacionalizam i ekstremizam i dalje prisutni u radu ove stranke. SNSD je, kako je saopšteno, upozoren da ukoliko se nešto značajno ne promeni u ponašanju i delovanju te stranke, sledi njeno definitivno isključenje iz Socijalističke internacionale.

ULTIMATUM SNSD-u
Odmah po dobijanju te informacije reagovao je predsednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik, koji je rekao da će njegova stranka tražiti isključenje iz Socijalističke internacionale (SI). On je naveo da SNSD nije imala koristi od članstva u Internacionali i da zvanično nije upoznat sa razlozima zbog kojih je ta stranka suspendovana iz SI.
Komentarišući saopštenje Socijaldemokratske partije BiH da je SNSD suspendovan iz Socijalističke internacionale, Dodik je rekao da SDP BiH, koja je članica SI, već četiri-pet godina lobira u Etičkom komitetu Internacionale protiv SNSD-a.
Dodik je rekao da SDP BiH to čini iz razloga što je 2006. godine SNSD ušao u vlast u zajedničkim institucijama sa, navodno, ekstremno desnim partijama kao što je Stranka demokratske akcije (SDA).
„Kada smo 2006. godine bili izborni pobednici, u ime RS ušli smo u zajedničke organe, jer da nismo OHR bi nas optužio za opstruisanje zajedničkih institucija. Danas je SDP BiH u koaliciji sa istom tom SDA. To da se neko žali po svetu da mi sada opstruišemo formiranje vlasti i da nas treba pritisnuti je kukavički metod i ako, navodno, ne popravimo svoje ponašanje razmotriće se i dalje sankcije, a dobro ponašanje značilo bi koaliciju sa SDP. Mi ne možemo dozvoliti da nas iko ucenjuje saradnjom sa SDP BiH, pa ni Internacionalom“, rekao je Dodik.

SARADNJA SA RUSIMA
Dodik je naveo da je SNSD u razgovorima o saradnji sa nekim moćnim partijama, kao što je Jedinstvena Rusija, najjačom strankom u Ruskoj Federaciji.
„Predstavnici evropskih socijalističkih partija koji sede u Socijalističkoj internacionali nisu nigde na vlasti i zato ne mislim da je to važna vest. Sa Jedinstvenom Rusijom sigurno ćemo u narednom vremenu potpisati dogovor o saradnji“, rekao je Dodik.
Socijalistička internacionala godinama dominira svetom, dovela je svet u krizu, a učestvovala je i u NATO agresijama na srpske zemlje, na Republiku Srpsku 1994. i 1995. godine i na Srbiju i Crnu Goru 1999. godine.
Novi oblik pritiska na Republiku Srpsku dešava se i u pravosuđu BiH.
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je i da suspenzija glavnog tužioca BiH Milorada Barašina nije bila potrebna i da je to ujdurma koja ide daleko šire, odnosno da su SDP BiH i SDA krenuli u „čišćenje“ svih nepodobnih u BiH.
„Prvo su to uradili sa Hrvatima, pa sad, pošto ne mogu kolektivno sa Srbima, pokušavaju pojedinačno. Nastoje da se Republika Srpska prikaže kao problem, a ne oni. SDP BiH i SDA, bez obzira na to što nemaju većinu za sastav Saveta ministara BiH, uporno istrajavaju kako bi izazvali svet da kaže da postoji većina od 22, a ne postavlja se pitanje otkud 22 Bošnjaka od 42 mandata. Ako mi pristanemo  da na tom planu išta razvijamo, mi pristajemo na majorizaciju. Ako se i dalje nastoji urušiti entitetsko glasanje kao mehanizam zaštite, od ove zemlje nema ništa. To je tema koja ne sme doći na dnevni red. Entitetsko glasanje će ostati, a ako ne ostane, onda nema ni BiH“, poručio je Dodik.
Socijalistička internacionala time što je učestvovala u bombardovanju Srbije i Republike Srpske, sebe je izbrisala iz levice. Prave stranke leve orijentacije to nikad ne rade, nikada ne napadaju malog i nemoćnog.
Podsetimo, da je od SPS-a pre nekoliko godina traženo da bi ušla u Socijalističku internacionalu da potpuno odustane od borbe za nacionalnu slobodu i interesa eksploatisanih. A pored EU, NATO-a, zapadnih ambasada u Srbiji, u mešanje unutrašnjeg pitanja Srbije, formiranje Vlade Srbije 2008. godine uključila se i Socijalistička internacionala.
Isto to sada pokušava i u Bosni i Hercegovini na štetu srpskog naroda.

2 коментара

  1. СРБИ!!! Освестите се, нема социјалистичке интернационале, она не постоји. Они који су створили исту, створили су и Хитлера као антитезу, не би ли се домогли Сибира и природних богатстава тамошњих. Након неуспеха, сада напослитку, када је 2. св. рат прошао, када је пао СССР, они стварају синтезу двеју поптпуно супротстављених идеја, комунизма и фашизма, у једну нову идеју која се зове НОВИ СВЕТСКИ ПОРЕДАК. Само им је једна ствар изостала…ресурси у великој Русији и СЛОМ СВИХ СЛОВЕНА.Уз то, сметају им и они који имају другачије очи од нас “белих”. Они имају другачију филиозофију живота од свих нас…(можда би се могло нешто и научити од њих). Полако и сигурно поново клизимо ка великом сукобу на светском нивоу, а ви Срби…сиграјте се само, сиграјте се…пола народа изгубисте сиграјући се, мислећи да ће то народ позлатити, да је добро сагињати главу и мислити само о својој жени и породу који стекосте са истом. док вам не дођу “монголи” пред врата, али овог пута са запада, и не отму вам најмилије пред очима и не силују вам све женско и поваде вам по пар органа за продају, а вас оставе полумртве на гумну да вас зунзаре запљују и црви њиви поиду. Добро се осврните око себе и РАЗМИШЉАЈТЕ ДУБОКО О ТОМЕ КО ВАМ ЈЕ БРАТ,А КО НИЈЕ ЉУДСКОГА РОДА!!! Има и оних који нису одавде, са овог нашег камена што га зовемо ЗЕМЉА! Они би да полете назад, али преко крила наших, а нарочито им се ова словенска осладише…могао бих још о пуно ствари…али ме пола људи у Србији неће разумети. До пола текста ће мислити да сам на жешћој дози алкохола или на јачим дрогама. У сваком случају, СРБИ МИСЛИТЕ…САДА…О СЕБИ И СВЕОПШТЕМ НАШЕМ ОКРУЖЕЊУ…па расудите сами куда и шта сада…….ту вам је интернет па бистрите браћо моја.

  2. Mile..SRBINE..Ime Moje..Nedaj RS tim branis veru nasu i celo srpstvo. Navalila orlusina na Srbiju…polomice zube…nisu prvi…da nije u srba izdajnika i prodanih dusa nebi docekali da budemo gladni.U srbiju su dosle ekonomske ubice…To znaci MMF -MORAS da uzmes kredit iako ti ne treba.Ako neces-dolaze SAKALI.Likvidacija presednika u vlasti-ako to ne uspe-onda ide NATO-DEMOKRATIJA-bombardovanje.MILOSEVIC-HUSEIN I GADAFI..To je braco moja srbi ISTINA…Kad nemas JAKA ledja i zec silji…..Nasa nesreca sto kupljena vlast i deo opozicie nevoli svoj narod i svoju SRBIJU.Dajte im azil…vasim slugama blizi se kraj-spasite ih=zasluzili su.Na srpskom groblju nema mesta-ZASTO. ZATO sto je za mrtve groblje-SVETINJA.A za zive CRKVA.A oni satanisti-nevernici…JA nikad nisam imao DEDU-reci ce nekooooo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *