Priština ne želi dogovor sa Beogradom 17:04 26. jul 2011.

Predstavnici Vlade Kosova naveli su da će specijalci ostati na severu Kosova i negirali da je ostvaren dogovor sa Vladom Srbije o kontroli nad prelazima Jarinje i Brnjak.
Kosovski premijer Hašim Tači je izjavio da će specijalne jedinice ostati na severu zemlje, dok će posle njihovog povlačenja i smirivanja situacije na prelazima ostati pripadnici graničnih jedinica, medju kojima će Srbi biti većina, prenela je Radio televizija Kosova.
Visoki savetnik premijera Bekim Čolaku je izjavio da nema nikakvog dogovora predstavnika Prištine i Beograda o povlačenju specijalnih jedinica sa Jarinje i Brnjak na severu Kosova. Čolaku je za Radio Slobodna Evropa rekao da „do sada nema nikakvog sporazuma“ i da je to pitanje „vladavine reda i zakona“.
Izjava Čolakua je usledila nakon vesti agencije AP da je postignut dogovor Kosova i Srbije uz posredovanje NATO-a da se povuku specijalne jedinice Policije Kosova.
Portal Zeri.info je objavio da je iz Kliničko-bolničkog centra Kosova prema severu krenula ekipa od 16 lekara koji treba da se pobrinu za osobe povređene tokom oružanog sukoba specijalaca i lokalnih Srba na prelazu Brnjak. Zeri je, takođe, javio da je jedan specijalac teško ranjen u glavu u napadu naoružanih Srba i da je njegovo stanje vrlo teško, prenosi Beta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *