Boris Tadić nije se izvinio!

Piše Pavle Ćosić

Beograd, 15. jul 2011. Izvor Be92: Posle zamršenog slučaja u vezi sa komplikovanim silovateljem Draganom Paravinjom, koji je uzburkao javnost u čitavom regionu, a ponajviše u BiH, Hrvatskoj i Srbiji, predsednik Srbije Boris Tadić odlučio je da se ne izvini.

Kako je prosleđeno medijima na vanrednoj konferenciji za novinare Borisa Tadića, koji, da se podsetimo, veoma retko priređuje pres-konferencije, stoji da se predsednik Srbije u ovom iznimnom slučaju ne oseća krivim i smatra da ni srpski narod ne treba da snosi krivicu oko ovog slučaja, uprkos tome što svi detalji oko silovanja nisu još uvek utvrđeni.
„Jedino što znamo je da je Paravinja srpske nacionalnosti i da je počinio najmanje jedno silovanje i za to dobio uvređujuće malu kaznu od dve godine. Ostala silovanja i napastvovanja nisu dokazana, iako se logično nameće zaključak da je Paravinja najverovatnije počinio više krivičnih dela ove vrste.“
Tadić naglašava da se stidi zbog nedela koje je počinio Paravinja, ali da zbog toga nikako ne može biti osuđen čitav srpski narod i upozorava da bi, ako bi se i ovog puta izvinio u ime svih Srba, to moglo da predstavlja popriličan presedan i moguću lavinu zahteva za izvinjenje i zbog mnogo manjih nedela. Kao primer, Tadić je naveo nedavnu krađu pavlake u supermarketu u Goraždu za koju je okrivljen Ratko Ristić, takođe pripadnik srpske nacionalnosti.
Tadić naglašava da preterano izvinjavanje pravi neku vrstu inflacije na etičkom nivou i da se ovog puta odlučio da se izvini zbog neizvinjavanja, citirajući usput uglednog psihologa Frenkijsa Bartona koji je čitav život posvetio problemu izvinjavanja, a bio je jedan od recenzenata Tadićevog magistarskog rada.
Ovoga puta: NE! – odlučno je izjavio dugogodišnji predsednik Srbije.

2 коментара

  1. Da li vaze ova parcijalna izvinjenja.Predsednik mora to generalno da uradi prvo turcima za ubistvo sultana pa tek onda dalje………..

  2. BoTa Izvinjakovic

    Сачекајте још увек има времена.Кад га притисне његов друг Иво, можда ће то учинити

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *