Srbija blizu ispunjavanja uslova za kandidaturu za EU i ne mora da plati 10 miliona evra

Piše Pavle Ćosić

Brisel, Beograd, 31. 05. 2011, Izvor: „Be92“ – Predsednik Srbije Boris Tadić odlučno je demantovao da hapšenje Ratka Mladića ima bilo kakve veze sa bilo čim. Na spekulacije da je hapšenje tempirano pod sinhronim pritiscima EU i da se dogodilo tačno na dan kad je izgledalo da Srbija više nema nikakvih šansi za članstvo u EU, predsednik Tadić je rekao da će se izraziti nimalo diplomatskim rečnikom: „To je obična glupost“.

„Nismo znali gde se krije Mladić sve do pre neki dan, zahvaljujući dojavi N.N. lica koje nije zauzvrat tražilo nagradu od deset miliona evra od Srbije i još pet od Interpola, jer je, kako je lice navelo, to bila njegova građanska dužnost. Veoma smo ponosni na ovo N.N. lice i dobiće nagradu ‘Heroj Srbije’, mada bez prisustva javnosti zato što je dotična osoba želela da bude anonimna. Takođe, nagradu će joj dodeliti gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, uprkos tome što to nije u njegovoj nadležnosti pokazalo se da on to najbolje radi.“
„Bilo je milina“, nastavio je Tadić „gledati ga juče kako dodeljuje nagradu ‘Heroj Beograda’, a naročito bih hteo da pohvalim njegov stav, njegovu neusiljenost, spontanost i odvažnost prilikom ovog svečanog čina.“
U saopštenju koje je Tadićev Kabinet izdao u vezi sa hapšenjem haškog begunca navodi se i da su iznenada prestali pritisci vezani za belu šengensku listu, što takođe nema nikakve veze i predstavlja običnu glupost.

Један коментар

  1. A kakav je to “heroj” koji se mora kriti od naroda? Dakle, ne mogu da verujem, da postoje tajni heroji? Verovatno se krije jer je veliku lovu dobio, kao ono na Bingu da ga ne opljackaju. Sa obzirom da je Beograd palanka po mentalitetu sanat ce se za kratko vreme ko je taj “tajni heroj”. I to ne narod ocerupati ce ga oni iz njegove blize cestitarske okoline. E onda ima da ga nema.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *