Prvorazredni Srbi i drugorazredni nadbiskup

Piše Dragomir Antonić

Neargumentovanim napadima na srpske medije i državu u kojoj obavlja dužnost nadbiskupa, Stanislav Hočevar je pokazao kako Srbiju vidi kao buduću unijatsku koloniju

Stanislav Hočevar

Braćo Srbi jel vam bolje? Nema više generala Ratka, rezoluciju o Srebrenici prodane duše poslaničke davno su usvojile, a da li su i koliko od Jelka Kacina dobili to samo oni znaju. „Luda Nasta“ je zasedala u Beogradu, UO „RTS“-a izvinio se svima, i gluvima i slepima, a bogami za jesen je najavljen dolazak počinitelja najogavnijih zločina nad Srbima i decoubice, penzionisanog američkog generala Veslija Klarka. Posle svih  zločina koje je počinio održaće nam i predavanje. Sve zbog „Ej, Unije“ koja nema alternativu.
Srpski borac iz zaboravljenih ratova Tanasije govorio je svojim unucima: podvizavajte se i za podvig spremajte. Ova, navodno prosrpska vlast, ima drugu parolu: „Ponižavajte se i za nova ponižavanja se spremajte, jer samoponiženje nema alternativu“.

KARDINAL U NASTAJANJU
Uveren da su Srbi bez alternative, znameniti beogradski nadbiskup ničim izazvan javno reče u petak 24. juna usred Beograda, u Knez Mihajlovoj ulici sledeće:
„Neargumentovani napadi u medijima poslednjih meseci na Svetu stolicu i rimskog biskupa, koji je na Istoku i Zapadu uvek imao prvo mesto, ne samo da vređaju katolike i čine ih drugorazrednim državljanima – jer za naše vernike jeste bol da većina kaže: ne možete imati svog poglavara među vama, i u tom smislu mi jesmo drugorazredni – već i onemogućavaju bolju saradnju Istoka i Zapada, te time i zdravo učvršćivanje evropskog kontinenta, i suprotstavljaju se najosnovnijoj hrišćanskoj ideji da svet bude jedan dom i zajednička kuća“.
Izgovorio je sadašnji nadbiskup, a kardinal „u pripremi“, još nekoliko sentenci. Izdvajam jednu: „Bilo bi dobro da za proslavu jubileja Milanskog edikta (inače falsifikat, prim. D. A.) budu stvorene zajedničke komisije, što je bilo obećano, ali nismo došli do toga“. Ko je, kad, gde i kome obećao, o tome se kardinal „u nastajanju“ nije izjasnio, ali o njima će, pretpostavljam, javnost upoznati bolje obavešteni.
Mene više interesuje koji ili čiji su to mediji doveli da se „vernici male katoličke zajednice osećaju kao drugorazredni državljani“ u državi Srbiji.
Imam poznanike i prijatelje koji su katoličke veroispovesti. Imam ih i među ateistima, sledbenicima Mojsijeve vere, Jehovinim svedocima, adventistima, ali nikad od njih nisam čuo da se osećaju drugorazrednim. Dobro, svako ima pravo da se oseća kako on to želi.
Šta je uzbudilo nadbiskupa da na malom skupu, pred oko dvadesetak prisutnih, gnevno – čitajući napisani tekst – napadne neimenovane medije, ali vrlo jasno imenuje sredinu u kojoj nesmetano i sa uvažavanjem živi i radi. Šta smo mi, Srbi i pravoslavni, koji smo navodno u većini, opet uradili da onespokojimo manjinu?

„SEKS I VATIKAN“
Pažljivo sam pogledao štampane medije i pronašao nekoliko tekstova objavljenih u najstarijim novinama na Balkanu u kojima se pominje rimski papa: „Seks i Vatikan“, „I mene cipele čekaju“, „Papa tužen Sudu u Hagu“. Svi tekstovi objavljeni su u junu. Ako su oni razlog nadbiskupove ljutnje, onda je ljutnja usmerena na potpuno pogrešnu stranu. Nijedan od navedenih tekstova nema nikakve veze ni sa Srbima, ni Srbijom, niti sa Srpskom pravoslavnom crkvom i pravoslavljem. Tekstove nisu pisali Srbi, niti su prvo objavljeni u srpskim medijima.
Njih su pisali Italijani: Karmelo Abate je autor knjige „Seks i Vatikan, tajno putovanje i kraljevstvo neporočnih“ koja je objavljena i u Francuskoj, Belgiji, Švajcarskoj i Kanadi. Autor pisma „I mene cipele čekaju“ je Vedrana Rudan iz Hrvatske, a papu su sudu u Hagu tužila dva njegova zemljaka, advokati dr Kristijan Zajler i dr Gert – Joakim Hecel. Obojica su Nemci, a njihova tužba iznesena u knjizi odmah je objavljena u Hrvatskoj. Objavljena je i knjiga „Mračna istorija Papa“, autora Brenda Ralfa Luisa iz Njujorka, a izdavač za srpsko tržište je „Mladinska knjiga“ iz Slovenije, odakle je i nadbiskup. (Eh, da je još inkvizicije pa sve na lomaču; i knjige i autore, a bogami i čitaoce.)
Zašto onda gnev na Srbe i zašto su samo u Srbiji katolici drugorazredni državljani, kada to nisu u Italiji, Nemačkoj ili Hrvatskoj, odakle su i stigli navedeni napisi? Nije valjda nadbiskup izgubio hrabrost, pa da reči osude uputi nesumnjivo demokratskim, a svakako katoličkim državama? Ili da upita svog šefa, rimskog biskupa, kako njegova javna istupanja doprinose stvaranju zajedničke kuće? Ne, nadbiskup to ne sme da uradi, jer njegov šef je nepogrešiv, a u demokratskim zemljama se poštuje pravo na javno iznet stav.

PAPSKI LOBOTOMISTI
Međutim, da se vlasi ne bi setili (katolička izreka gde je reč vlah pogrdan naziv za Srbe) o čemu se radi, hajde da se mi odmah proglasimo za žrtve, jer sopstveni neuspeh moramo opravdati. Nije tajna, o tome je „Pečat“ pisao početkom godine,   da je formiran lobi za podsticaj javnom mnjenju i pravoslavnim velikodostojnicima da upute poziv rimskom papi da dođe u Niš. Lobisti, u čaršiji poznati pod imenom „papski lobotomisti“, nisu uspeli, bar za trenutak, da izvrše zadatak, a novci su potrošeni. Sada bi trebalo opravdati utrošeno, a i  pojedine karijere: crkvene, naučne, publicističke i političke, dovedene su u pitanje. Opravdati sopstveni neuspeh – koji se i pored velikih reči o ekumenizmu i opštem dobru, na kraju svede na materijalne privilegije u vidu novca, članstva u međunarodnim organizacijama, upravnim odborima, sinekuri ili kardinalskom šeširu – postaje primarni cilj. A kada je primarni, egzistencijalni cilj u pitanju, sredstva se ne biraju. Da bi se spasio rimokatolički brod, sa odabranim VIP putnicima, koji se leluja na talasima slobodnog rasuđivanja – sve je dozvoljeno. Kad na Zapadu nema razumevanja za rimskog papu i njegove govorne egzibicije – onda: Drang nach dem Osten, kao mnogo puta u prošlosti. Od Berlinskog kongresa, Cera, Kolubare i 1941. godine. Ponovo bi Istok, a kao i uvek prvo Srbija, trebalo da budu pojas za spasavanje razuzdane i ugrožene klerikalno-perverzne klike. Stvaranje unijatskih kolonija spasonosni je pojas.
Razumem njih, ali ne razumem naše Srbe koji bi sa sebe skinuli pojas i dali ga dželatu iz prošlosti, a odrekli se svih današnjih prijatelja sa pravoslavnog Istoka. Arhijereji su pokazali staloženost, mudrost i hrabrost na poslednjem Saboru. Papski lobotomisti to nisu očekivali. Pritisci se nastavljaju. Pobediće uporniji.
Braćo Srbi i sestre Srpkinje imajte vere. Možemo pobediti papsku neman.

7 коментара

  1. U crvenom plastu satana vlada,
    sjedi na tronu glavnoga grada,
    poslusne kraljeve postavlja, skida,
    a rulja ga slijedi kao bez vida.

    Krvave papuce bez stida nosi
    logorske oci iz korpe prosi,
    iskezen klanja se zeljeznim lancima
    koljace zove svojim prvacima.

    Ma sta on to prica, neka ide tamo odakle je dosao. Gdje su Srbi iz rvatske i srpska imovina. Sta bi htjeli rvatsku do Zemuna.
    Nesto je papi opao rejting.

  2. Na delu je konstantna jezuitska delatnost na našim prostorima.Vatikanska politika se nije promenila , menjaju se samo načini, nekad našminkane izjave, tobož širenje bratske hrišćanske ljubavi, pa onda podle izjave, a u stvari na terenu se naveliko radi protiv pravoslavlja!

    Kada je pre nekoliko dana naš patrijrh izjavio da je dolazak NATO-a u Beograd, “pogan na naše rane”, odmah se na javnom servisu javio do tada “veliki” poštovalac patrijrha onaj psevdo-analitičar Živica Tucić-jezuita, koji je odmah u izjavi ukorio, samo što nije izgrdio patrijarha jer tobož nije u njegovom opisu posla da se meša u NATO poslove, znači brani kad zatreba Živica i NATO, kad mu to daju u zadatak. Tu je s vremena na vreme i onaj nesrećni Đorđević, i drugi verni jezuitski agenti.

    Skoro je u odbranu Vojtile stao i pravoslavni sveštenik doktorant teologije , “slučajno” na Vatikanskom univerzitetu, izvesni dr Đurović(iz Bara). Čovek se toliko trudio da brani lik i delo Vojtile, pa to ni Hočeva nebi tako polo radio. Đurović se hvali da j vizantijski slikar, i da je čak i Hočevara naslikao,ali mu je najdrže što ga zovu neki vatikanski kardinali, pa je naslika njihpreko dvadesetak puta, kaže da ga cene.
    Cena tog cenjenja je njegov tekst u odbranu Vojtile, relativizav’ciji Stepinca i čak tu negde nalazi i krivicu naše SPC i u njegovoim komentarima i sveti Justin Popović nije baš “ok”.
    —–
    Koliko je dubok taj jezuitski i prozelitski biznis na našim područjima, govori i svedočenje 90′ godina izvesnog Radenka Radojičića, glvnog agenta u aferi “OPera” i kasnije Labrador, rodjeni zagrebčanin, činimi se, majka jevrejka, (sumnjičen za podmetanje eksplozibva u Zagrebu na početku raspada SFRJ).
    Taj Radenko Radojičić(nezna se nacija) inače svedoči o mnogim stvarima , priznaje i predaju mikrofilmova talijanima i dr. ali kaže da se početkom 90′ u Beogradu i na Batajnici video i “svetosavce” smatrajući tvrdu struju u SPC , trojicu vladika koji su nasatavljači dela Justina Popovića, pri tom napominje nespretno ime vladike Amfilohija(Antilofije ili sl.) i kaže da je on postavljen za Crnu Goru, pa je naneki način on brana unijaćenju koje se i tada sprovodilo u C.Gori, po rečima Radojičića.

    Radojičić govori i o pravniku Neneziću, da ga je nemačka masonska loža poslala u Beograd,o nekim kontaktima sa javnim ličnostim, itd. Priča o pokušaju obaranja Miloševića o Jurijeviću(RV i PVO) itd. O pokušaju nekih JNA generala da osnuju YUTA i sl.( možete naći i na internetu)

    Pored toga i tada Radojičić kaže da su rimokatolici pokušali i u Crnoj Gori da prošire novu veru “grko-katolik”, a svedoci smo da je pre nekoliko meseci na POPISU u Hrvatskoj opet , posle NDH-a pokušaja , još jednom su pokušali da u popisni listić na POPISU u Hrvatskj unesu veroispovest i “grko-katolik”, naravno na sledećem popiu bi verovatno izbrisali prefiks “grko”!?

    Znači ima dosta podataka o postojanoj politici Vatikana na pokušajima unijaćenja Srba, zadnji mučki udarac je i konkordat u Crnjoj Gori.

  3. Gos.Antoniću,”Arhijereri su na zadnjem Saboru pokazali mudrost i hrabrost..”.Da. Ali nedovoljno zato što i medju njima postoje lobotomisti, EU fanatici i Šunatovci.Rekoste, da nam dolazi Klark, ali ne rekoste da je Lukšić, potpisao Konkordat.Dobro druga je to država ali bar za sada ista crkva-SPC.Gubimo na svim poljima ali mi najviše smeta što gubimo na tom crkvenom polju, jer je to institucija kojoj Srbi najviše veruju i koja najduže traje.”Žuti”,ničim opravdan EU fanatizam uvukao se i u delove Crkve.Svaki drugosrbijanac će reći da im je to najveći uspeh.Njima nije najveći uspeh što su urušili državu, narod, privredu,moral,mentalitet već urušavanje SPC.

  4. Београдски изасланик парахришћанске секте поново показује њихово потонуће у најјаснијем светлу.Да ли ће нам јавно запретити новим Јасеновцем, јамама или својим ванбрачним накотом НДХ?

  5. Bivši apostolski
    nuncij u Minhenu i Berlinu, Pačeli, potonji papa Pije XII, nije u
    prošlom ratu ispunio svoju ljudsku i hrišćansku dužnost. Rimski
    pontifeks se nije oglasio na progone Jevreja; čutao je u
    slučaju martirijuma poljskog sveštenstva; nije bilo nijedne reči
    protesta dok je u Pavelićevoj NDH nestajao srpski narod.
    Kardinal Eugenije Tiseran napao je papu što je svojim ćutanjem
    odobravao ustašama da prilikom prekrštavanja biraju praktično
    između preobračanja i smrti, čime je snosio odgovornost za
    genocid nad Srbima. Ostala je zatamnjena činjenica da papa
    Pije XII, bez obzira na svoja politička uverenja, nije uticao na
    „hrišćansku savest”. Pri tome je od nebitnog značaja, s moralne
    tačke gledišta, da li je njegov govor ili neiskorišćeno sredstvo
    „ekskomunikacije” moglo uticati na fašističke i ustaške vlasti.
    Ekskluzivizam klerikalizma vodio je tome da se njegovi
    eksponenti i organizacije žestoko obaraju na suprotne verske
    pokrete u krugu katolicizma i političke stranke i organizacije
    antiklerikalnih tendencija. Verska pripadnost je znala postati
    više nego nevažna, ako su vernike delila suprotna gledišta o
    političkim pretenzijama crkve. Klerikalizam je pokazao netrpeljivost
    prema starokatoličkom pokretu, a na drugoj strani
    prema Stjepanu Radiću. Katolička štampa napadala je vođu
    HRSS (HSS) kao „Antikrista”, a njegovoj stranci pripisivala
    namere „dekristijanizacije” Hrvata. Od propasti konkordata,
    narastanja fašističke agresije i jačanja desničarskih tendencija
    u Jugoslaviji, klerikalizam je sve bezobzirnije nastupao protiv
    pristalica ideje jugoslovenske zajednice i komunizma (setimo se
    podržavanja Fransiska Franka i njegovih falangista, glorifikacije
    „pete kolone” i odbrane toledskog Alkazara); .protiv Srba i
    pravoslavlja (kao bizantinizma). Deo sveštenika se sve više
    vezivao za ustaše, naročito u prostorima gde su se mešale vere i
    nacije.
    Stoga i varijantu fašizma u NDH ne možemo ne nazvati
    klerofašizmom, to jest zajednicom nacionalističko-terorističke
    ustaške struje i najratobornijih klerikalaca. Potporne tačke
    NDH su ustaški pokret i klerikalna struja. Klerikalizam je
    preko NDH ostvarivao ideju jake katoličke države na Balkanu,
    koja je imala da omogući širenje katolicizma, vrati pod svoje
    okrilje „otpadnike” od vere i prepreči vrata prodoru boljševizma
    u Srednju Evropu. Visoki kler je dao duhovni blagoslov toj
    nakazi od države, braneći njen opstanak i u vreme raspadanja…rajha…

  6. Satnislav Hocevar je dokaz,*interne nediscipline* u okviru katolicke crkve. Naime,prethodni papa je pred smrt potpisao ukaz, kojim se nalaze katolickom kleru, da svako mora da odredi svog egzorcistu, ukoliko kanal histori ne laze. Ocigledno, da je preminuli papa imao saznanja o katastrofalnom stanu klera u katolickoj crkvi-sistemu, kad je morao da propise *toplog zeca* medju svestenicima. Stanislav, hm, hmm Stanimir, ocigledno ne postuje pomenuti ukaz i nije se podvrgao strucnoj obradi svog egzorciste.

  7. Darth Alosius

    Која сам ја будала па да коментаришем пост од пре четири године то не знам, али када прочитам шта се овај овде поборник свјатосавља, иначе секте налупетао, и још када прочитам коментаре онда ми моје будалисање не изгледа велико. Зашто католици не могу да виде папу у својој земљи у србији? Па зато што папа мора да се извине за Јасеновац и тако то. Па нека се бре извине хрватски председник, и председник владе, папа са тим нема никаве везе. А пошто се јелте бојите да вас не поунијате и тако расрбе, јер ви и нисте православни, него прво сораби, секташи, па онда православци, и то тек када се сетите да не би сте своју браћу Московите увредили, размислите мало, да вам је ваша вера, толико јака не би сте се бојали за њену судбину.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *