PATRIJARH IRINEJ NATO je pogan lek za naše rane

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej izjavio je da je strategijska vojna konferencija NATO-a koja se održava u Beogradu neprihvatljiva jer „rane koje je NATO naneo srpskom narodu još nisu izlečene“.
„Prihvatiti nešto što nam je do juče bio ljuti neprijatelj, koji nam je ostavio teške rane, narodu, našoj ekonomiji…Ako se to može lečiti i zalečiti to je dobro, ali ne znam da li je taj lek pogan za naše rane“, rekao je novinarima patrijarh Irinej posle liturgije koju je služio u utorak u kuršumlijskoj crkvi.

10 коментара

  1. Хвала Богу и нашем патријарху да ствари долазе на своје место. Пошто је папи поручено, после посете Ѕагребу, да “добро не дошао”, сада је и ова изјава, о НАТО пакту, нешто што враћа или утврђује (како коме) поверење у нашу Српску православну цркву. Мислим да се овде путеви председника Тадића и наше Цркве разилазе на добро српског народа. Народ ће уз СПЦ, а Тадић нека иде куд је кренуо.
    Драган Мраовић, књижевник

  2. Odmereno, razumno i istinito recheno od strane patrijarha Irineja,… jasno , njegoshevski!

    Posle odlaska Klintona slichno je rekao i mitropolit Amfilohije za Klintona.

    Vaistina!

  3. Odmice zito od kukolja.Sad ce kukolj da razglasi da je Crkva odvojena od drzave.Spinovani teleci mozak na dorcolski nacin.

  4. Ako se samo sedi i plače a ništa ne preduzima naš prostor će naseliti jači narod bili to Albanci ili Hrvati . Već danas Hrvati vode narod od oko 4 miliona stanovnika rađa 46.000 beba s tendencijom prema 50.000 .Hrvata se sada rađa samo 7.000 godišnje manje a Srba oko 35.000 pa dobro razmislite o posljedicama .Dok naš narod s manjinama koji je skoro duplo veći daje tek oko 68.000 od toga 56.400 beba srba s daljnjom tendencijom pada . Tako da ako ovako nastavimo izjednačit ćemo se s brojem rođenih Hrvata . A to će biti kraj mita o najvećem narodu bivše Jugoslavije . Mesto Srba koji se ne žele rađati preuzet će vitalniji narodi Hrvati ili Albanci .Našem narodu treba velika biološka obnova i jedino tako možemo mirnim putem vratiti sve srpske krajeve srpskom narodu. Ali taj narod mora biološki ojačati na oko 10.000.000 srba i tada će procvijetati sada uništena Republika Srpska Krajina, Republika Srpska, Srpska Crna Gora, Kosovo , i stara Južna Srbija ( Makedonija ) Nastavimo li mi Srbi sa nerađanjem neće nam trebati niti Beogradski pašaluk , nego ćemo da živimo u Velikoj Albaniji sa glavnim gradom Beogradom ili u velikoj Hrvatskoj . Europska unija i Amerika centar sotonizma na sve načine želi uništiti srpski narod nesmemo to dozvoliti.Pogledajte samo uvoz GMO semena pokušavaju da nas potiho otruju.Ući u savez sa Rusijom jedini je garant da će srpski narod preživeti. Najbolji Srbin kojeg sada imamo je Dodik drugo su sve nesrbi, petokolonaši i vazali zapada . Srpski se narod treba pokazati zrelim , ljubavlju i potomstvom osigurati našu Republiku Srpsku , Srbiju, Vojvodinu , Srpsku Crnu Goru i staru Srbiju ( Makedonija ) kao trajnu državu Srpskog naroda.Srpski narod mora naučiti lekciju od šiftara “ čije su ovce onoga je i livada “ niskim natalitetom jedincima i sa dvoje dece gubimo teritoriju za teritorijom i to će se nastaviti. U Hrvatskoj delom zbog proterivanja ali puno većim delom zbog izumiranja izgubljen je srpski teritorij i ljudstvo. Nekada su Srbi bili 30 % hrvatske. To piše u hrvatskim novinama Gospodarski list a danas ? Samo hrpa nemoćnih bakica i dekica bez potomstva. Kosovo smo isto tako izgubili kao i Makedoniju. U Crnoj Gori Srbi prizovite se pameti i svaki par minimalno petero dece i nedajte se. Republika Srpska će kao i Kosovo i Hrvatska biti izgubljena baš zbog velike površine a premalog broja srba. BH federacija na istoj površini godišnje ima oko 25.000 beba a Srpska od 10.000 do 11.000 i sve je jasno da bi zadržali taj teritorij moramo imati minimalno beba kao i druga polovica države. U Vojvodini isto tako Srbi treba da puno više rađaju jer samo ako brojčano ojačaju mogu spriječiti secesiju. Znači ako si rodoljub, srbin, srpkinja prihvatite se ljubavi .Opravdanje da se ne rodi zbog siromaštva je neopravdano najviše dece se rađa u najsiromašnijima državama sveta . I na kraju treba ispuniti Božju zapoved idite i MNOŽITE se .

  5. Љубомор

    Можете ли замислити сада Чеду и његове подрепаше колико ће дуго и какве погрде бљувати на СПЦ, а штитити и подржавати оног муџахедина из Новог Пазара?

  6. ne nasedajte na ulizivanje narodu sadasnjeg patrijarha Irineja,papoljupca i otvorenog ekumeniste,ovakvim izjavama samo se dodvorava i vara narod a sto se pape tice kobajagi ga nisu pozvali a u stvari pozvace ga Tadic!licemerstvo licemerstvo licemerstvo.Danas je zvanicna crkva nasa isto sto i drzava.ko ima oci da vidi,neka vidi.pa prvi Patrijarh priziva i OTVORENO PRICA NA RAZNORAZNIM SKUPOVIMA KAKO TREBA DA SE UJEDINIMO SA KATOLICIMA!Polovina episkopa na svojim Liturgijama dovode katolicke svestenike!!!Ljudi bre otvorite oci malo i nemojte toliko biti naivni i slepi kod ociju.

  7. Patrijarh je progovorio…..ali veoma kasno.

  8. Gospodine Serdare (a znamo koji ste kada vec pisete pod pseudonimom)budite sigurni da papa nece doci na Tadicev poziv. Ta vasa insinuacija pokazuje da ste neznaveni u pogledu crkvenih stvari, a kukavica, jer se krijete iza pseudonima. To vazi za sve one koji “bloguju”, krijuci ko su. Niste vi dorasli nasem patrijarhu, ako ovako prostacki rezonujete. Ali, gospodin Irinej, oprostice vam. Siguran sam. Naravno, ako bude znao ko ste.A sto se tice susreta s katolickim svestenicima, tu nema spora, jer spor je na vrhu crkve. Budite uvereni da ima sjajnih i dobronamernih katolickih svestenika. nas patrijarh dobro raspoznaje zito od kukolja, zato ne brinite.
    Dragan Mraovic, knjizevnik

  9. Ekumenizam je svejeres.Ovom Patrijarhu ne vererujem ni kada spava.!!!

  10. Poslanik SPO-a u Skupštini Srbije Bogoljub Pejčić tako je juče ustvrdio da ga je Vuk Drašković pre dve nedelje isključio iz stranke i to samo zbog izjave da je Ramuš Haradinaj ratni zločinac!?! Pejčić kaže da ga je Drašković pozvao telefonom, saopštio mu da je izbačen iz partije i zatražio od njega da vrati poslanički mandat.
    – Posle neprijatnog telefonskog razgovora sa Draškovićem, podneo sam ostavku, ali ju je ostalih 12 mojih kolega republičkih poslanika pocepalo… Zaista ne mogu da shvatim da mi se ovo dešava kada se zna da je u mojoj kući 1990. godine osnovan SPO, da sam prvi potpredsednik stranke i da sam najduže i najiskrenije u javnosti branio Danicu Drašković. Stvarno mi nije jasno kako se Danica ne stidi što je pismo poslanika SPO-a proglasila proizvodom tajne policije, kada vrlo dobro zna ko ga je i kako napisao – kaže Pejčić.
    ………………………………………………………………………………………………………………..
    http://www.b92.net/news/pics/2011/05/9990012614dd3f1145ce03550932715_640x480.jpg

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *