Papa

Piše Milorad Vučelić

Da li je papa dostojan da dođe u Srbiju?
Moglo bi se postaviti stotinu pitanja na ovu temu. Ali sva su svedena na jedno, željom samog pape. Naime, papa je uoči posete Hrvatskoj, i obznane da će se moliti na grobu „blaženog Stepinca“, dobio pismo od Srpske pravoslavne crkve. U njemu je papi skrenuta pažnja da je u Hrvatskoj ubijeno 700.000 Srba u vreme kada je Stepinac bio kardinal. Mesto gde su ti Srbi nevino pobijeni zove se Jasenovac.
Može li se smisliti jednostavnije pitanje za papu od ovoga: da li će papa posetiti Jasenovac i zatražiti oproštaj za ovaj bezdan prolivene nevine hrišćanske krvi ili će se pokloniti kardinalu pred čijim očima su nevini zaklani?
Po uverenju svakog čoveka koji ima i zrno zdrave pameti, na ovom pitanju i papinom odgovoru sazdana je dostojnost ili nedostojnost pape da sebe nazove hrišćaninom. Samim tim je i sadržan odgovor da li je papa dostojan da dođe u Srbiju, maticu naroda koji je zaklan pod duhovnom vlašću kardinala Stepinca i svetovnom vlašću Pavelića.
Papa je dolaskom u Hrvatsku sam postavio i sam odgovorio na pitanje da li je dostojan da nosi hrišćansko ime, i da li je dostojan da dođe u Srbiju. Izabrao je da celiva „blaženog Stepinca“, a ne da se u Jasenovcu pomoli Bogu da oprosti ubicama strašan greh koji su počinili. Zato je papa nedostojan da ga Srbija primi, i sve dok ne zatraži od Boga i srpskog naroda oproštaj za nevino poklani narod, vrata naše otadžbine moraju mu ostati zatvorena.
Samo ti papo radi svoj posao!
U ovim smutnim vremenima Srpska pravoslavna crkva se hrišćanskim stavom prema papi uzdigla u visine koje našoj Svetoj Crkvi i pripadaju. Da bi bio dostojan, papa mora da se pokaje za grehe svoje pastve koja je zaklala blizu milion nevinih Srba.
Stav naše Crkve uliva poverenje i nadu da će kao i uvek kada je našem narodu najteže, ona ispuniti svetu dužnost i sabrati svoj narod vodeći ga Svetosavskim putem.

37 коментара

  1. I da se 100 puta izvine on nema sta da trazi na nasoj svetoj zemlji pogotovo sto se prvo poklonio koljacu i ubici. Nadam se da ce uskoro i oni koji zagovaraju njegov dolazak biti pravedno kaznjeni.

  2. За ћирилицу!

    Али, има и данас и овде оних који својим латиничењем српског језика похрваћују Србију …

  3. Dvostruka merila Kosovo – Republika Srpska Krajina
    Hrvatska je protjerala Srbe iz Krajine izvršila genocid nad njima , zašto NATO nije postupio isto kao i za Kosovo ? Zašto nije bombardovao Hrvatsku i priznao Krajinu jer je Hrvatska svojim protjerivanjem Srba , genocidom , paljenjem kuća i srpskih crkava , radila baš ono za što je NATO optužio Srbiju i Miloševića . Svako imalo pismen vidi da se radi o dvostrukim standardima .Albanci su se vratili na Kosovo i dalje terorišu Srbe a na poklon dobivaju državu otetu to jest deo Srbije . U isto to vreme Srbi ne mogu da se vrate u Krajinu u Hrvatskoj a ono malo što ih se vrati u 21 veku žive bez struje u državi Srbina Nikole Tesle koji je struju podario svetu ali ju Hrvati nedaju njegovom narodu . Bez autonomije Srbi u Hrvatskoj nemaju opstanka niti ozbiljnijeg povratka mladih . Z -4 nudio je premalo nije pokrivao ceo prostor Krajine ali od nečega se mora početi pa je za početak pregovora dobar kao temelj. Vlada Srbije mora dobro razmisliti što radi i tražiti autonomiju pre ulaska Hrvatske u EU . Ne sme se ponoviti Miloševićeva greška i prodaja dela naroda niti pod koju cenu . Što se tiče Pupovca od njega Srbi u Hrvatskoj imaju samo štete a ne koristi .Kao jačeg patriotu vidim Stanišu Žarkovića ,dožupana Virovitičkog . Samo mu Srbija treba pružiti jaču podršku kao i srpski narod u Hrvatskoj . Hrvatska je puna srpskih crkvi i natopljena srpskom krvlju od Krajine do danas ,a autonomija je minimum minimuma što bi trebala tražiti i na tome istrajati vlada Srbije kao matica srpskog naroda .

  4. Genocid nad Srbima u Hrvatskoj

    Hrvatske sluge i vazali žuti u ime i za interese Hrvatske vladaju Srbijom . Vlast Srbije je tolika sramota da nema veće na planetu . Dok žuti puštaju Hrvata zločinca Prudu i brže se izvinjavaju odmah hapse jednog Srbina da bi se dodvorili gazdama u Hrvatskoj . Definitivno Srbija nema samostalnost njome se vlada iz Hrvatske preko vazala koji su na vlasti u Srbiji . Srbi u Hrvatskoj izloženi neprekidnom genocidu , Srbi sa 20,5 spali na 4,5 procenata!

    Popis iz 2001 – 201.631 Srbin (4,5 %)
    Popis iz 1991 – 581.663 Srba (12,2 %) i oko 100.000 Jugoslovena (smatra se da su većina bili Srbi)
    Popis iz 1981 – 531.502 (11,5 %)
    Popis iz 1971 – 626.789 (14,2 %)
    Popis iz 1961 – 624.985 (15,0 %)
    Popis iz 1953 – 588.411 (15,0 %)
    Popis iz 1948 – 543.795 (14,5 %)
    Popis iz 1941 – 633.000 (16,7 %)
    Popis iz 1931 – 704.000 (20,5 %)

  5. Pa kako to demokratska Evropa i Amerika podržavaju veliku Albaniju a ratovali su protiv tobože velike Srbije ??? I dali normalno i Srbima u Hrvatskoj treba vratiti Republiku Srpsku Krajinu jer je Hrvatska nad njima izvršila genocid 1914, 1941 i 1991 godine .

  6. Srbi u Hrvatskoj i Krajini žive bez vode , ceste i struje u 21 veku. U bivšoj Republici Srpskoj Krajini u kojoj je rođen svjetski naučnik Srbin sin pravoslavnog paroha, Nikola Tesla koji je struju podario čitavom svetu a zlikovci je zabraniše za njegov narod u Hrvatskoj.

  7. Srbija hrvatska kolonija u svakom pogledu od izvoza hrvatskog smeća od robe koje se nigdje ne može prodati , do upravljanja srbijom pomoću svojih ljudi u samom vrhu Srbije .
    Srbijom vladaju strane sluge žuti,Srpski narod treba da se srami celog sveta što mu sve ne rade i kako ga sramote žuti plaćenici Hrvatske koji vladaju Srbijom a narod šuti li šuti . Očito da treba jedan veliki srpski ustanak dok još ima tko da ustane . U protivnom Pruda je pokorno vraćen hrvatskoj uz naklon Tadića do zemlje i izvinjenje poglavnici Kosor .A Srbi će se i nadalje izručivati Hrvatskoj od strane vazala iz Srbije . Nadalje žuti nesrbi , Tadić , Čanak, babetine , Biserko , Kandićka , Pešićka , Šutanovac i ostali strani plaćenici raskomadati će Srbiju na opštine a ne samo regione .Poklonit će Vojvodstvo Srpsko , Rašku oblast ,prodati Republiku Srpsku kao što su i Krajinu . Prodali su Miloševića , istina imao je mana ali poslije njega sve više nezaposlenih i gladnih . Srbiju se gazi tko god hoće , Srbija se ne brani ona je u blatu na kolenima . Snaga je na izdisaju ako se pod hitno ne desi opštesrpski ustanak i ne potrpa ova žuta bagra na doživotne robije Srbija će nestati s karte sveta . Nova vlast ili sadašnja opozicija mora Srbiju i Srpsku pod hitno čvrsto vezati za Rusiju i tražiti njihovu zaštitu . Inače će Nemačko -Vatikansko -Amerčko -NATO-vska osovina uništiti u potpunosti Srbiju koja je u prvom i drugom svetskom ratu bila na strani pobednika , za razliku od Hrvatske koja sada nama upravlja u oba rata bila je na strani fašizma i gubitnika ali uz pomoć Vatikana…………………..

  8. Hrvatski igrač i sluga Tadić sa svojim izdajnicima Kandićka , Čanak , Pešićka, Biserko, Čeda prašak , Dačić itd . Izašli su javno sa novim izdajničkim planom Kosovo naše srce Srbije ovi izdajnici poklanjaju Velikoj Albaniji a srpski narod miran i bleji kao ovce pred klanje . Nije im dosta pljuvanja po srpskom narodu čak niti to što su Mladića izručili Hagu kao vreću krumpira sramota narod i dalje pospano spava , dali će se probudti ikad ili možda ali prekasno .

  9. OLUJA ZLOČIN NAD ZLOČINIMA
    Haški sud i presuda hrvatskim zločincima generalima Gotovini i Markaču . Srbi su u Hrvatskoj bili konstitutivni narod isto kao i Hrvati i da nije bilo Srba koji su u Hrvatskoj krenuli u partizane i digli ustanak , Hrvatska bi na kraju rata bila ono što je i trebala biti fašistička država gubitnik II svjetskog rata . Hrvati ti pokatoličeni Srbi najveći su neprijetelji Srba pravoslavaca . Potkopavali su prvu zajedničku državu kraljevinu SHS , potkopavali su i drugu zajedničku državu Jugoslaviju i razrušili uz pomoć stranaca . Pri tome su počinili najveći genocid u 20 veku proterivanjem oko 280 000 Srba i oko 200 000 Jugoslovena od kojih je 95 % bilo Srba .Samim tim su pokazali zapanjujuće naivnim da ne kažem gore Srbima da s njima nema života i da nikad više s njima ne smemo ući u zajednicu jer bi to bio kraj Srbije .To je narod pun mržnje koju šire putem škola, katoličke crkve , medija , svim sredstvima i bez prekida . Konačno da je Hag rekao tek pola istine zločinački potvat . Drugi dio istine je GENOCID nad srpskim narodom Krajine . Krajina nije od jučer nju su Srbi natopili krvlju za vreme AustroUgarske a i kasnije u I i II svetskom ratu i sada ovom zadnjem. Moram reći da je Krajina za vreme Austrougarske bila izuzeta iz vlast Hrvatske i odgovarala je jedino Hasburškoj monarhiji . Ako su već Hrvati imali pravo rušiti Jugoslaviju i odeliti se od nje onda su i Srbi kao konstitutivni narod imali pravo proglasiti na prostorima Republike Srpske Krajine gde su bili većina svoju državu isto kao i Hrvati . Dok oni to osporavaju i Srbe su proglasili manjinom u isto vreme to se njima sprema u Bosni . E sad oni tu dreče kao mačak kad ga dete povlači za rep . Oni tu brane svoju konstitutivnost koju su Srbima u Hrvatskoj bezobrazno oduzeli .Da nebi bilo novi ratova kroz neko vreme Evropa se uz pomoć Rusije i Srbije treba založiti za vraćanje u život Republike Srpske Krajine u njenim granicama kad je nastala na odprilike 35 % teritorije socijalisičke Republike Hrvatske . Normalno s izlazom na more kod Zadra ili Šibenika . Jer za to more ginuli su svi narodi Jugoslavije da bi ga Broz velikodušno poklonio svojim Hrvatima baš kao i Baranju koju je oteo Srbiji . Međimurje koje je oteo Mađarskoj, Istru i Dalmaciju s otocima koju je oteo Talijanima itd. Za sve te krajeve ginuli su i Srbi a za nagradu je nad njima počinjen genocid i protjerivanje . Znači Republika Srpska Krajina mora postati država kao garant mira na ovim prostorima . Inače će nemir biti uvek prisutan jer kako kažu Hrvati ako treba čekati i 900 godina Srbi se neće odreći Krajine.

  10. Pozdrav moderatorima pošto slovite za srpski sajt koji iznosi istinu molim Vas objavite ove postove koji su samo sitan djelić istine zrno pijeska u pustinji .

  11. Dejan Medaković je u svojim dnevničkim sećanjima opisao u Efemerisu lične kontakte sa “blaženim” u koga su do objavljivanja poslanice imali poverenja, čak su mislili u svojoj dobroti da je utonuo u molitve.
    U poslanici (koja se u celosti nalazi u ” Efemerisu II” ) je “blaženi” jasno podstako genocid, a krvnike opravdao rečima da svako ima božansko pravo da voli svoju državu, narod i veru.
    Nije ni čudo što su potom sveštenici i časne sestre posle toga lično klali pravoslavne (decu posebno), a o tome da su svaki dan delili oprosti krvnicima i da ne pričam.
    E sad papa koji je poreklom lužički srbin se obrušava na pravoslavne. Katolički kler je pokupovao gotvo celu prehrambenu i građevinsku industriju, sada kupuju zemnju i imaju većinu u vladi. Šta je sledeće, da na konkurs za posao nosimo krštenicu katoličke crkve?

  12. a kad ces ti da se izvines?

  13. Љубомор

    Трагедија Срба неће престати све док не схватило подвале и цинизам западних “пријатеља”, што га сада више него икад садистички чине.
    Када ћемо призвати се памети и схватити на који наћин запад влада у Србији и Србима?
    Броз неби могао Србима нанети онолико зла да он није имао своје екзекуторе међу Србима. Понижење Срба и пропадање Србије Броз је спроводио помоћу Пере Стамболића и Драже Марковића. Имао их је у шакама, Перу због морала (види Пети комгрес КПЈ), а Дражу шбог шуровања са четницима сво време рата – (играо на две карте).
    По истом принципу (Брозова шема) сада влада Борис Тадић. Тадићев Пера и Дража је властољубиви Ивица Дачић, јер очигледно зарад власти “поклања” Космет шиптарима што је Тадић тајно већ учинио

  14. Osudjujem zlocine i necovjestvo bilo koje vrste a vidite kako papa odnosno vatikan stiti svoju pastvu iako svi znaju ko je bio alojz.A sta radimo mi Srbi?

  15. Поклоњењем Степинцу је показао да подржава његову зликовачку улогу у геноциду над Србима у НДХ, улогу католичке цркве уопште, као и да подржава методе и геноцид НДХ извршен над Србима, што га изједначава са његовим монструозним претходником Пијем.Ово профашистичко понашање шефа ватиканске државе и псеудохришћанске секте, подржавање геноцида, захтева кривично гоњење.Наравно, пошто Пије, Менгеле,Павелић,Никсон, Тачер,Туђман, Блер, Клинтон, Кларк,…и још гомила злочинаца великог калибра није кажњено од стране ”западних демократија”, мораће то неко други да уради.

  16. Alojzije *blazeni*, je po nekada gresio, pa umesto crnog vina, tocio je srpsku krv, no nije on problem, problem su IZBORI u Srbiji…smena, promena vlasti i politike prema i sa *dragim susjedima*. Od tracaranja, ogovaranja, pa i mrznje nema koristi, a od izbora moguca je korist !!!

  17. Poklonjenje,razna poklonjenja,negovanjem *tradicija*, sporazuma Cvetkovic i Macek, potom Milana Stojadinovica i Ante Pavelica,sasvim je sigurno da Srpski narod, smanjuje zivotni prostor, pretrpava Srbiju,zivotni prostor u njoj,a, nemoj mo se stalno praviti ludi, postoje nesuglasice sa domicilnim stanovnistvom.Ocigledno, u Srbiji postoji *neka vlada u senci*, koja bastini te dogovore sa ustasama i zapadom, rusi sisteme u YU, Srbiji, i polako guta Srbe i Srbiju, prema tome, papa ne samo da ce posetiti neki Nis, preselice sa tamo,a, nas huskati dalje da bi katolici *preplavili istok*..!!! Veoma je vazan zestok stav prema povampirenju i povredjivanju RS i RSK !Jer,ako pratite, vas list, nas list PECAT, lako je doci do zakljucka..*teska je ruska batina*, mnogi su *probali pa se usrali*.

  18. Napisano pre 70-ak godina

    Jovan Ducic

    SINU TISUCLJETNE KULTURE

    Ti ne znade mreti kraj slomljenog maca,
    Na poljima rodnim, braneci ih casno
    Kitio si cvecem svakog osvajaca,
    Pevajuc’ mu himne, bestidno i glasno.

    Slobodu si vecno, zakržljala raso,
    Cek’o da donesu tudi bajoneti,
    Po gorama svojim tuda stada pas’o,
    Jer dostojno ne znaš za Slobodu mreti.

    Pokaži mi redom Viteze tvog roda,
    Što balcakom s ruku slomiše ti lance,
    Gde je Karadorde tvojega naroda,
    Pokaži mi tvoje termopilske klance.

    S tudinskom si kamom puzio po blatu,
    S krvološtvom zvera, pogane hijene,
    Da bi mucki udar s ledja dao Bratu,
    I ubio porod u utrobi žene.

    Još bezbrojna groblja zatravio nisi,
    A krvavu kamu u nedrima skrivaš,
    Sa vešala starih novi konop visi,
    U sumraku uma novog gazdu snivaš.

    Branio si zemlju od nejaci naše,
    Iz kolevke pio krv nevine dece,
    Pod znamenje srama uz ime ustaše,
    Stavio si Hrista, Slobodu i Svece.

    U bezumlju gledaš ko ce nove kame,
    Oštrije i ljuce opet da ti skuje,
    Ciju li ceš pušku obesit’ o rame,
    Ko najbolje ume da ti komanduje.

    После овога сваки коментар је излишан

  19. Мангупаријо и властело Србије, Владо и Скупштино!
    Определили сте се за алтернативу, само једну једину. Избор слаб.
    Нема више кандидата.
    Ајде да разумемо, ту смо где смо, на Балкану, у Европи.
    Зато, властодршци, победници над народом!
    Направите списак добара које нуди Европска Унија.
    Почните од 1 – па даље.
    На прво место ставите државу Србију.
    Нема. Значи редни бр. 1 прескачемо.
    2.
    Шта под два јадна нам мајка. Нацију, веру, традицију.
    Нема.
    прескачемо 2.
    3.
    Шта сад. Нуди безбедност, одбрану, привреду.
    Нема. Куку леле. нНема ни под 3.
    Идемо на 4.
    Послушност, ропство, издају националних интереса.
    Има 4. Значи близу смо оног шта нам нуди. То је под одлично 5.
    Значи 5.
    Нуде НАТО, распарчавање Србије, унитарну Босну, крај Републике српске.
    Нуди Тадића, Хомена, Чеду, Кандићку, Наташу, све под 5. Све одлично.
    Нуде нам губитак ово мало мозга што је остало.
    Нуде глас са новог Авалског торња.
    Нуде да све девојчице Милице скину са ноше у јаму безданку.
    Нуде нам пропаст.
    Нуде да нас нема.
    Без алтернативе. Близу смо тог њиховог циља.
    Још само мало.
    Ако овако мртво наставимо, бићемо мањина и у Београдском пашалуку.
    Наша власт овде и сада више је геноцидна него Европа.
    Европа има своје интересе. И НАТО.
    Њих да разумемо шта год да раде.
    Шта ћемо са нашим смећем?
    Има ли негде отпад који може да прими толику количину?
    Или су предодређени од спонзора да овде и данас врше “препород” православља, вере, морала, традиције, историје?

  20. Od SPC-a se i nije ocekivalo drugo. Sa svojim narodom
    pa kako nam Bog da.

  21. Normalno da će izdajnička vlast u Srbiji sve pokloniti svojim mentorima i nardbodavaocima za koje rade i Vojvodinu , i Rašku i što god se od njih bude tražilo.Srbija je hrvatska kolonija u svakom pogledu od izvoza hrvatskog smeća od robe koje se nigdje ne može prodati , do upravljanja srbijom pomoću svojih ljudi u samom vrhu Srbije .
    Srbijom vladaju strane sluge žuti,Srpski narod treba da se srami celog sveta što mu sve ne rade i kako ga sramote žuti plaćenici Hrvatske koji vladaju Srbijom a narod šuti li šuti . Očito da treba jedan veliki srpski ustanak dok još ima tko da ustane . U protivnom Pruda je pokorno vraćen hrvatskoj uz naklon Tadića do zemlje i izvinjenje poglavnici Kosor .A Srbi će se i nadalje izručivati Hrvatskoj od strane vazala iz Srbije . Nadalje žuti nesrbi , Tadić , Čanak, babetine , Biserko , Kandićka , Pešićka , Šutanovac i ostali strani plaćenici raskomadati će Srbiju na opštine a ne samo regione .Poklonit će Vojvodstvo Srpsko , Rašku oblast ,prodati Republiku Srpsku kao što su i Krajinu . Prodali su Miloševića , istina imao je mana ali poslije njega sve više nezaposlenih i gladnih . Srbiju se gazi tko god hoće , Srbija se ne brani ona je u blatu na kolenima . Snaga je na izdisaju ako se pod hitno ne desi opštesrpski ustanak i ne potrpa ova žuta bagra na doživotne robije Srbija će nestati s karte sveta . Nova vlast ili sadašnja opozicija mora Srbiju i Srpsku pod hitno čvrsto vezati za Rusiju i tražiti njihovu zaštitu . Inače će Nemačko -Vatikansko -Amerčko -NATO-vska osovina uništiti u potpunosti Srbiju koja je u prvom i drugom svetskom ratu bila na strani pobednika , za razliku od Hrvatske koja sada nama upravlja u oba rata bila je na strani fašizma i gubitnika ali uz pomoć Vatikana…………………..
    Od velike brige Tadića , Čanka , Čede praška , Kandićke i ostalih nesrba nas Srba ima sve manje u regionu . Zbog totalne nebrige vlade Srbije o Srbima u Hrvatskoj dolazi do nestajanja našeg naroda iz ove zemlje prvog suseda u kojoj smo živeli vekovima a u Srpskoj Dalmaciji , Lici , Baniji , Kordunu i pre Hrvata .Točno mladi Srbi se redom u Hrvatskoj izjašnjavaju Hrvatima i ne samo to nego i katolicima , oni koji se još malo bore kažu da ne vjeruju u Boga samo da bi zaštitili sebe i da nebi morali stati na katoličku stranu . Pritisak je strašan od državnih institucija , vrtića , škola , policije preko prijatelja i prijateljica svi vrše pritisak i mladi čovjek jednostavno pukne ili popusti i počinje se sramiti svojih roditelja svojeg imena i prezimena . Pa brže bolje u katoličku crkvu na pokrštavanje a poslije toga od istih tih bivših Srba najveće pljuvanje po svojima kako bi se dodvorili prijateljima tužno i jadno a SRBIJA ŠUTI .Srbi u Hrvatskoj i Krajini žive bez vode , ceste i struje u 21 veku. U bivšoj Republici Srpskoj Krajini u kojoj je rođen svjetski naučnik Srbin sin pravoslavnog paroha, Nikola Tesla koji je struju podario čitavom svetu a zlikovci je zabraniše za njegov narod u Hrvatskoj u 21 veku .Srbi su u Hrvatskoj bili konstitutivni narod i imali su pravo na razdruživanje i proglašenje svoje države baš kao i Hrvati , sve ostalo su laži.Hrvatska je pobjedila u ratu uz pomoć Nemačke ali najviše služeći se Gebelsovom propagandom. A to je ako više puta ponavljate laž ona u svjetu postaje istina i to im je odlično uspelo. Napravili su najgori zločin posle II svetskog rata i genocid nad Srpskim narodom , što su radili pod Pavelićem i u II svetskom ratu. Uništili su Republiku Srpsku Krajinu koja je bila proglašena voljom njezinog naroda koji je bio konstitutivni narod znači imao je pravo da se osamostali baš kao i hrvatski narod. Kod nas u srpskoj politici se o tome uredno šuti i prešućuje misleći se dodvoriti Hrvatskoj i svetu ne mi tako samo padamo još niže i od stvarne žrtve ( protjerivanje 280 000 Srba i oko 150 ooo Jugoslovena od njih oko 80 % Srbi i genocid nad onima koji su ostali zabilježio kamerama UNPROFOR ) mi šutnjom postajemo agresori.Da ne govorimo da je Baranja samo dio Vojvodine koju je Josip Tito Broz oteo od Srbije za svoje Hrvate kao i Međumurje što je oteo Mađarima a Istru i Dalmaciju Italijanima .Deo Srpskog Banata poklonio Rumunjima. Sve nade polažem u Savu Štrpca i njegovo zalaganje za Krajinu. Srpski narod nikada se ne smije pomiriti s činjenicom da Krajina ne postoji. Postojala je na oko 35 % teritorije današnje Hrvatske sve su to bili srpski etnički prostori i mi se za njih moramo boriti makar čekali 900 godina kao Hrvati svoju državu ali kad tad izboriti se moramo i na naš teritorij vratiti naše stanovništvo . Danas Hrvati vode narod od oko 4 miliona stanovnika i rađaju 46.000 beba s tendencijom prema 50.000 .Hrvata se sada rađa samo 7.000 godišnje manje nego što ih umire a Srba oko 35.000 pa dobro razmislite o posljedicama .Dok naš narod s manjinama koji je skoro duplo veći daje tek oko 68.000 od toga 56.400 beba Srba s daljnjom tendencijom pada . Tako da ako ovako nastavimo izjednačit ćemo se s brojem rođenih Hrvata . A to će biti kraj mita o najvećem narodu bivše Jugoslavije . Mesto Srba koji se ne žele rađati preuzet će vitalniji narodi Hrvati ili Albanci .Našem narodu treba velika biološka obnova i jedino tako možemo mirnim putem vratiti sve Srpske krajeve Srpskom narodu. Ali taj narod mora biološki ojačati na oko 10.000.000 srba i tada će procvijetati sada uništena Republika Srpska Krajina, Republika Srpska, Srpska Crna Gora, Kosovo , i stara Južna Srbija ( Makedonija ) Nastavimo li mi Srbi sa nerađanjem neće nam trebati niti Beogradski pašaluk , nego ćemo da živimo u Velikoj Albaniji sa glavnim gradom Beogradom. Europska unija i Amerika centar sotonizma na sve načine želi uništiti srpski narod nesmemo to dozvoliti.Ući u savez sa Rusijom jedini je garant da će srpski narod preživeti. Najbolji Srbin kojeg sada imamo je Dodik drugo su sve nesrbi, petokolonaši i vazali zapada . Srpski se narod treba pokazati zrelim , ljubavlju i potomstvom osigurati našu Republiku Srpsku , Srbiju, Vojvodinu , Srpsku Crnu Goru i staru Srbiju ( Makedonija ) kao trajnu državu Srpskog naroda.Srpski narod mora naučiti lekciju od šiftara “ čije su ovce onoga je i livada “ niskim natalitetom jedincima i sa dvoje dece gubimo teritoriju za teritorijom i to će se nastaviti. U Hrvatskoj delom zbog proterivanja ali puno većim delom zbog izumiranja izgubljen je srpski teritorij i ljudstvo. Nekada su Srbi bili 30 % hrvatske. To piše u hrvatskim novinama Gospodarski list a danas ? Samo hrpa nemoćnih bakica i dekica bez potomstva. Kosovo smo isto tako izgubili kao i Makedoniju. U Crnoj Gori Srbi prizovite se pameti i svaki par minimalno petero dece i nedajte se. Republika Srpska će kao i Kosovo i Hrvatska biti izgubljena baš zbog velike površine a premalog broja Srba. BH federacija na istoj površini godišnje ima oko 25.000 beba a Srpska od 10.000 do 11.000 i sve je jasno da bi zadržali taj teritorij moramo imati minimalno beba kao i druga polovica države. U Vojvodini isto tako Srbi treba da puno više rađaju jer samo ako brojčano ojačaju Srbija može spriječiti secesiju Srpskog Vojvodstva.Ukratko Srbija mora ekonomski ojačati a najveći dio novca izdvajati za poboljšanje nataliteta , osnovati Srpski fond koji će voditi Srpska pravoslavna crkva , tražiti da u njega uplaćuje i naša dijaspora širom sveta .Pokrenuti veliku obnovu u Srbiji se godišnje treba rađati 100 000 beba u Srpskoj minimalno 20 000 . U Hrvatskoj treba tražiti povratak na plan Z-4 od međunarodne zajednice jer inače se Srbi nikad neće moći vratiti u svoje kuće i stanove .Preko crkve treba pomagati Srbe u Krajini naročito Podunavlje , Vukovar , Ilok, Beli Manastir i Osek .A u Dalmaciji na prostoru između Zadra i Šibenika pa prema granici s Bosnom . Kao i Albanci grupirati se i odrediti centar recimo Srbi iz Dalmacije ,Senja ,Zadra , Splita itd . pomalo grupirati u Šibenik .U BH federaciji uložiti sve napore i ojačati Drvar , Grahovo , Glamoč i veliki trud uložiti da bude Srpska većina u Bosanskom Petrovcu .Isto tako ojačati Brčko sa više mladih višečlanih porodica i ne dozvoliti presecanje Srpske na dva dela . Hercegovina izumire a gradimo veliki Bogomolje to je lepo ali treba nam narod , znači još jedan bitan kraj koji treba ojačati . U Srbiji treba ojačati Suboticu , Sentu , Kanjižu itd . i Rašku oblast u užoj Srbiji .Izbjeglice treba naseljavati tamo gdje nam nedostaje stanovništva a ne u mjestima u kojima su Srbi i tako preko 85 % .Znači ako si rodoljub, Srbin, Srpkinja prihvatite se ljubavi i natalitetom pobjedimo neprijatelje Srbije i Srpskog naroda

  22. Umesto što se dičimo “uzdizanjem u visine” time što zatvaramo vrata, nije li uistinu hrišćanski gest onaj koji je upravo suprotan osuđivanju drugog i zlopamćenju. Ne vadimo li trn u oku brata svoga? Zar se time sami ne osuđujemo na to da nama ne bude oprošteno?

  23. pozajmljen komentar…?

    Dusan Ciric

    4 dans pre

    Sveti Otac Benedikt poglavar Rimokatoličke crkve, dobrodosao je u Srbiji. Naš Patrijarh Njegova Svetost Irinej, treba da preuzme odgovornost i vodeću ulogu u kreiranju saradnje Istočne i Zapadne crkve i nama Srbima je to velika čast. Istorijski proces saradnje hrišćanskih crkava treba da počne upravo u Srbiji, u Nišu, gradu u kome je rodjen Sveti car Konstantin Veliki koji je još pre 1700 godina realizovao istu ideju ujedinjenja duhovnosti Istoka i snage Zapada. Mi potomci velikog Konstantina ohrabrujemo svog patrijarha da kreira politiku naše crkve za budućnost i vrati u Srbiju duh objedinjavanja i pokaže duhovnu snagu pravoslavnog naroda na ovim prostorima.

  24. Kome da bude oprosteno…?ako mislis na Srbe zasto..? kakav *oprost*..u pitanju su pocinjeni zlocini od strane katolika, sirom sveta…mora da se *suoce sa prosloscu*, da budu kaznjeni, anatemisani, na zemlji..!!! a za *gore* u visinama, ne ocekujem.

  25. uzdizanje suknje je *u trendu*, a ostalo po *bozjoj volji*…?
    ………………………………………………………
    http://www.pressonline.rs/upload/boxImageData/2011/5/17/142466/ZORIC.TUMB.jpg

    Da li drŽavni sluŽbenik sme ovako da se ponaŠa?
    Zorić bruka državu

    To-ma-le, To-ma-li – Na zabavi u Beogradu pevačica Ana Nikolić zadigla suknju i pokazivala svoje atribute i adute portparolu Republičkog javnog tužilaštva Tomi Zoriću. Analitičari kažu da svi ljudi koji su izabrani ili postavljeni na neke javne dužnosti moraju da vode računa da ne naruše kredibilitet funkcije koju obavljaju

  26. Murat Kovačević

    Ma koji Kralj Stijepan i Kraljica Katarina Hrvati , velikohrvatske laži pa pola Hrvatske su pokatoličeni Srbi Kaptol ima sve podatke o tome . No to se krije kao zmija noge a tek Hercegovci čisti Srbi koji govore najčišćim srpskim jezikom samo su pokršteni u katoličku vjeru . Baš kao i mi koji smo primili Islam poštujemo tu vjeru ali svi znademo da su nam preci Srbi . Eto recimo mi Kovačevići , u Srbiji Srbi u Hrvatskoj Srbi manji dio pokatoličen a mi u Bosni muslimani a u Turskoj niti jednog Kovačevića ? I što smo sad izmišljena nacija Bošnjaci ne nikako nego Srbi koji smo primili Islam mada se poneki kao Nemanja Kusturica vraćaju srpskom narodu i vjeri .

  27. Ko god je u stanju da se pita šta ima njemu da bude oprošteno i ne bude prestao da gleda u drugoga, tome teško da će ikada išta biti jasno. Svakome je dato da samog sebe ispravlja. Svako ko misli da je dovoljno čist da može da se opominje tuđih grehova, izjednačuje se sa Jedinim bezgrešnim, a to nije dobro. Najzad, i Isus je sedeo za trpezom za carinicima i grešnicima! Kuda će nas odvesti ovakva retorika koja ne poznaje meru rasta Hristovog? Šta nam je draže? Da budemo farisej ili carinik (Lk 18, 10-13). I dokle će se srpski narod podlegati ovakvim manipulacijama u liku kerbera istorijskog pamćenja koji mu ne da da izađe iz svoje kukavne hermetičnosti?

  28. @mircuz: Nisam nigde mogla da pronadjem da je Papa Benedict
    poreklom Luzicki Srbin. Po Wikipedia podacima samo to da je rodjen u Bavarskoj. Nista o ranom poreklu porodice. Gde ste to nasli? Jos cu pogledati pod ‘poznati Luzicki Srbi, itd.’ Hvala na potsecanju na D. Medakovic ‘Efemeris’ u vezi ‘blazenog’.

  29. Dmitra Palikuća
    16/06/2011 u 10:27 – У праву си, али у Светом Писму каже и :”Не бацај бисере пред свиње”.

  30. Михаил

    Кириллицей можно понять сербскую речь, а латинским шрифтом не читается. Светом Писму – Святое Писание. Очень сердцу радостно видеть общие корни слов и славянства, как живая вода. Мы очень любим Сербию.

  31. U crvenom plastu satana vlada,
    sjedi na tronu glavnoga grada.
    Poslusne kraljeve postavlja,skida,
    a rulja ga sljedi kao bez vida.

    Crvene papuce bez stda nosi,
    logorske oci iz korpe prosi.
    Iskezen klanja se Petrovim lancima,
    koljace zove svojim prvacima

  32. Krst nikada nije ni bio simbol hrišćanskog učenja, već simbol ratnih osvajača krstaša i simbol trijumfa lihvara. Prvi papa je bio imperator Konstantin po zanimanju -vojskovođa, koji se preobukao u “jagnjeću” mirotvoračku odoru. Današnji “mirotvorci” u punoj ratnoj opremi, koji se iskrcavaju gde god ima nafte, zlata i drugih mineralnih nalazišta su pokazatelj da ova čarololija drevnih magova i dalje funkcioniše. Njihov znak više nije krst već plavi šlem na kome piše – mirovna misija UN. Oni su uglavnom javna i vidljiva logistika za razne specijalne snage i privatne plaćenike koji operišu prikriveno i ubitačno. Rimokatolička i pravoslavna crkva su tako odvno sestrinske crkve – u laži. Dvoglava zmija može biti samo simbol dvoličnosti i ljigavosti, a ne Hristovog učenja.

  33. Italija otvorila arhivu iz drugog svetskog rata i sve sto su nas ucili u skolama iz istorije treba da zaboravimo.
    SRBI PROBUDI TE SE DOK JOS IMS VREMENA!!!!

  34. Aaaa…papa mora sa svim njegovim koljacima sa “srbosecima”, zivim ili mrtvima da odgovara u Hagu za zlocine i GENOCID pocinjen nad Srbima pa tek onda (A MOZDA NI TAD) bi smo razmislili u zavisnosti od iskrenosti pokajanja…o daljnjem…

  35. Rimo katolicka crkva vekovima tezi i radi na tome da pravoslavnu crkvu podredi sebi i papi. Papa cini sve da opravda zlodela ustasa u hrvatskoj iako je on upravo taj koji ih je blagoslovio da uniste srbe. Ni to mu nije bilo dovoljno pa je Stepinca proglasio za sveca a ja se pitam: Ima li živog stvora koji bi poverovao da je Alojzije Stepinac branio Srbe, Cigane, Jevreje i patio sa žrtvama? Ima li živog srbina koji ne bi još znao da je uz blagoslov Rima, milion Srba primilo katoličku veru i preobratilo se u Hrvate? Ima li živog srbina koji ne bi poverovao da je Zagreb glavno mesto pokatoličenog srpstva? Ima li neko ko ne bi znao, da je na razavalini uma istog tog “zabrinutog” Alojzija Stepinca stvoren Jasenovac, najveći grad mrtvih Srba, Cigana i Jevreja na svetu? Kome u tom slučaju, osim Sinodu SPC, treba taj Papa u Srbiji i Nisu.

  36. @ Patriota, tako je sve si u pravu. Papi zabraniti da dodje u Srbiju Nis.Ko ga voli neka ide u Rim i ljubi mu skute.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *