Deset godina od sramnog izručenja Miloševića

Piše Uglješa Mrdić

Veleizdajničkim činom evroatlantskih poslušnika koji tabanaju „puteve bez alternative“, Slobodan Milošević, prvi i dugogodišnji demokratskim putem biran predsednik Srbije i SRJ, postao je na Vidovdan 2001. godine zatvorenik imperijalizma „novog svetskog poretka“, odnosno njegove kvazipravne tvorevine – tzv. „Haškog tribunala“, kojim upravljaju SAD, NATO i EU

Vreme je potvrdilo ispravnost politike nekadašnjeg predsednika Srbije i Savezne Republike Jugoslavije Slobodana Miloševića. „Pečat“ od prvog broja, od 22. februara 2008. godine, to potvrđuje. To se potvrđuje i posle deset godina od sramnog izručenja predsednika Slobodana Miloševića Haškom tribunalu, 28. juna 2001. godine, na jedan od najvažnijih srpskih praznika – Vidovdan, 612 godina od Kosovskog boja. Na Vidovdan 1389. godine Turci otkinuše glavu knezu Lazaru, a 612 godina kasnije DOS-ova prozapadna vlast je isporučila Haškom kazamatu glavu dugogodišnjeg predsednika naše države Slobodana Miloševića, koji je osnivač i prvi predsednik Socijalističke partije Srbije (1990-2006). Koliku su Turci naneli štetu srpskom narodu govori se vekovima, a koliku štetu su Srbiji, Republici Srpskoj, Republici Srpskoj Krajini naneli NATO sa svojim satelitima u različitim oblicima DOS-ove vlasti govori se i tek će se govoriti. Tek će doći vreme kada će imena DOS-ovih glavešina koji su prvu godinu svoju sramne vladavine započeli hapšenjem, kidnapovanjem, pa protivustavnim izručenjem Haškom tribunalu predsednika Miloševića, biti upisana u sraman deo srpske istorije. Svi lideri tadašnjeg DOS-a, osim tadašnjeg predsednika SRJ dr Vojislava Koštunice, složili su se sa isporukom Miloševića Hagu. O tome danas piše retko ko, zbog medijskog mraka, a govori svako slobodno misleći građanin Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.

TAJNO IZRUČENJE
Na Vidovdan pre deset godina Slobodan Milošević odlukom Vlade Srbije (od 23 člana glasao 21 – nisu glasali članovi Vlade iz redova DSS-a, tadašnji potpredsednik Vlade Aleksandar Pravdić i ministar zdravlja Obren Joksimović) kidnapovan je iz beogradskog Centralnog zatvora i prebačen u ćeliju Haškog tribunala u Ševeningenu.
Sramno izručenje Miloševića Haškom tribunalu izazvalo je različita reagovanja. Jedna od posledica bila je ostavka saveznog premijera Zorana Žižića, a tadašnji predsednik SRJ Vojislav Koštunica o transferu je saznao putem elektronskih medija.
Za razliku od transfera, koji je obavljen tajno helikopterom do Tuzle, a potom u Hag, hapšenje koje je počelo poslednjeg dana marta 2001. godine obavljeno je javno u koordinaciji tadašnjeg premijera Srbije Zorana Đinđića, šefa poslaničke grupe DOS Čedomira Jovanovića i ministra policije Dušana Mihajlovića.
Istinski borci za slobodu i pravdu nisu zaboravili sve ono što je Slobodan Milošević učinio za srpske zemlje i srpski narod. Na desetogodišnjicu sramnog izručenja haškim dželatima najviše pored Miloševićeve porodice, prijatelja i saboraca, u ratu kada su se branili država i njeni građani, i miru, podsećaju „Pečat“ i Udruženje „Sloboda“.
Na Vidovdan organizovan je i skup povodom sramnog izručenja Miloševića haškom minotauru. Na skupu u beogradskom Centru „Sava“ je poručeno da je 28. juna 2001. godine pučistički petooktobarski DOS-ov režim na čelu sa Zoranom Đinđićem i njegovim saradnicima izvršio najveći čin nacionalne izdaje Srbije u 21. veku.
„Na Vidovdan 2001. godine organizovali su kidnapovanje i gnusnim ćutanjem pred Srbijom omogućili sprovođenje predsednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića u tzv. ‘Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju’. Veleizdajničkim činom evroatlantskih poslušnika koji tabanaju ‘puteve bez alternative’, Slobodan Milošević, prvi i dugogodišnji demokratskim putem biran predsednik Republike Srbije i SRJ, postao je zatvorenik imperijalizma ‘novog svetskog poretka’, odnosno njegove kvazipravne tvorevine – tzv. ‘Haškog tribunala’, kojim upravljaju SAD, NATO i Evropska unija. Takozvani ‘Haški tribunal’ činio je ono što su od njega očekivali protagonisti nasilja neofašističkog imperijalizma. Sudili su predsedniku Miloševiću, prvom reformatoru socijalističkog društvenog uređenja u Evropi; predsedniku Srbije, koji je ustavnim reformama ujedinio Srbiju i borio se za opstanak Jugoslavije, kao zemlje ravnopravnih i slobodnih građana. Sudili su kreatoru, potpisniku i garantu Dejtonskog sporazuma, heroju odbrane SRJ od nelegalne, bestijalne agresije zemalja NATO-a 1999. godine. Sudili su državniku koji je Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, za sadašnjost i budućnost sačuvao teritorijalni suverenitet i integritet Srbije. Sudili i nisu mogli da presude. Ubistvom predsednika Slobodana Miloševića u haškom kazamatu 11. marta 2006. godine, sile imperijalizma novog svetskog poretka izvršile su zločin. Argumente i dokumente istine o borbi za Jugoslaviju, za slobodu, dostojanstvo, prosperitet i opstanak srpskog naroda, nisu mogli drugačije da savladaju i ućutkaju do ubistvom.

PROGLAS UDRUŽENJA „SLOBODA“
Zbog toga, na dan 28. juna 2011. godine, Udruženje građana „Sloboda“ javnosti Srbije i zemljama prijateljima našeg naroda i naše zemlje izdaje „Proglas“ u kojem se zahteva:
1. Da nadležno Tužilaštvo pokrene istragu i utvrdi ko je, kada i po kojem pravnom osnovu doneo odluku o predaji Slobodana Miloševića tzv. „Haškom tribunalu“, imajući u vidu prethodno donetu odluku Saveznog Ustavnog suda o neustavnosti Uredbe o saradnji sa tim tzv. „Tribunalom“, odnosno imajući u vidu i činjenicu da ni do dan danas nije pronađeno sudsko rešenje o predaji Slobodana Miloševića tzv. „Tribunalu“.
2. Na osnovu tako utvrđenih činjenica, zahtevamo od Tužilaštva da ispita krivičnu odgovornost svih onih pojedinaca koji su učestvovali u ovom procesu.
3. Da se smesta obustavi bezumni i bestijalni politički progon porodice Slobodana Miloševića, da se ukinu poternice i prekinu montirani sudski procesi.
4. Da se porodici predsednika Slobodana Miloševića odmah omogući siguran, bezbedan povratak u Srbiju, kao i sloboda kretanja po našoj zemlji.
Istaknuto je da čak ni pojedinačnim članstvom u Evropskoj uniji, separatne male balkanske države ostaće najsiromašniji, najeksploatisaniji i najnebezbedniji deo Evrope nemoćan među velikim silama i privredama sa kontinenta – lišen podsticajne jugoslovenske ideje i njene stvarnosti. I to je razlog što su SAD i NATO ubile Jugoslaviju i njenog lidera Slobodana Miloševića.
Danas posle deset godina proglašena je nelegalna jednostrana nezavisnost Kosova i Metohije. Srbi su isterani sa svojih vekovnih ognjišta sa skoro celog Kosmeta, Like, Banije, Korduna, Dalmacije, Slavonije, delova Bosne i Hercegovine.
Predviđanja Slobodana Miloševića iz njegovog poslednjeg govora pre napuštanja predsedničke funkcije, koji je „Pečat“ objavio, zvuče jasnije. Srbi su izgubili možda najboljeg predsednika u svojoj istoriji, a Slobodan Milošević polažući svoj život za dostojanstvenu Srbiju i srpski narod otišao u legendu.
Tekst završavamo rečima našeg čuvenog, nedavno preminulog književnika Brane Crnčevića:
„Nije on izdao mene i tebe, nas, mi smo izdali i proneverili njega. On je sve svoje greške, i grehe, poništio u Hagu javljajući nam, onako utamničen, ko smo, šta smo i kakvi smo, i šta će nam se dogoditi budemo li pristali na sve. On je u Hagu dokazao da smo bolji nego što jesmo, i nevini. A nama je ponuđeno samo da dokazujemo njegovu i svoju krivicu pred sve nerazumnijim svetom“.

6 коментара

 1. Jednoga dana,pred lice pravde, bice sigurno izvedeni oni,koji su kidnapovali Slobodana Milosevica iz zatvora, otevsi ga od suvereniteta Srbije,pravosudje i garancije da je bezbedan,sudice se *paradrzavnicima*..onima, *sto su uprljali ruke cisteci srbiju*, i ubacujuci *strano djubre u srbiju*…!

  http://europskaunija.yolasite.com/resources/Bilderbergeri2.jpg.opt857x642o0,0s857x642.jpg

 2. * isto to, samo druga imena*..
  ……………………………………………………………………………………………………………….
  Sin Moamera Gadafija, Seif el Islam Gadafi, za kojim je izdat međunarodni nalog za hapšenje, izjavio je danas da ni on, ni njegov otac nisu naredili ubijanje demonstranata, za šta ih optužuje tužilaštvo Međunarodnog krivicnog suda
  Seif Gadafi je za ruski kanal RT izjavio da su demonstranti poginuli kada su pokušali da uđu u vojne objekte i da je obezbeđenje moralo da puca na njih da bi sebe zaštitilo, prenela je agencija AP.
  Gadafijev sin optužio je zapadne sile da intervenišu u Libiji radi nafte i drugih sirovina, ističući da je njihov cilj “kontrola Libije”.
  Međunarodni krivični sud izdao je u ponedeljak nalog za hapšenje libijskog lidera Moamera Gadafija, njegovog sina Seifa el Islama i šefa libijske obaveštajne službe Abdulaha el Senusija po optužbama za zločine protiv čovečnosti.

 3. Legendarni državnik, Slobodan Milošević . Sramno su ga isporučili na sveti dan Vidovdan, mislili su da su ga uništili, ne znajući da je do tada ali naročito od tog sramnog trenutka ,postao legenda za sva vremena!

  Tadašnji izvršioci izdaje ali i ove današnje marionete su obični gutači žaba. Njima je istorijsko mesto žabokrečina.

 4. Ljudi,mi moramo da nabavimo interkontinentalne balisticle projektile sa nukelarnim bojevim glavama i da ih uperimo na Rim London & Pariz podhitno – inace ce nam se pleme zatrti .
  Nisam razumeo sta se desava u toj SFRJ jer bejah dete;onda odoh u rat pa se vrnuh u SRJ a sada – sada predlazem da nekako nabavimo jedini adut koji ima smisla , nuklearke. Pa,ako ima ko nek’sredjuje,nek resava stvar!

 5. KRALJEVO – Predsednica Narodne skupštine i potpredsednica Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić-Dejanović rekla je danas u Kraljevu da bi socijalisti voleli da posle izbora budu u koaliciji sa Demokratskom strankom, ali da to zavisi od izbornih rezultata.

  “Da li bismo voleli da posle izbora budemo sa demokratama? Da, jer smo počeli značajne projekte od kojih će se neki realizovati tek 2012. i 2013. godine. Da li sa sigurnošću DS i SPS mogu da tvrde da jedni bez drugih ne mogu? Naravno, ne”, rekla je Đukić-Dejanović novinarima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *