Srbija sama sebi uvodi vize, a u inat Sloveniji

Piše Pavle Ćosić

Beograd, 23. maja 2011, Izvor Be92 – Danas je ministar unutrašnjih poslova, potpredsednik Vlade Srbije, predsednik SPS-a, predsednik Vanrednog teniskog saveza Srbije, potpredsednik Komiteta za izradu plana o izvodljivosti, direktor i član Odbora za istraživanje ruda i gubljenje vremena Ivica Dačić, na konferenciji za novinare obznanio da će se Srbija izboriti i ostati u bezviznom režimu sa zemljama Šengena tako što će sama sebi uvesti vize.

Za „unutrašnje“ vize za izlazak iz zemlje biće potrebno 20.000 evra za nedelju dana odsustva iz Srbije, dokaz o smeštaju sa fotografijom kreveta u kojem će lice spavati, dve povratne karte po osobi, četiri osiguranja, dva kilograma prasećeg pečenja, litar domaće rakije i još oko kilogram raznih dokumenata ne računajući porez od oko 15.000 dinara.

„Ove mere će sasvim sigurno zaustaviti proces ponovnog uvođenja viza Srbiji zbog lažnih azilanata, što nikako ne želimo jer to je jedan od najvećih, ako ne i jedini uspeh sadašnje Vlade“, istakao je Dačić. Ipak, da ne bi izgledalo da Srbija na ovaj način suviše podilazi Evropskoj uniji, Dačić je najavio uvođenje viza građanima Slovenije već od narednog „Egzita“. Tako će Slovenci ubuduće morati na ulazu u Srbiju da vade vizu po ceni od 35 dinara. „Ukoliko odbiju to da učine, biće vraćeni s granice“, bio je energičan Dačić.

2 коментара

  1. Rece tadija bilo pa proslo, dok se ljubi sa josipovicem i otvara Kvarnersku rivijeru, stvarno ucari nesto za njegovi=u zenu i cerke, a za Srbiju-jad i cemer, da nas vode kvislinzi a da smo tako pokorni.

    Otupila Srpska ostrica-cast , vera, dostojanstvo zamenilo se komforom.

    Ispiranje mozga, donosi vise para nego ipiranje zlata.

  2. Stto trebaju Srbiji vize ????????????

    Tamo u Eustasiju samo putuju clanovi NVO, trenutni politicari na vlasti, nesto privatizatora, tajkuna, poneka turbo cajka,ali niko drugi nece namapara za lokalni autobus, a kamoli za malo dalje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *