Poligon „humanitarnog“ neokolonijalizma

Piše Dragan Milosavljević

Jedno uho u Briselu prihvata bespogovorne diktate EU, drugo iz Istambula osluškuje želje „atlantskog islama“. Još da politika na „četiri stuba“ javnosti okači magareći rep i proda joj preko svoje pi-ar diplomatije priču da ponizno uzmicanje vlasti pred „preoblikovanjem“ Srbije u koloniju zaista nema alternativu

Posle sabotaže svih ključnih postulata održivo suverene Srbije, petooktobarska elita dotakla je samo dno. Nagonjena od Brisela i Vašingtona, a podsticana sa Bosfora, kroz   forsiranje zadate „regionalizacije“ širom otvara Pandorinu kutiju novih secesija.
Kako se predočava javnosti nudi podelu Kosova, a neoosmanlije proglašava za  ključnog  balkanskog partnera. Istovremeno, Šumadiju povezuje sa fantomskim pristupnim  fondovima. To je ona priča o hiljadu evra po glavi. Gratis.
Navodno će nas Turci pogurati u Evropu. Biće da je obratno. Poznavaoci najnovijih  neoimperijalnih ambicija Turske, ali i istorijske težnje moćnog partnera NATO, Vatikana, za prekoračenje Drine („predziđe kršćanstva“) upozoravaju na goleme rizike strategije ovog najnovijeg balkanskog ruleta „žutokratije“.
Jer ta ista Turska, jedan od ključnih NATO saveznika SAD, odabrana je već od Zukorlića  i okruženja „obuzetog separatizmom “ (ranije od Bakira Izetbegovića) za „zaštitnika  Bošnjaka “. Da ih, pogađate, štiti baš od  Srba. U Raškoj, ali i u BiH, gde im muslimanska većina natura centralnu vlast (suprotno Dejtonu).
Ali, i da ih  „brani od velikosrpskih“ambicija Beograda, bogme. Valja ovom prilikom  podsetiti na reči militantnog verskog poglavara u Sarajevu Mustafe Cerića. „Nemojte se stideti da kažete da ste Turci“, savetuje preko svih minareta svojim Bošnjacima.
I gle belaja za običnu ljudsku pamet . „Zaštitnik“ ove strane u istorijskom sporu oko balkanskih prostora, na osnovu poziva iz Beograda sa kojim ima (sic) „zajedničke interese na Balkanu“,  prezentira se kao mirotvorac bez premca. Kako bar tvrde NVO i NATO provladini analitičari, uspešniji i okretniji od mnogohvaljene EU.
Valjalo bi samo da objasne kako će nas to Turci uvesti u Evropu u kojoj su glatko dobili šut kartu još pre više od decenije, a aktivno su krajem prošlog veka pomagali secesiju Bosne i Kosova. I halakali njihovu državnost na svim međunarodnim forumima.
Znači, krađa „zaštitnika“ ovdašnjih islamista (ne retko vehabista) koji uveliko tabaju  „zelenu transverzalu“ od Sarajeva do Pazara, Prištine, preko Crne Gore i Makedonije, to je ta genijalna dosetka politike koja pokazuje domišljatost na nivou aforizma. Jer i dno,  kada ga dotakne zvanični Beograd, očigledno ima rupu. I to taman po meri gabarita ovih gusara u politici, okupljenih u tranzicionom pohodu na Srbiju, pod lažnom zastavom demokratije i slobodnog tržišta.
A politički krater pod njihovim nogama i pre nego što su krenuli putem „Deklaracije iz Istambula“ već je krcat smrtonosnim „otpadima“. Od laži do farisejstva, od izdaje do brutalne korupcije. Sada i nametnutog plana da po modelu propale dve Jugoslavije od Srbije po istom „šnitu“ „bratstva i jedinstva“ prave i treću. Iz koje će, pod nadzorom Brisela i NATO-a i pridruženog Istambula, legalno, uz međunarodnu podršku, sličnu onoj već primenjenoj na Balkanu, pa redom u Aziji i Africi, izaći svi koji sada sebe oglašavaju kao „evroregijske mostove“. Jednom ćuprijom gazduje vojvođanski, a drugom sandžački autonomaš. Aferim.
Preporučićemo zato iz štiva CIE, isključivo zbog dobronamerne poruke aktuelnim političarima koji su ovih dana u paničnoj potrazi za novom kombinacijom odlaganja debakla (rupa na čekanju), da se upravo iz dnevnika tajni Lenglija, objavljenog na internetu prošle godine, kao nekakvog probnog balona za Vikiliks, može naslutiti i sudbina svih izvršilaca američke imperijalne volje. Primera ima bezbroj, od Latinske Amerike, preko Afrike, sve do ovih prostora.
Ponuđene analize CIE o operativnoj upotrebi titoizma, nesvrstanosti, samoupravljanja, prvi su pravi putokazi koji upućuju širu javnost na saznanja o skrivenoj svrsi „događanja naroda“, o četničkim bradama maskiranih  komunjara, o duplom dnu i NVO demokrata, ali i dela navodno patriotske inteligencije.

Više u štampanom izdanju Pečata займы без отказа займ с открытыми просрочкамиполучить займ онлайнзайм экспресс адреса займ на карту без отказа и проверкизайм онлайн с открытыми просрочкамикредит займ на карту

4 коментара

  1. E gde je sada Crni Djordje…

  2. Najveće zlo po Srbiju nije ni EU , ni uticaj Turske , niti njen prodor ,prema Evropi, preko Srbije, nego, ova, peto-oktobarska ,žuto-plava vlast.Kada se nje oslobodimo, a, na čelo Srbije, jednom za sva vremena, sjedne ,SRBIN, tek onda ,možemo očekivati napredak, u svim oblastima,tek ,onda, da se okrenemo ,bratskoj ,Rusiji, da zajedno krenemo u bolju i srećniju budućnost. Ovako, mrka nam kapa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *