Osama – još uvek mrtav

Piše Aleksandar Pavić

Cela planeta je trebalo da podeli radost slavljenika u Beloj kući i ispred nje, da se raduje atentatu na jednog čoveka i deo njegove porodice, kao i da potvrdi da je desetogodišnji „globalni rat protiv terorizma“, da parafraziramo Medlin Olbrajt – „vredeo“

Slavodobitna objava američkog predsednika Obame da je „najtraženiji terorista na svetu“ dolijao, tj. da su mu američki specijalci došli glave u samom središtu pakistanskog vojnog establišmenta, ubrzo je zahvaljujući globalnim medijima koji su i sami preuzeli Obamin ton u vezi Osaminog ubistva pretvorila međunarodni „Praznik rada“ u međunarodni „Praznik rata“. Cela planeta je trebalo da podeli radost slavljenika u Beloj kući i ispred nje, da se raduje atentatu na jednog čoveka i deo njegove porodice, kao i da potvrdi da je desetogodišnji „globalni rat protiv terorizma“, da parafraziramo Medlin Olbrajt – „vredeo“. Da je, baš kao što je „vredela“ smrt preko pola miliona iračke dece zbog sankcija SAD, „vredeo“ napad na suverenu zemlju zvanu Avganistan, da je „vredelo“ građenje aparata policijske države i opšte prismotre po skoro celom „demokratskom Zapadu“, da je „vredela“ smrt nebrojenih civila koji su stradali u Avganistanu, Iraku i ostatku „globalnog ratišta“, da je „vredelo“ stanje skoro permanentne ratne psihoze, posle 11. septembra 2001. godine, nametnuto skoro čitavom svetu od strane SAD i raznih „koalicija“ koje je ta zemlja u međuvremenu stvorila radi napada na Avganistan, Irak, Libiju.

Više u štampanom izdanju Pečata

3 коментара

 1. Svet je u svojoj istoriji doživeo veoma mnogo KRIZA.Ovakvo ponašanje glavnih junaka najnovije KRIZE daje za pravo onima koji misle da smo prošli DNO DNA i da nema spasa OVOJ CIVILIZACIJI.BESTIJALNOSTI su prešle granicu NAUČNE FANTASTIKE.

 2. Kada jedna imperija dodje u jedno ovakvo stanje onda jedino sta joj preostaje da se toga zvanja i prakticno odrekne.
  Naravno da to njima ne pada na pamet jer i jedan dan na vlasti je bolji nego hiljde u zapecku ,a ako ovaako nastvae teci ce krv Amerikom do koljena.
  Nosioc Nobelove nagrade ujedno moze biti i nosilac kukastog krsta, a tu velike razlike i nema ,kao ce ovaj zavrsiti vjerovatno da se i za to zna scenario ,on vjerovatno misli da odlucuje i komanduje ,rkli bi nasi stari, dojedne ure ,a kad ona dodje biti ce svejedno dali je predsjednik Obama ili Obmana ,dali je Bimladen ili Miladin ,krv ce teci i americka i ko zna cija ,pitanje je samo ciji ce data les baciti z aviona, dali njegov ,ili nkojeg beskucnika, koji u Americ ima na milione i koji umiru isto onako kao sto svugdje na svijetu umiru gladni bolesni i siromasni.Smrt je poravnanje ovozemaljskog zivota ,za neke je nagrada sto pre da odu, a za neke sto duze budu zivjeli, to ce duze gledati zlo koje su sami projektivali ,misleci da i njih nece dotaci ,dali su se preracunali ,bezo ce se pokazati .

 3. Europska unija suočava se s ogromnim financijskim problemima, a jedna po jedna europska drzava proglašava stečaj. Zona eura je ozbiljno uzdrmana i u ogromnim problemima. Amerika je sve svoje resurse potrošila 12 godina unaprijed jer duguje državama u svijetu 36.000 milijardi dolara Europska unija i SAD duguju Libijskoj državi za isporučenu naftu blizu 200 milijardi dolara. 2012 godine istuču koncesije velikih naftnih tvrtki koje polažu pravo na libijsku naftu.

  Gadafi je zatražio vraćenje duga ili će sklopiti međudržavne ugovore s drugim zemljama i tvrtkama.

  Zbog toga je ovo neviđeno razaranje Libije. A je li libijski građanin imao razloga da se buni protiv režima Moamera el Gadafija?

  Ako gledamo standard libijskog naroda i povlastice koje im pruža država imali su jako lijep i lagodan život, živili su kao mali bogovi:

  * Libija ima 6,5 milijuna stanovnika, a ima 14 milijuna registriranih automobila.

  * Ako netko želi studirati u bilo kojoj državi u svijetu, treba podnijeti molbu i država mu osigurava stan, hranu, automobil, besplatno školovanje i mjesečnu stipendiju od 2300 dolara.

  * U Libiji se ne plaća voda, struja, plin, porez, krediti se daju bez kamata. Ako u roku od pet godina ne možete vratiti kredit država ga otpisuje ili vraća za vas. Svaki punoljetni gradanin Libije kada napuni 18 godina dobija ključeve od stana.

  * Ako želite kupiti auto vi dajete 20,30 posto od cijene ostalo donira država. U Libiji za 10 dolara možete kupiti 85 litara benzina ili nafte.

  * U Libiji je hrana gotovo besplatna, 10 kg kruha košta 0,15 dolara. U Libiji njihovi građani ne rade fizičke poslove, sve su stranci.

  * Živio sam 10 godina u Libiji po raznim gradovima i nikada nisam vidio ni jednog prosjaka na ulici. Libijci ne idu raditi po bijelom svetu jer za to nemaju potrebe.

  * U Libiji ni jedan građanin nije izbačen ili mu je oduzet stan ili auto zato što nije mogao vratiti kredit što nije rijedak slučaj po ovim takozvanim demokratskim zemljama koje su se okomile na Libiju.

  Iskreno, žalim za libijskim narodom jer će se pretvoriti u najamnu radnu snagu, raditi za 100 dolara gdje će im ove povlastice biti sve ukinute a o lagodnom životu kakav su živjeli moći će samo sanjati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *