SANJA ALAVANJA „Pečat vremena“ kao podstrek stvaraocima

Magazin „Pečat“ i „ABS Fondacija“ ustanovili su ove godine nagrade „Pečat vremena“ za nauku i društvenu teoriju i za književnost koje su prošle nedelje dodeljene akademicima Miloradu Ekmečiću i Matiji Bećkoviću.
Motiv naše fondacije, kao pokrovitelja i jednog od osnivača ove nagrade, bio je da se njenim osnivanjem doprinese ideji očuvanja srpskog nacionalnog identiteta i negovanja tradicionalnih vrednosti našeg naroda.
U ime Upravnog odbora „ABS Fondacije“ želim da izrazim zadovoljstvo što su ovogodišnji laureati upravo naša dva akademika koji su svojim naučnim i umetničkim stvaralaštvom dali jedan od najvećih doprinosa afirmaciji ove ideje i ostavili neizbrisiv trag na razvoj savremene srpske elite.
Nadamo se da će nagrada „Pečat vremena“ ovogodišnjim i svim budućim laureatima dati podstrek da kroz još dublje društveno angažovanje doprinesu podizanju svesti našeg naroda o njegovoj istoriji, kulturi, pismu i veri, jer verujemo da je očuvanje naših tradicionalnih vrednosti suštinski preduslov za napredak srpskog društva u celini.
U skladu sa usvojenim konceptom „ABS Fondacija“ podstiče stvaralačku izuzetnost pojedinaca i grupa u različitim oblastima društvenog delovanja u Srbiji, kao što su nauka, obrazovanje, kultura, umetnost i duhovnost.
Našim delima želimo da inspirišemo što više organizacija i institucija u Srbiji da prepoznaju značaj društvene odgovornosti i koncept društveno odgovornog poslovanja prihvate kao nezamenljiv za izgradnju boljeg i uspešnijeg društva u Srbiji.

Sanja Alavanja,  direktorka „ABS Fondacije“

2 коментара

  1. Свечаност о додељивању првог “Печата времена” била је достојна Славе тога дана. Хвала главном уреднику Милораду Вучелићу и “Печату” што су наградом потврдили да су књиге академика Милорада Екмечића и Матије Бећковића за ризницу која чува слободу човека,српски језик и род. Нека и “Печат” остане њен део.

  2. Читалац

    И хвала директорки Сањи Алавањи и “АБС Фондацији” што су са “Печатом” остварили блистав културни догађај.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *