Bezakonje u režiji Ministarstva

Piše Uglješa Mrdić

Zašto ministar za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Goran Bogdanović zloupotrebljava svoju funkciju u cilju ličnog obračuna sa političkim neistomišljenicima na prostoru Južne srpske pokrajine?

Nastavljaju se pritisci na srpski narod na Kosovu i Metohiji. Ovog puta ne samo u režiji albanskih političara, nego i uz pomoć Vlade Srbije.
Redakciji „Pečata“ stiglo je pismo od Srba sa severa Južne srpske pokrajine – Kosova i Metohije. U njemu se navodi da u poslednje vreme ministar za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Goran Bogdanović, inače kadar Demokratske stranke, zloupotrebljava svoju funkciju, „a sve u cilju ličnog obračuna sa političkim neistomišljenicima na Kosmetu“.

SRBI NEISTOMIŠLJENICI
Bez volje da se obračunava sa svojim dojučerašnjim, a verovatno i budućim finansijerima kosovskim Albancima, ministar Bogdanović s druge strane pokazuje jasnu volju da se obračunava sa Srbima neistomišljenicima.
Tako bez ikakvog utemeljenja u zakonima Republike Srbije koju bi trebalo da predstavlja na Kosovu i Metohiji, dvostruki ministar Goran Bogdanović (ministar u vladi Bajrama Redžepija 2002-2004, sada u Vladi Mirka Cvetkovića) na inicijativu lokalnih funkcionera DS-a i SPS-a u Leposaviću pokreće preko svoje stranke u Ministarstvu za rad i socijalnu politiku Srbije neosnovanu „proceduru“ za smenu direktora Centra za socijalni rad u Leposaviću Dragana Jablanovića.
Povod za otpočinjanje ove „procedure“ Bogdanović i lokalni opštinski funkcioneri nalaze u ličnom nezadovoljstvu političkom situacijom na severu Kosmeta, ona ide na štetu koaliciji DS, SPS-PUPS, koja je još jedino u Opštini Leposavić uspela da zadrži vlast, kako se navodi, „kupujući pojedine odbornike državnim novcem“ namenjenim srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.
Strah za funkcije koje drže u Opštini Leposavić prerastao je u realnu opasnost kada je odbornik Lokalne skupštine Aleksandar Jablanović (inače sin gore pomenutog Dragana Jablanovića) sa liste SPS-PUPS napustio vladajuću koaliciju i SPS, a osnovao sa istomišljenicima OO Pokret socijalista u Leposaviću.

STRAH I UCENE
Kada ponude i ucene upućene odborniku Lokalne skupštine Aleksandru Jablanoviću nisu urodile plodom, počelo je sa ucenama preko radnog mesta njegovog oca, a na način da odbornik Aleksandar Jablanović vrati SPS-u odbornički mandat ili će u suprotnom njegov otac direktor Centra za socijalni rad u Leposaviću ostati bez posla.
Kada je Aleksandar Jablanović odbio sve ponude i ucene, lokalni funkcioneri (predsednik DS i potpredsednik Opštine SPS, kao i Opštinsko veće Leposavića) počinju hajku na direktora Centra za socijalni rad, a sve pod generalnim pokroviteljstvom Bogdanovića. Opštinsko veće tako donosi dokument za koji je nadležna Skupština, koji samoinicijativno potpisuje i overava predsednik Skupštine Slavko Stevanović, a da prethodno nije o tom dokumentu Skupština ni raspravljala, takođe, taj isti dokument nije dostavio ni na sednici od 11. maja ove godine, koju je takođe samoinicijativno prekinuo kod šeste tačke dnevnog reda.
„Tako je 13. aprila ove godine državni sekretar u Ministarstvu za socijalni rad Zoran Martinović doneo rešenje na osnovu falsifikovanog dokumenta poslatog od strane Slavka Stevanovića, a kojim se odobrava imenovanje v.d. direktora Centra za socijalni rad u Leposaviću, iako je znao da Centar ima direktora izabranog na konkursu u aprilu 2010. godine i da nije bilo ni inicijative, ni pokušaja za njegovu smenu. Posle dobijene formalne saglasnosti za imenovanje v.d. direktora Centra, zakazuje sednicu SO Leposavić za 11. maj, sa tačkom dnevnog reda za razrešenje direktora Centra“, kaže za „Pečat“ Aleksandar Jablanović.
Na sednici SO Leposavić odbornici su tražili da se prezentira zakonska procedura za pokretanje postupka za smenu direktora. Kako nije postojala nikakva dokumentacija za pokretanje postupka za smenu, vladajuća većina nije dozvolila odbornicima da diskutuju, već da bez rasprave glasaju za svoj predlog. Zatim se predlog za imenovanje v.d. direktora Centra ne stavlja na raspravu i napuštaju sednicu Skupštine opštine. Vladajuća većina se ne vraća na prekinutu sednicu. I pored toga nastavlja se sa pravnim nasiljem i rešenje o razrešenju direktora Centra i imenovanju v.d. direktora Centra, koje nije usvojeno na sednici,  prosleđuje se Centru za socijalni rad na izvršenje.
„Pošto je prinudna uprava postavljena 2009. godine, koju čine DS, SPS, PUPS i G17 Plus, u predizbornoj kampanji potrošila 36 miliona dinara bez raspisivanja tendera, aktuelni vlastodršci (oni isti iz prinudne uprave) u Leposaviću priželjkuju još jednom takvu situaciju kako bi kupili što više glasova u ovoj izbornoj godini i u svoje džepove stavili još više novca. Taj novac je srpska sirotinja iz centralne Srbija odvojila od usta i poslala svojoj braći na Kosmetu, ali braća iz aktuelne vlasti preduhitriše i Vas i nas.
I tako mi patriote na Kosovu i Metohiji odbranismo bar severni deo pokrajine od Albanaca, ali ‘ne mogasmo’ ga odbraniti od Gorana Bogdanovića i njegovih poltrona?“, zaključuje Jablanović.

Један коментар

  1. “Bivši i budući finansijeri dvostrukog ministra Bogdanovića” Tu nema šta da se doda.Bio je ministar u Hašimovoj a sada je u Mirkovoj vladi.Svi znamo da će posle izbora opet u Prištinu na neku funkciju jer je čovek “zadužio” Šiptare i oni će mu to vratiti.E, vajna li si Srbijo kada ti jedan Bogdanović-evroljubac, kroji sudbinu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *